5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει πέντε ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Το Τελευταίο Οχυρό» (2001) σκηνοθεσία Ροντ Λούρι

Η ένδοξη καριέρα του στρατηγού Γιουτζίν Ίργουιν λήγει άδοξα όταν περνά από στρατοδικείο και καταδικάζεται σε φυλάκιση στο Κάστρο, μια στρατιωτική φυλακή υψίστης ασφαλείας. Εκεί ο Ίργουιν έρχεται σε σύγκρουση με τον συνταγματάρχη Γουίντερ, διοικητή της φυλακής, που χρησιμοποιεί απάνθρωπες μεθόδους επιτήρησης των κρατουμένων και δεν διστάζει να φτάσει μέχρι και στην αφαίρεση της ζωής, όποτε το κρίνει αναγκαίο. Αποφασισμένος να δώσει ένα μάθημα στον Γουίντερ, ο Ίργουιν συσπειρώνει γύρω του 1200 κρατουμένους κι οργανώνει ένα σχέδιο για την κατάληψη της φυλακής.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Τζέιμς Γκαντολφίνι, Μαρκ Ράφαλο.

*Open, Πέμπτη 2/7, στις 21:00

«Justice League» (2017) σκηνοθεσία Ζακ Σνάιντερ

Χάρη στην ανιδιοτελή θυσία του Σούπερμαν, που αποκαθιστά την πίστη του στην ανθρωπότητα, ο Μπρους Γουέιν ζητά τη βοήθεια της νέας του συμμάχου, Νταϊάνα Πρινς, για να αντιμετωπίσουν ένα ακόμη πιο επικίνδυνο εχθρό. Μαζί, ο Batman και η Wonder Woman δρουν γρήγορα για να βρουν και να στρατολογήσουν μια ομάδα μετά-ανθρώπων που θα αντισταθούν σ αυτήν την καινούργια απειλή. Αλλά, παρά τη δημιουργία αυτής της χωρίς προηγούμενο λεγεώνας ηρώων -Batman, Wonder Woman, Aquaman, The Flash και Cyborg- μπορεί να είναι ήδη πολύ αργά για να σωθεί ο πλανήτης από μία επίθεση καταστροφικών διαστάσεων.

Παίζουν: Τζάρεντ Λέτο, Μπεν Άφλεκ, Άμπερ Χερντ, Έιμι Άνταμς, Χένρι Καβίλ, Τζέισον Μομόα, Έζρα Μίλερ.

*Star, Πέμπτη 2/7, στις 22:00

«Το Μαγικό Δέρμα» (2010) σκηνοθεσία Alain BERLINER

Μεταφορά του μυθιστορήματος του Ονορέ ντε Μπαλζάκ.Βρισκόμαστε στο 1832 και ο τζόγος έχει οδηγήσει τον 22χρονο Ραφαέλ στα όρια της αυτοκτονίας. Είναι έτοιμος να πέσει στον Σηκουάνα, όταν την προσοχή του τραβά ένα όπλο στη βιτρίνα ενός παλαιοπωλείου. Ωστόσο, ο ιδιόρρυθμος μαγαζάτορας, ο Όσγουολντ, του προσφέρει κάτι άλλο: ένα μαγικό δέρμα, το οποίο μπορεί να πραγματοποιήσει όλες του τις επιθυμίες, αλλά κάθε φορά που θα το χρησιμοποιεί, τόσο αυτό όσο και η ζωή του Ραφαέλ θα συρρικνώνονται. Δύσπιστος, ο Ραφαέλ αποδέχεται τη συμφωνία. Η πρώτη του επιθυμία είναι να βρεθεί σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση, όπου θα μπορέσει να φάει όσο τραβάει η όρεξή του, συνοδευόμενος από πανέμορφες γυναίκες. Βγαίνοντας από το παλαιοπωλείο, συναντά τον φίλο του, τον Ραστινιάκ, ο οποίος τον οδηγεί στο σπίτι ενός πλούσιου τραπεζίτη. Ο τραπεζίτης έχει αποφασίσει να εκδόσει εφημερίδα και να ορίσει τον Ραφαέλ αρχισυντάκτη της. Ενθουσιασμένος, ο Ραφαέλ κάνει μια δεύτερη ευχή: να γίνει ζάπλουτος. Καθώς ο χρόνος του τελειώνει και οι μεγαλύτερές του επιθυμίες γίνονται πραγματικότητα, συνειδητοποιεί ότι τελικά δεν ήταν τόσο σημαντικές όσο νόμιζε κάποτε. Όλες, εκτός από μία. Τώρα, όμως, είναι πια πολύ αργά.

Παίζουν: Mylène JAMPANOÏ, Thomas COUMANS,Jean-Pierre MARIELLE, Julien HONORÉ, Annabelle HETMANN.

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 2/7, στις 22:00

«Το Γυάλινο Σπίτι» (2001) σκηνοθεσία Ντάνιελ Σακχάιμ

Όταν οι γονείς της Ρούμπι και του Ρετ Μπέικερ σκοτώνονται σε αυτοκινητικό δυστύχημα, την φροντίδα τους αναλαμβάνουν η ‘Εριν και ο Τέρι Γκλας, οι καλύτεροι φίλοι των γονιών τους. Το ζευγάρι υπόσχεται στα δυο παιδιά μια πλουσιοπάροχη και ευχάριστη ζωή στην Καλιφόρνια. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να μετακομίσουν στην έπαυλη της οικογένειας Γκλας στο Μαλιμπού. Οι νέοι κηδεμόνες μοιάζουν να ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τις υλικές ανάγκες των παιδιών, αλλά το μόνο περίεργο γεγονός είναι ότι μοιράζονται την ίδια κρεβατοκάμαρα σε ένα σπίτι πολλών δωματίων. Φαινομενικά όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά. Η Ρούμπι όμως, αρχίζει να υποψιάζεται ότι ο ‘Εριν και η Τέρι απέχουν πολύ από την εικόνα των ιδανικών κηδεμόνων. Οι υποψίες της άραγε, έχουν βάση ή αποτελούν αποκύημα της φαντασίας μιας έφηβης με επαναστατικές διαθέσεις; Μέχρι να βεβαιωθεί η Ρούμπι, πρέπει να είναι προσεκτική, γιατί ό,τι δεν βλέπεις μέσα στο σπίτι των Γκλας, μπορεί να σε σκοτώσει.

Παίζουν: Λίλι Σομπιέσκι, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Νταϊάν Λέιν.

*ΣΚΑΪ, Πέμπτη 2/7, στις 22:00

«Δημόσιος Κίνδυνος» (1998) σκηνοθεσία Τόνι Σκοτ

Ένας ευϋπόληπτος δικηγόρος, ο Ρόμπερτ Κλέιτον Ντιν, γίνεται άθελά του στόχος μυστικών πρακτόρων, που εισβάλλουν ανεξήγητα στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή. Σύντομα διαπιστώνει ότι ο λόγος αυτής της εισβολής είναι επειδή κατέχει ενοχοποιητικό υλικό για ένα μεγαλοστέλεχος της υπηρεσίας εθνικής ασφάλειας. Καθώς αυτό βρέθηκε περασμένο στον υπολογιστή του, χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει, καλείται τώρα να πάρει θέση για την πολιτική σκευωρία της οποίας είναι μάρτυρας, αλλά πάνω απ όλα να προστατέψει τη ζωή του.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Τζιν Χάκμαν, Γιον Βόιτ, Λίζα Μπονέ, Σκοτ Κάαν, Ρεγγίνα Κινγκ.

*Alpha, Πέμπτη 2/7, στις 23:50