7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Μαζί ως την Κορυφή» (2016) σκηνοθεσία Τζόναθαν Γιακουμπόβιτς

Η ζωή του θρυλικού προπονητή Ρέι Αρσέλ, ο οποίος απογείωσε την καριέρα του Ρομπέρτο Ντουράν, του μποξέρ από τον Παναμά γνωστού και ως «χέρια από πέτρα», που ξεκίνησε την καριέρα του το 1968 στα 16 του χρόνια, κέρδισε τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα και θεωρείται ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών. Ο Ντουράν έμεινε στην ιστορία για τη δριμύτητα των χτυπημάτων του, αγωνίστηκε για πέντε δεκαετίες, κερδίζοντας 103 από τους 119 αγώνες του και σόκαρε τον κόσμο με τον τρόπο με τον οποίο εγκατάλειψε τον πιο κρίσιμο αγώνα της καριέρας του.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Έντγκαρ Ραμίρεζ, Έλεν Μπάρκιν, Τζον Τορτούρο, Άνα Ντε Άρμας, Άσερ Ρέιμοντ.

*Star, Τετάρτη 24/6, στις 21:00

«Watchmen» (2009) σκηνοθεσία Ζακ Σνάιντερ

Νέα Υόρκη, 1985. Η Αμερική έχει επιστρέψει νικήτρια από το Βιετνάμ, έχει πρόεδρο τον Ρίτσαρντ Νίξον και βρίσκεται στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου με τη Σοβιετική Ένωση. Όλοι οι παλιοί υπερήρωες έχουν διά νόμου αποσυρθεί, όταν όμως ένας από αυτούς δολοφονείται, ο μασκοφόρος ντετέκτιβ Ρόρσαχ πιστεύει ότι αυτή είναι η αρχή μιας τεράστιας, πολύ επικίνδυνης πλεκτάνης.

Παίζουν: Πάτρικ Γουίλσον, Μαλίν Άκερμαν, Τζάκι Ερλ Χέιλι.

*Open, Τετάρτη 24/6, στις 21:00

«Ξαναγύρισε ο Μπαμπάς» (2017) σκηνοθεσία Σον Άντερς

Για χάρη των παιδιών τους, ο Ντάστι (ο βιολογικός μπαμπάς) και ο Μπραντ (ο θετός μπαμπάς) έχουν καταφέρει να συνυπάρχουν αρμονικά. Όλα αυτά, μέχρι που ο τσαμπουκάς μπαμπάς του Ντάστι και ο αφελής πατέρας του Μπραντ καταφθάνουν στην πόλη και φέρνουν το απόλυτο χάος στην οικογένεια. Καθώς οι παλιές αντιπαλότητες δημιουργούν νέα προβλήματα, η σύμπραξη των Ντάστι και Μπραντ θα μπει στην τελική δοκιμασία σε αυτή την ξεκαρδιστική κωμωδία η οποία δίνει νέο νόημα στον όρο «μεικτή οικογένεια».

Παίζουν: Γουιλ Φέρελ, Μαρκ Γουόλμπεργκ, Μελ Γκίμπσον, κ.ά.

*ΣΚΑΪ, Τετάρτη 24/6, στις 22:00

«3 Γάμοι Σ Ένα Μήνα» (2013) σκηνοθεσία Javier Ruiz Caldera

Η ζωή της Ρουθ πιάνει πάτο όταν ο φίλος της τη χωρίζει ξαφνικά. Κι ενώ νομίζει ότι δεν υπάρχει πιο κάτω, δέχεται τρεις προσκλήσεις γάμου από τους πρώην συντρόφους της, τη στιγμή που η ίδια αδυνατεί να κάνει μια νέα αρχή.

Παίζουν: Inma Cuesta, Martiño Rivas.

*ΕΡΤ3, Τετάρτη 24/6, στις 22:00

«Ο Καίσαρας Πρέπει να Πεθάνε» (2012) σκηνοθεσία Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι

Η κάμερα των Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι εισχωρεί στη φυλακή υψίστης ασφαλείας Ρεμπίμπια, στα προάστια της Ρώμης, και καταγράφει τις οντισιόν, τις συζητήσεις και τη διανομή των ρόλων, τις προετοιμασίες και εντέλει το ανέβασμα της παράστασης «Ιούλιος Καίσαρας», με πρωταγωνιστές πραγματικούς κρατουμένους των φυλακών. Το θέατρο βρίσκεται στη φυλακή Ρεμπίμπια, στη Ρώμη. Η παράσταση «Ιούλιος Καίσαρας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ έχει μόλις τελειώσει εν μέσω ενθουσιασμού και επιδοκιμασιών. Τα φώτα σβήνουν και οι ηθοποιοί είναι και πάλι φυλακισμένοι, επιστρέφοντας στα κελιά τους. Έξι μήνες πριν… Ένας δεσμοφύλακας και ο διευθυντής καλλιτεχνικής αναμόρφωσης συζητούν με τους κρατουμένους για το ανέβασμα του «Ιούλιου Καίσαρα» στη φυλακή. Η παγκόσμια γλώσσα του Σαίξπηρ βοηθά τους ηθοποιούς να ανακαλύψουν τους χαρακτήρες τους. Η πορεία μέχρι το ανέβασμα της παράστασης είναι μεγάλη και συνοδεύεται από άγχος, ελπίδα και παιχνίδι. Αυτά είναι τα συναισθήματα των κρατουμένων-ηθοποιών τη νύχτα στο κελί τους, όταν επιστρέφουν από την ημερήσια πρόβα τους. Ποιος είναι ο Τζιοβάνι που παίζει τον Καίσαρα; Ποιος είναι ο Σαλβατόρε που υποδύεται τον Βρούτο; Για ποια αδικήματα έχει καταδικαστεί και βρίσκεται στη φυλακή; Όλα αυτά δεν τα κρύβει η ταινία των αδελφών Ταβιάνι. Πολλές στιγμές τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Η διαδικασία αυτή δεν απελευθερώνει πάντα τους κρατουμένους, οι οποίοι εξακολουθούν να σκέφτονται τον εγκλεισμό τους και αντιδρούν, αγανακτούν, εξεγείρονται. Υπάρχουν φορές που η παράσταση κοντεύει να ακυρωθεί. Και φτάνει η ημέρα της πρεμιέρας. Φοβισμένοι και ανήσυχοι οι ηθοποιοί αντικρίζουν ένα πολυάριθμο και ετερόκλητο κοινό: τροφίμους φυλακών, ηθοποιούς, φοιτητές, σκηνοθέτες. Ο «Ιούλιος Καίσαρας» τούς φέρνει πίσω στη ζωή, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, στο μικρό θέατρο των φυλακών. Όμως οι τρόφιμοι μετά επιστρέφουν στα κελιά τους. Ακόμη και ο Κάσιος, ένας από τους κεντρικούς χαρακτήρες του έργου, ένας από τους καλύτερους. Είναι στη φυλακή για χρόνια, όμως αυτή τη νύχτα νιώθει μέσα στο κελί του διαφορετικά, κάπως να δυσφορεί. Και όμως παραμένει εκεί. Γυρίζει, κοιτάζει την κάμερα και μας λέει: «Από τότε που ασχολήθηκα με την  Τέχνη, αυτό το κελί έχει μετατραπεί όντως σε φυλακή»..

Παίζουν: Κόσιμο Ρέγκα, Σαλβατόρε Στριάνο, Τζιοβάνι Αρκούρι, Αντόνιο Φράσκα.

*ΕΡΤ1, Τετάρτη 24/6, στις 23:00

«X-Men η Αρχή: Γούλβεριν» (2009) σκηνοθεσία Γκάβιν Χουντ

Ο Χιου Τζάκμαν επιστρέφει στον ρόλο που τον έκανε διάσημο, αυτόν του Wolverine: του ατίθασου πολεμιστή με τις γενετικά ενισχυμένες αισθήσεις, που συγκρίνονται μόνο με αυτές των ζώων, και τις πρωτοφανείς θεραπευτικές ικανότητες, που μπορούν να γιατρεύουν οποιοδήποτε τραύμα. Η ταινία εκτυλίσσεται χρόνια πριν ο Γούλβεριν ενωθεί με τους X – Men, την περίοδο, που δούλευε ως επαγγελματίας δολοφόνος. Η πλοκή του έργου είναι ένα ταξίδι στο παρελθόν του διάσημου σούπερ-ήρωα. Το «X-Men η Αρχή: Γούλβεριν», όπως δηλώνει και ο τίτλος, είναι η ευκαιρία για τους απανταχού φαν των γνωστών κόμικς της Marvel, να γνωρίσουν την καταγωγή και τις ρίζες του αγαπημένου τους ήρωα, πώς απέκτησε τον περίφημο αδαμάντινο σκελετό και τα νύχια του, γιατί έχασε τη μνήμη του, τι δουλειά είχε στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ποιος είναι ο λόγος της εχθρότητας ανάμεσα σε αυτόν και τον αιώνιο αντίπαλό του, Σέιμπερτουθ και γενικότερα ποια είναι όλα αυτά τα βιώματα, που τον μετέτρεψαν από ένα ασθενικό, αδύναμο αγόρι, σε έναν οργισμένο, εκδικητικό και δολοφονικό μεταλλαγμένο.

Παίζουν: Χιού Τζάκμαν, Λιβ Σράιμπερ, Ντάνι Χιούστον, Ράιαν Ρέινολντς.

*Star, Τετάρτη 24/6, στις 23:15

«Kung Fu Yoga» (2017) σκηνοθεσία Stanley Tong

Ο κινέζος αρχαιολόγος Τζακ, μαζί την όμορφη ινδή καθηγήτρια Ασμίτα και τη βοηθό της Κάιρα προσπαθούν να εντοπίσουν τον βασιλικό θησαυρό της Μαγκάτθα. Σε μια θιβετιανή παγωμένη σπηλιά, βρίσκουν τα απομεινάρια του βασιλικού στρατού που εξαφανίστηκε μαζί με τον θησαυρό. Όμως, ο Ράνταλφ, που ψάχνει κι αυτός τον θησαυρό μαζί με έναν στρατό ανταρτών, τους στήνει ενέδρα. Όταν ελευθερώνονται, η επόμενη στάση τους είναι το Ντουμπάι όπου δημοπρατείται το διαμάντι από την παγωμένη σπηλιά. Μετά από πολλές δολοπλοκίες και καταδιώξεις, ο Τζακ και η ομάδα του ταξιδεύει στην Ινδία, για να χρησιμοποιήσει το διαμάντι ώστε να ξεκλειδώσει τον θησαυρό.

Παίζουν: Jackie Chan(Jack), Yixing Zhang(Xiaoguang), Miya Muqi(Nuomin), Disha Patani(Ashmita).

*Alpha Τετάρτη 24/6, στις 23:50