6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Αυτό που Θέλουν οι Γυναίκες» (2000) σκηνοθεσία Νάνσι Μέγερς

Πώς θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να διαβάσετε την σκέψη των γυναικών; Ο Nick Marshal (Mel Gibson) είναι ένα διευθυντικό στέλεχος διαφημιστικής εταιρίας και όχι ακριβώς ο καλύτερος φίλος των γυναικών. Σωβινιστής και γυναικάς, αναγκάζεται να ζει και να εργάζεται σε ένα γυναικοκρατούμενο κόσμο. Αυτό όμως δεν τον επηρεάζει, μέχρι τη μέρα που η Darcy Maguire (Helen Hunt) του «κλέβει» τη μεγάλη προαγωγή και γίνεται προϊστάμενη του.

Η πρώτη του δουλειά είναι η να βρει τρόπο να κερδίσει τη “γυναικεία αγορά”. Οι προσπάθειές του δεν βρίσκουν στόχο μέχρι που του συμβαίνει ένα ατύχημα. Μετά το μαγικό αυτό ατύχημα αποκτά την ξεχωριστή ικανότητα: να ακούει τις σκέψεις των γυναικών. Τώρα έχει ένα όπλο στα χέρια του για να κερδίσει την πολυπόθητη προαγωγή αλλά και να ικανοποιεί τις γυναίκες τις ζωής του. Αυτό που δεν μπορεί να φανταστεί όμως είναι ότι η νέα του ικανότητα θα τον κάνει καλύτερο άνθρωπο και θα του φέρει τον πραγματικό έρωτα…

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Έλεν Χαντ, Μαρίζα Τομέι.

*Open, Παρασκευή 26/6, στις 21:00

«Το προφίλ του Τζόσουα» (2018) σκηνοθεσία Jochen Alexander Freydank

Ο συγγραφέας Max είναι ένας νομοταγής πολίτης. Καθόλου δεν φαντάζεται ότι θα διαπράξει ένα έγκλημα τόσο εξωφρενικό Ωστόσο, άλλοι άνθρωποι φαίνεται να το γνωρίζουν ήδη και θέλουν να τον σταματήσουν πριν να είναι πολύ αργά. Ο Μax αφήνει την υιοθετημένη κόρη του Jola σπίτι για να εξετάσει ένα περίεργο τηλεφώνημα που παίρνει. Όταν επιστρέφει, βρίσκει την κόρη του λιπόθυμη – το τμήμα νεολαίας τον κατηγορεί για κακοποίηση και θέλει να την απομακρύνει από αυτόν. Φεύγει με τη Jola, αλλά το αυτοκίνητό τους σαμποτάρεται από έναν εξωτερικό χάκερ και έχουν ένα ατύχημα. Ο Max ξυπνά στο νοσοκομείο – δεν υπάρχει κανένα σημάδι της Jola. Έχει απαχθεί; Ποιοι είναι οι μυστηριώδεις διώκτες του; Και ποιος ή τι είναι ο Joshua; Ο Max πρέπει να φτάσει στο όριο για να αποκαλύψει τη συνωμοσία.

Παίζουν: Torben Liebrecht, Franziska Weisz, Lina Hüesker.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 26/6, στις 22:00

«Πρωτάθλημα για Βαρυποινίτες» (2005) σκηνοθεσία Πίτερ Σεγκάλ

Ο Πολ Κρου πρώην σταρ του ράγκμπι, συλλαμβάνεται μεθυσμένος και καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης στις σκληρές φυλακές Άλενβιλ. Εκεί, ο διευθυντής των φυλακών Χέιζεν του αναθέτει μια πρωτότυπη αποστολή: να δημιουργήσει μια ομάδα ράγκμπι με τους κρατούμενους, προκειμένου να αντιμετωπίσει την ομάδα των δεσμοφυλάκων!

Παίζουν: Άνταμ Σάντλερ, Μπαρτ Ρέινολντς, Κρις Ροκ, Τέρι Κρουζ.

*ΣΚΑΪ, Παρασκευή 26/6, στις 22:00

«Toni Erdmann» (2016) σκηνοθεσία Μάρεν Άντε

Ο αιώνια πλακατζής Βίνφριντ λατρεύει να ενοχλεί την κόρη του. Τρυπώνει στη ζωή της, στις συναντήσεις και στις εξόδους της, προσπαθώντας να την πλησιάσει. Ενοχλημένη, του ζητά να σταματήσει. Τότε συστήνεται το alter ego του Βίνφριντ, ο Τόνι Έρντμαν. Ο Τόνι είναι ένας περίεργος τύπος με κακό κοστούμι, τραγική περούκα κι ακόμη χειρότερη οδοντοστοιχία. Όσο πιο εκκεντρικός γίνεται, τόσο η κόρη του φαίνεται να ανταποκρίνεται.

Παίζουν: Πέτερ Σιμόνισεκ, Σάντρα Χίλερ, Μίκαελ Βίτενμπορν, Τρίσταν Πούτερ, Ίνγκριντ Μπίζου, Βλαντ Ιβάνοφ, Τόμας Λόιμπλ, Βικτόρια Κόσιας.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 26/6, στις 23:00

«Μαχητές των Δρόμων: Tokyo Drift» (2006) σκηνοθεσία Τζάστιν Λιν


Ο Σον Μπόσγουελ αναγκάζεται να καταφύγει στο σπίτι του πατέρα του στο Τόκυο, καθώς στην Αμερική τον περιμένει ποινή φυλάκισης. Εκεί, ανακαλύπτει τους αγώνες αυτοκινήτων drift. Λάτρης της ταχύτητας ο ίδιος, θα βρεθεί σύντομα αντιμέτωπος με τον “βασιλιά” του drift στο Τόκυο και μοιραία, θα χάσει. Για να ξεπληρώσει το χρέος του θα χρειαστεί να βυθιστεί ακόμα περισσότερο στον υπόκοσμο της Yakuza, της Ιαπωνικής μαφίας. Οι αγώνες δεν είναι πια ένα μετεφηβικό παιχνίδι, το ρίσκο θα είναι οριακό και ως έπαθλο θα οριστεί το πολυτιμότερο αγαθό: η επιβίωση. Κι όλα αυτά σε μία μεγαλούπολη-σταυροδρόμι πολλών λαών και πολιτισμών, όπου το πιο εύκολο πράγμα είναι να περάσεις το όριο ταχύτητας και να ερωτευθείς το λάθος κορίτσι.

Παίζουν: Βιν Ντίζελ, Λούκας Μπλακ, Νάταλι Κέλι, Μπράιαν Τι, Σόνια Τίμπα, Ντάμιεν Μαρζέτ, Τρούλα Μάρκους.

*Star, Παρασκευή 26/6, στις 23:30

«Σύζυγος για Ενοικίαση» (2011) σκηνοθεσία Dennis Dugan

Για να διατηρήσει τη σχέση του με μια πολύ νεότερη του κοπέλα, ένας πλαστικός χειρουργός πείθει τη βοηθό του να υποδυθεί την πρώην γυναίκα του.

Παίζουν: Adam Sandler, Jennifer Aniston, Nicole Kidman, Nick Swardson.

*Ant1, Παρασκευή 26/6, στις 23:45