Τα ξενοδοχεία καραντίνας στην Ελλάδα – Ποιο είναι στην Καστοριά

Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Τουρισμού τη σχετική λίστα

Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείου Τουρισμού τη λίστα με τα καταλύματα που θα λειτουργούν ως χώροι καραντίνας ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου από την 1η Ιουλίου.

Το 67% των αναγκών σε ξενοδοχεία καραντίνας, σε 59 περιφερειακές ενότητες, έχει καλυφθεί έως τώρα σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Τουρισμού. Ένα επιπλέον ποσοστό 11% αναμένεται να έχει καλυφθεί έως την Τρίτη, 30 Ιουνίου, σε περιοχές που δεν είναι ιδιαίτερα τουριστικές στην ηπειρωτική χώρα.

Σε ό,τι αφορά την κάλυψη του υπόλοιπου 22%, θα εκπονηθεί επιχειρησιακό σχέδιο από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Το σχέδιο θα προβλέπει, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ότι τουριστικές περιοχές που δεν έχουν ακόμα ξενοδοχεία καραντίνας θα καλύπτονται από όμορες περιοχές. Για παράδειγμα η Σύμη από τη Ρόδο, οι μικρές Κυκλάδες από τη Νάξο και ούτω καθεξής.

Το υπουργείο Τουρισμού έδωσε στην Παρασκευή στη δημοσιότητα την Υπουργική Απόφαση με την οποία δημοσιοποιείται η λίστα με τα τουριστικά καταλύματα, τα οποία μισθώνονται αποκλειστικά για την προσωρινή διαμονή φυσικών προσώπων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κινδύνου μετάδοσης του κορονοϊού. Η απόφαση αυτή ισχύει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση ο σχεδιασμός για τα ξενοδοχεία καραντίνας θα έχει οριστικοποιηθεί μέχρι την 1η Ιουλίου, όταν ανοίξουν ξανά τα σύνορα.  Όταν θα καλυφθούν οι ανάγκες για ξενοδοχεία καραντίνας για το σύνολο της χώρας, αίρεται η υποχρέωση των ξενοδοχείων να έχουν κενά δωμάτια για τη φιλοξενία τυχόν κρουσμάτων Covid.

Οι πληροφορίες πάντως λένε ότι τα περισσότερα ξενοδοχεία, ειδικά τα πολυτελείας, θα διατηρήσουν δωμάτια καραντίνας καθώς ένας τουρίστας που μένει σε πεντάστερο δύσκολα θα μείνει σε δωμάτιο των 30 ευρώ.

Για την Καστοριά το ξενοδοχείο χώρου καραντίνας είναι το τεσσάρων αστέρων Hotel Aiolis.

Δείτε τη λίστα για όλη την Ελλάδα ΕΔΩ.