7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Κέντρο Ευφυΐας» (2016) σκηνοθεσία Ρόσον Μάρσαλ Θάρμπερ

Ο Μπομπ Στόουν, ο άλλοτε υπέρβαρος του σχολείου, που τον καταδίωκαν και τον ταπείνωναν οι νταήδες, μεγαλώνοντας, έγινε ένας από τους καλύτερους πράκτορες της CIA. Όταν επιστρέφει στο μέρος όπου μεγάλωσε για το reunion του σχολείου του, συναντά τον πιο δημοφιλή μαθητή του σχολείου, τον Κάλβιν, που πλέον είναι ένας απλός, συμβιβασμένος λογιστής που νοσταλγεί τα μεγαλεία της νιότης του. Ο Μπομπ, υποστηρίζοντας, ψευδώς, ότι εργάζεται σε μια αποστολή ύψιστης ασφάλειας, ζητάει τη βοήθειά του. Πολύ σύντομα ο τεράστιος Μπομπ κι ο μικροσκοπικός Κάλβιν βρίσκονται μπλεγμένοι σε ένα ξέφρενο κυνηγητό γεμάτο πυροβολισμούς από όλες τις πλευρές που θέτει σε κίνδυνο τις ζωές και των δύο, αλλά και την ασφάλεια της πόλης.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Πολ Άαρον, Κέβιν Χαρτ, Έιμι Ράιαν.

*Star, Πέμπτη 25/6, στις 21:00

«Δια Πυρός και Σιδήρου» (2004) σκηνοθεσία Τόνι Σκοτ

Πρώην πράκτορας της CIA με προβλήματα συνείδησης γίνεται σωματοφύλακας και φίλος με ένα εννιάχρονο κορίτσι. Όταν η μικρή πέφτει θύμα απαγωγής, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την εκδικητική οργή του.

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Ντακότα Φάνινγκ, Κρίστοφερ Γουόκεν.

*Open, Πέμπτη 25/6, στις 21:00

«Ο Τελευταίος Μεγάλος Ήρωας» (1993) σκηνοθεσία Τζον ΜακΤίρναν

Ο 11χρονος Ντάνι είναι φανατικός θαυμαστής του Τζακ Σλέιτερ, πρωταγωνιστή ταινιών δράσης. Όταν ένας ηλικιωμένος φίλος του, που δουλεύει σε κινηματογραφική αίθουσα, του δίνει ένα μαγικό εισιτήριο που του είχε χαρίσει κάποτε ο μάγος Χουντίνι, ο Ντάνι μεταφέρεται μαγικά μέσα στη δράση της ταινίας όπου πρωταγωνιστεί ο αγαπημένος του ηθοποιός. Και οι μεγάλες περιπέτειες ξεκινούν!

Παίζουν: Άρντολντ Σβαρτσενέγκερ, Αρτ Κάρνεϊ, Τσαρλς Ντανς, Άντονι Κουίν, Ρόμπερτ Πρόσκι.

*ΣΚΑΪ, Πέμπτη 25/6, στις 22:00

«Η Μαφία Σκοτώνει Μόνο το Καλοκαίρι» (2013) σκηνοθεσία Πιφ (Pif)

Το Παλέρμο στο οποίο μεγάλωσε είναι μια πόλη κυριαρχημένη από τη μαφία, τη δεκαετία του 1970. Ο Αρτούρο θέλει να κερδίσει την καρδιά της παιδικής του φίλης της Φλόρα και θα κάνει τα πάντα για να τη γοητεύσει. Ωστόσο, αντίθετα με την πλειοψηφία ο Αρτούρο αρνείται να συμπορευτεί με τις δράσεις της Μαφίας. Τελικά, το πείσμα του Αρτούρο χωρίζει για λίγο το ζευγάρι, το οποίο ξανασυναντιέται το 1992, μετά από πολλές αποκαλύψεις για τη Μαφία κι όταν τελικά η Φλόρα αντικρίζει την τραγική πραγματικότητα του Παλέρμο. 

Παίζουν: Κριστιάνα Καποτόντι, Πιφ, Άλεξ Μπισκόντι.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 25/6, στις 22:00

«Λευκοί Ιππότες» (2015) σκηνοθεσία Γιοακίμ Λαφός

Ο Ζακ, υπεύθυνος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) Move for Kids, σχεδιάζει μια σημαντική αποστολή. Εκείνος και η ομάδα του αναλαμβάνουν να μεταφέρουν 300 ορφανά, θύματα του εμφύλιου πολέμου, από το Τσαντ στη Γαλλία προκειμένου να υιοθετηθούν από γαλλικές οικογένειες. Παράλληλα, η Φρανσουάζ, μια ανεξάρτητη δημοσιογράφος, έχει προσκληθεί να καλύψει τηλεοπτικά αυτή την αποστολή καταγράφοντας με την κάμερά της τα γεγονότα ώστε να επικυρωθεί ο ουμανιστικός χαρακτήρας της επιχείρησης. Βιώνοντας τη σκληρή πραγματικότητα μιας χώρας σε πόλεμο και τις πολιτικές διαστάσεις του εγχειρήματος, σταδιακά τα μέλη της ΜΚΟ αλλά και η Φρανσουάζ βλέπουν τις τακτοποιημένες πεποιθήσεις τους να τίθενται υπό αμφισβήτηση και έρχονται αντιμέτωποι με τα όρια και τις αληθινές διαστάσεις της ανθρωπιστικής παρέμβασης. 

Παίζουν: Βενσάν Λιντόν, Βαλερί Ντονζελί, Ρεντά Κατέμπ, Λουίζ Μπουργκουάν.

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 25/6, στις 22:00

«John Wick» (2014) σκηνοθεσία Τσαντ Σταχέλσκι, Ντέιβιντ Λάιτ

Μετά τον αιφνίδιο θάνατο της αγαπημένης του συζύγου, ο Τζον Γουίκ λαμβάνει ένα τελευταίο δώρο από εκείνη: ένα κουτάβι με το όνομα Ντέιζι. Ο θρήνος του διακόπτεται απότομα, όταν ο αδίστακτος Ιόσεφ και η συμμορία του εισβάλλουν στο σπίτι του, αφήνοντας τον ίδιο αναίσθητο και τη Ντέιζι νεκρή. Δίχως να το γνωρίζουν, μόλις ξύπνησαν έναν από τους πιο επικίνδυνους δολοφόνους του υπόκοσμου. Η αναζήτηση του Τζον για το κλεμμένο αυτοκίνητο, που του πήρε η συμμορία, τον οδηγεί σε μια μυστική κοινότητα της Νέας Υόρκης, όπου κάποτε ο ίδιος ήταν ο φόβος και ο τρόμος όλων. Εκεί μαθαίνει ότι ο Ιόσεφ είναι ο μοναχογιός ενός παλιού του συνεργάτη, ο οποίος και εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του Τζον Γουίκ, προκειμένου να μη φτάσει ποτέ στο γιο του. Με έναν ολόκληρο στρατό στο κατόπι του, ο Τζον μετατρέπεται ξανά στην τρελή φονική μηχανή, που φοβόταν ολόκληρος ο υπόκοσμος.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Αντριάν Παλίκι, Γουίλεμ Νταφόε, Μάικλ Νίκβιστ, Άλφι Άλεν.

*Star, Πέμπτη 25/6, στις 23:15

«Ο Ταξιτζής» (1976) σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορσέζε

Ο Τράβις Μπικλ, ένας μοναχικός τύπος, εργάζεται ως ταξιτζής τη νύχτα στους δρόμους του Μανχάταν. Οι προσπάθειές του να βγει μαζί με τη γοητευτική Μπέτσι, μια υπάλληλο που εργάζεται στο πολιτικό γραφείο του υποψήφιου για το αξίωμα του Προέδρου Παλεντάιν, ναυαγούν αφού αυτός την απομακρύνει χωρίς να το θέλει από κοντά του. Μια σειρά από περίεργους επιβάτες και η συνάντησή του με την δωδεκάχρονη πόρνη ‘Αιρις και τον προστάτη της Σπορτ ενισχύει την πίστη του ότι ο κόσμος είναι σάπιος. Ο Τράβις απογοητεύεται κάθε μέρα και περισσότερο με την κοινωνία που ζει, αγοράζει μια ολόκληρη συλλογή όπλων και αρχίζει να εξασκείται στη σκοποβολή. Στο μεταξύ, η σχέση του με την ‘Αιρις εξελίσσεται σε μια περίεργη φιλία. Τέλεια εκπαιδευμένος στο σημάδι, με ξυρισμένο κεφάλι και ένα ολόκληρο οπλοστάσιο κάτω από τα ρούχα του, προσπαθεί να πλησιάσει το υποψήφιο Παλεντάιν. ‘Οταν ο προσωπικός φρουρός του υποψήφιου Προέδρου του αποσπά την προσοχή, ο Τράβις γίνεται έξω φρενών. Σφάζει τον Σπορτ και έναν πελάτη της ‘Αιρις, ενώ τραυματίζεται και ο ίδιος, και η αστυνομία τον βρίσκει λιπόθυμο να αιμορραγεί. Από ειρωνία της τύχης, ο Τράβις ανακηρύσσεται ήρωας επειδή “έσωσε” την ‘Αιρις. Αρκετές εβδομάδες αργότερα, η Μπέτσι μπαίνει τυχαία στο ταξί του, τον συγχαίρει και του ζητά να συναντηθούν. Ο Τράβις περιορίζεται σ’ ένα χαμόγελο και απομακρύνεται με το ταξί του.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Σίμπιλ Σέπαρντ, Τζόντι Φόστερ, ‘Αλμπερτ Μπρουκς, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Λίοναρντ Χάρις.

*Mega, Πέμπτη 25/6, στις 00:00