4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα και τι καλύτερο από το να ξεκινήσεις την εβδομάδα σου με μία ταινία στην μικρή σου οθόνη.

«The Matrix Reloaded» (2003) σε σκηνοθεσία Άντι & Λάρι Γουακόφσκι

Ο αγώνας ενάντια στην εφιαλτική κυριαρχία των Μηχανών συνεχίζεται. Η Ζάιον αποτελεί το μοναδικό προπύργιο αντίστασης των ανθρώπων. Τώρα πια, όμως, διαθέτουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Στο πλάι τους βρίσκεται ο Νίο, ο Εκλεκτός, που χρησιμοποιεί τις υπερδυνάμεις του για να συντρίβει τον μεταλλικό εχθρό. Παρόλα αυτά, άσχημα νέα περιμένουν την Αντίσταση: 250.000 Μηχανές – Φρουροί ανοίγουν σήραγγα με στόχο την Ζάιον και εκτιμάται πως πρόκειται να φτάσουν εκεί μέσα σε 72 ώρες! Και ενώ οι αντάρτες της Ζάιον ετοιμάζονται για την τελική αναμέτρηση, η Όρακλ συμβουλεύει τον Νίο, τον Μορφέα και την Τρίνιτι να προσεγγίσουν τον Κλειδοκράτορα καθώς αυτός διαθέτει προσβάσεις σε όλες τις «πόρτες» και φαίνεται να είναι η μοναδική ελπίδα της ανθρωπότητας. Παράλληλα, ο πράκτορας Σμιθ παρακούει το σύστημα, που διέταξε τη διαγραφή του, και τώρα είναι ελεύθερος με μοναδικό σκοπό την εξόντωση του Νίο.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Κάρι-Αν Μος, Λόρενς Φίσμπερν, Μόνικα Μπελούτσι, Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ, Χιούγκο Γουίβινγκ.

*Open, Δευτέρα 29/6 στις 21:00

«Σε απόσταση ασφαλείας» (2017) σε σκηνοθεσία Άλεν Ντεροσέρ

Ένας πρώην βετεράνος του πολέμου υποφέρει από μετατραυματικό στρες, είναι άνεργος και εμφανώς σε μεταβατική κατάσταση, όσον αφορά τη σχέση του με την οικογένειά του. Βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να δεχθεί την πρώτη δουλειά, που του προσφέρεται στο γραφείο ευρέσεως εργασίας, ως σεκιουριτάς, σε ένα απομακρυσμένο εμπορικό κέντρο. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στην παρθενική του βάρδια βρίσκεται να πολιορκείται από μια αδίστακτη συμμορία εγκληματιών, όταν προσφέρει καταφύγιο σε ένα κυνηγημένο 10χρονο κορίτσι, μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη ενός αρχιμαφιόζου. Ο,τι ακολουθεί είναι ένα παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι, καθώς ο πρώην στρατιωτικός και οι τέσσερις άλλοι φύλακες, διακινδυνεύουν τη ζωή τους προκειμένου να προστατεύσουν το κορίτσι από τους κακοποιούς και τον ψυχοπαθή αρχηγό τους.

Παίζουν: Αντόνιο Μπαντέρας, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Λίαμ Μακ Ιντάιρ, Τσαντ Λίντμπεργκ, Γκαμπριέλα Ράιτ.

*Star, Δευτέρα 29/6 στις 22:00

«Άτακτος Παππούς» (2016) σε σκηνοθεσία Νταν Μέιζερ

Στις παραμονές του γάμου του με την κόρη του αφεντικού του, που θα του επικυρώσει και το πολυπόθητο εισιτήριο για μια θέση συνέταιρου στη δικηγορική εταιρεία που εργάζεται, ο μετρημένος Jason Kelly (Zac Efron) δέχεται να κάνει ένα οδοιπορικό ταξίδι με τον παππού του Dick (Robert De Niro), έναν ακόλαστο πρώην αξιωματικό του στρατού με κρυφούς σκοπούς. Προορισμός τους η Florida. Για την κατάληξη, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος…..

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ζακ Έφρον, Τζούλιαν Χιου, Όμπρι Πλάζα, Ντέρμοτ Μαλρόνι, Άνταμ Πέιλι, Τζέισον Μαντζούκας, Μο Κόλινς, Ζόι Ντόιτς.

*ΣΚΑΪ, Δευτέρα 29/6 στις 22:00

«Ο Λαβύρινθος της Σιωπής» (2014) σε σκηνοθεσία Τζούλιο Ρικιαρέλι

Κανείς δεν γνωρίζει τι συνέβη στο Άουσβιτς. Και κανείς δε ρωτά. Ένας νεαρός δικηγόρος ανακαλύπτει ότι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας ήταν ναζί και δήμιοι των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Πρώην μέλη των Ες Ες είναι τώρα δάσκαλοι, αρτοποιοί, δημόσιοι υπάλληλοι. Κυκλοφορούν ανάμεσα στους ανυποψίαστους συμπατριώτες τους, που νομίζουν ότι οι ιστορίες για τα ολοκαυτώματα και τα βασανιστήρια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ήταν αστικοί μύθοι ή, ακόμη περισσότερο, προπαγάνδα των συμμαχικών δυνάμεων. Ο Αλεξάντερ Φέλινγκ, υποδύεται τον φιλόδοξο Γερμανό δικηγόρο που τολμά να οδηγήσει πρώην μέλη των Ες Ες στην πρώτη τους δίκη από Γερμανούς, φέρνοντας αλυσιδωτές αντιδράσεις σε μια κοινωνία που έρχεται για πρώτη φορά αντιμέτωπη με το πιο φρικτό παρελθόν της.

Παίζουν: Αλεξάντερ Φέλινγκ, Αντρέ Σιμάνσκι, Φριντερίκε Μπεχτ, Γιοχάνες Κρις, Χάνζι Γιόχμαν, Γκερτ Βος.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 29/6 στις 22:00