8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Σάββατο σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου. Επίλεξε αυτή που ταιριάζει περισσότερο στη διάθεσή σου:

«Η Τριλογία της Απόκλισης: Αφοσίωση» (2016) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Σβέντκε

Το Σικάγο βρίσκεται στα όρια του εμφύλιου πολέμου και η Τρις με τους συντρόφους της, ξεγλιστρούν από τα τείχη της πόλης, κυνηγημένοι από τους στρατιώτες της Έβελιν. Έξω από το Σικάγο για πρώτη φορά στη ζωή τους, οι πέντε ήρωες συναντούν τον Ντέιβιντ, επικεφαλής του Γραφείου για τη Γενετική Υγεία, ο οποίος ξεχωρίζει την Τρις ως «γενετικά αγνή» και της ζητά να τον βοηθήσει στα μυστηριώδη σχέδιά του. Ενώ η Τρις δέχεται ειδική μεταχείριση, συμπεριλαμβανομένης μιας ειδικής τεχνολογίας, που της επιτρέπει να ξαναζήσει την ιστορία της οικογένειάς της, ανακαλύπτει ότι ο Ντέιβιντ σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την εξελιγμένη τεχνολογία, που έχει στη διάθεσή του, για απάνθρωπες πράξεις. Για να επιβιώσει, η Τρις θα έρθει αντιμέτωπη με απίστευτες αποφάσεις θάρρους, αφοσίωσης, θυσίας και αγάπης. 

Παίζουν: Σεϊλίν Γούντλεϊ, Τέο Τζέιμς, Οκτάβια Σπένσερ, Μάιλς Τέλερ, Ναόμι Γουότς, Ζόι Κράβιτς, Ρέι Στίβενσον, Άνσελ Έλγκορτ, Τζεφ Ντάνιελς.

*Star, Σάββατο 27/6, στις 21:00

«Ο Πατριώτης» (2000) σκηνοθεσία Ρόλαντ ‘Εμεριχ

“Ο Πατριώτης” είναι μια συγκλονιστική ταινία, η ιδέα της οποίας ξεκίνησε το 1996 από τους παραγωγούς της “Διάσωσης του στρατιώτη Ράιαν” εξαιτίας του ενδιαφέροντός τους για την Αμερικανική Επανάσταση, ενώ την σκηνοθεσία υπογράφει ο Ρόλαντ ‘Εμεριχ (“Stargate”, “Μέρα ανεξαρτησίας”, “Γκοτζίλα”). Η Επανάσταση αποτελεί το φόντο της ταινίας και όχι την ίδια ιστορία, ενώ στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο πολυβραβευμένος ηθοποιός Μελ Γκίμπσον δίνει ένα ακόμη ρεσιτάλ ερμηνείας.Νότια Καρολίνα 1776. Οι Βρετανοί διεκδικούν αποικίες στη Νέα ‘Ηπειρο. Ο ερχομός τους στην πολιτεία και κυρίως οι οικονομικές τους απαιτήσεις από την περιοχή, προκαλούν το μεγάλο ξέσπασμα και την εξέγερση των πολιτών. Ο Μπέντζαμιν Μάρτιν είναι ένας ηρωικός πολεμιστής που έχει δώσει πολλούς αγώνες εναντίον των Γάλλων και των Ινδιάνων προκειμένου να υπερασπιστεί τα πιστεύω του και να ζήσει ειρηνικά με την οικογένειά του. Γνωρίζοντας καλά τη φρίκη του πολέμου και ως ο μόνος κηδεμόνας των επτά παιδιών του ύστερα από τον πρόσφατο θάνατο της γυναίκας του, αρχικά αρνείται να εμπλακεί στον πόλεμο. Όταν, όμως, απειλείται η οικογένειά του, ο Μάρτιν αποφασίζει ότι η μόνη λύση είναι τα όπλα. ‘Ετσι, ηγείται μιας στρατιάς “επαναστατών” που δηλώνουν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τον Αγγλικό στρατό. Ωστόσο, ανάμεσα στους επαναστάτες βρίσκεται και ο γιος του, ο ιδεαλιστής Γκάμπριελ. Στην πορεία, οι δυο άνδρες ανακαλύπτουν ότι ο μόνος τρόπος για να προστατεύσουν την οικογένειά τους είναι να αγωνιστούν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του έθνους.

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Χιθ Λέτζερ, Τζόλι Ρίτσαρντσον, Τζέισον ‘Αιζακς, Τομ Γουίλκινσον, Κρις Κούπερ, Λίζα Μπρένερ, Τσέκι Κάριο.

*Mega, Σάββατο 27/6, στις 21:30

«Ψωνίζω άρα Υπάρχω» (2009) σκηνοθεσία Π. Τζ. Χόγκαν

H Ρεμπέκα Μπλούμγουντ είναι μια νεαρή δημοσιογράφος που αγοράζει πράγματα -κυρίως ρούχα- μανιωδώς. Ο εθισμός της όμως να ξοδεύει χρήματα που… δεν έχει, θα την αφήσει σύντομα ταπί – μα καθόλου ψύχραιμη. Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο, όταν προσπαθήσει να πετύχει το όνειρό της: να εργαστεί στο μεγάλο περιοδικό μόδας Alette. Ένα παιχνίδι της τύχης όμως, αλλά και ο ρόλος του Λουκ Μπράντον, αρχισυντάκτη σε ένα περιοδικό για θέματα οικονομίας, θα ανοίξουν μπροστά της μια καριέρα διαφορετική από αυτή που φανταζόταν μπροστά από τις βιτρίνες των καταστημάτων έως εκείνη τη στιγμή. Αρκεί φυσικά να καταφέρει κάποιες μικρές αλλαγές στις καθημερινές της συνήθειες… Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο best seller, η ταινία σημείωσε αντίστοιχα μεγάλη εισπρακτική επιτυχία, ενώ ξεχώρισε η ερμηνεία της Άιλα Φίσερ, που κέρδισε κοινό και κριτικούς.

Παίζουν: Άιλα Φίσερ, Χιου Ντάνσι, Κρίστεν Ρίττερ, Τζον Γκούντμαν, Τζον Κιούζακ.

*Alpha, Σάββατο 27/6 στις 22:00

«Μαχητικό Stealth: Η Αόρατη Απειλή» (2005) σκηνοθεσία Ρομπ Κοέν

Τρεις πιλότοι που δουλεύουν σ ένα άκρως απόρρητο στρατιωτικό πρόγραμμα προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο ένα αεροσκάφος το οποίο λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη.

Παίζουν: Τζέιμι Φοξ, Σαμ Σέπαρντ, Τζος Λούκας.

*Ant1, Σάββατο 27/6 στις 22:30

«Η επιφάνεια των πραγμάτων» (2017) σκηνοθεσία Νάνσυ Μπινιαδάκη

Υπάρχει ένας αστικός μύθος στην Αθήνα για τον Ερρινυό, το αρχαίο υπόγειο ποτάμι, που κανείς ποτέ δεν έχει δει, αλλά κάποτε μέσα στη δεκαετία του ΄80, εμφανίστηκε και παρέσυρε μαζί του ένα κορίτσι. Σήμερα, μια νεαρή ανθρωπολόγος ερευνά τον μύθο και εντοπίζει τους ανθρώπους που γνώριζαν το κορίτσι. Είναι οι τρεις καλύτερες της φίλες και μία καθηγήτρια τους ιστορικός. Μέσα από αποσπάσματα επιστολών, ηχογραφήσεων και συνεντεύξεων, αυτές οι γυναίκες αφηγούνται την τραγική ιστορία που συνέβη πριν από 30 χρόνια και σημάδεψε τις ζωές τους, καθώς και τη συλλογική μνήμη της πόλης.

Παίζουν: Μαρία Σκουλά, Μαρία Καλλιμάνη, Θέμις Μπαζάκα, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Σοφία Ίτο, Ράνια Οικονομίδου, Michael Sideris, Toni Jessen, Νικόλας Αντύπας.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 27/6 στις 23:00

«Με το Δάχτυλο στο Μπουκάλι» (1996) σκηνοθεσία Ρικ Φρίντμπεργκ

‘Eνας παρανοϊκός στρατηγός απειλεί να καταστρέψει την υφήλιο και φαίνεται πως έχει τον τρόπο να το επιτύχει. Το σατανικό του σχέδιο θα πήγαινε ρολόι αν την υπόθεση δεν αναλάμβανε ο δαιμόνιος πράκτορας WD-40 και η καυτή Βερονίκ.

Παίζουν: Λέσλι Νίλσεν, Νικολέτ Σέρινταν, Άντι Γκρίφιθ.

*Alpha, Σάββατο 27/6 στις 00:15

«The Guest» (2014) σκηνοθεσία Άνταμ Γουίνγκαρντ

Ένας μυστηριώδης επισκέπτης, ο φιλικός στρατιώτης Ντέιβιντ, φτάνει στο κατώφλι της πόρτας της οικογένειας Πίτερσον λέγοντάς τους ότι είναι φίλος του γιου τους που χάθηκε στο καθήκον. Οι Πίτερσον υποδέχονται τον Ντέιβιντ στο σπίτι τους, αλλά και στη ζωή τους. Όταν όμως αρχίζουν ξαφνικά να πεθαίνουν άνθρωποι στην πόλη, η έφηβη κόρη τους, Άννα, αρχίζει να αναρωτιέται μήπως πίσω από όλα αυτά κρύβεται ο Ντέιβιντ. Θα καταφέρει η Άννα να κρατήσει ασφαλή την οικογένειά της ή θα είναι πλέον αργά για όλους;

Παίζουν: Νταν Στίβενς, Σίλα Κέλι, Μάικα Μονρό, Λανς Ρέντικ, κ.ά.

*ΣΚΑΪ, Σάββατο 27/6 στις 00:30

«Λόρενς για Πάντα» (2012) σκηνοθεσία Ξαβιέ Ντολάν

Το τρομερό παιδί του παγκόσμιου σινεμά, ο 23χρονος Ξαβιέ Ντολάν επιστρέφει με την τρίτη και πιο φιλόδοξη ταινία της καριέρας του, η οποία περιγράφει την ιστορία ενός ανθρώπου που αποφασίζει να ζήσει απόλυτα ελεύθερος, μακριά από τις κοινωνικές συμβάσεις που του επιβάλλει κάθε θεσμός εξουσίας. Καναδάς 1989. Ο Λόρενς είναι ένας φιλόλογος που ζει μια φυσιολογική ζωή, έχοντας μάλιστα μια παθιασμένη ερωτική σχέση με τη Φρεντ. Μια μέρα, ο νεαρός καθηγητής θα αποφασίσει να μοιραστεί ένα μεγάλο μυστικό με τη γυναίκα της ζωής του: ο Λόρενς θέλει να ντύνεται με γυναικεία ρούχα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θέλει να χωρίσει με τη Φρεντ. Όταν πλέον κάνει το μεγάλο βήμα στη ζωή του, συνειδητοποιεί ότι η επαγγελματική, προσωπική και οικογενειακή του ζωή βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί και ότι αυτό θα αποτελέσει την αρχή ενός μεγάλου αγώνα.

Παίζουν: Μελβίλ Πουπό, Σουζάν Κλεμάν, Ναταλί Μπέι, Μόνια Τσόκρι.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 27/6 στις 00:30