9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και ήρθε η στιγμή να χαλαρώσεις έπειτα από μία κουραστική εβδομάδα. Βάλε να πιεις κάτι κρύο και απόλαυσε σινεμά από τον καναπέ σου με μία από τις παρακάτω ταινίες.

«Ντιούκς» (2005) σκηνοθεσία Τζέι Τσαντρασέκαρ

Τα δύο ξαδέλφια Ντιουκ προσπαθούν να εμποδίσουν την ύπουλη κατάσχεση της φάρμας τους από τον ανέντιμο επίτροπο της αστυνομίας Μπος Χογκ.

Παίζουν: Τζόνι Νόξβιλ, Σον Γουίλιαμ Σκοτ, Τζέσικα Σίμπσον.

*Open, Παρασκευή 3/7, στις 21:00

«Στην καρδιά της Θάλασσας» (2015) σκηνοθεσία Ρον Χάουαρντ

Το χειμώνα του 1820, το φαλαινοθηρικό της Νέας Αγγλίας, Έσεξ, δέχτηκε επίθεση από κάτι που κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει: μια φάλαινα τεραστίων διαστάσεων και δύναμης, με μια σχεδόν ανθρώπινη αίσθηση εκδίκησης. Πρόκειται για την τραγωδία που ενέπνευσε τον Χέρμαν Μέλβιλ να γράψει το αριστούργημα του, «Μόμπι Ντικ», το οποίο ωστόσο θα διηγούνταν τη μισή μόνο ιστορία. Η ταινία «Στην Καρδιά της Θάλασσας» θα μας αποκαλύψει την οδυνηρή κατάληξη αυτής της συνάντησης, καθώς το πλήρωμα του πλοίου που καταφέρνει να επιβιώσει, θα φτάσει στα άκρα και θα κάνει το ακατόρθωτο, προκειμένου να μείνει ζωντανό.

Παίζουν: Κρις Χέμσγουορθ, Πολ Άντερσον, Κίλιαν Μέρφι, Μπεν Γουίσοου, Σάρλοτ Ράιλι.

*Star, Παρασκευή 3/7, στις 22:00

«Χωρίς Διέξοδο» (1993) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Χάρμον

Ο Σαμ Γκίλεν, κατάδικος που εκτίει μια σκληρή ποινή για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε, κατορθώνει να αποδράσει από τη φυλακή. Μετά την απόδρασή του βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι της Κλάιντι, μιας χήρας με δύο παιδιά, την οποία τρομοκρατεί ένας αδίστακτος επιχειρηματίας με αποκλειστικό κίνητρο το κέρδος.

Παίζουν: Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Ροζάνα Αρκέτ, Κίραν Κάλκιν, Τεντ Λεβίν.

*ΣΚΑΪ, Παρασκευή 3/7, στις 22:00

«Το εισιτήριο» (2016) σκηνοθεσία Ido Fluk

Η ταινία ακολουθεί τον James (Stevens), έναν συνεσταλμένο άνδρα, ο οποίος ‎από τα παιδικά του χρόνια έχει χάσει την όραση του, λόγω ενός καρκινικού όγκου. ‎Ο James, κόντρα στα στερεότυπα, ζει μια πολύ καλή ζωή και δίπλα του έχει τη γλυκιά ‎σύζυγό του, Sam, και έναν πολύ καλό φίλο, τον Bob, ο οποίος έχει και αυτός ‎παρόμοιο πρόβλημα με την όραση του. ‎Όταν μυστηριωδώς ο όγκος εξαφανίζεται, o James ανακτά ‎την όραση του, αλλά παράλληλα μετατρέπεται σε έναν ‎υπέρμετρα φιλόδοξο άνθρωπο καταλήγοντας ακόμα και να απατά τη σύζυγό του, την οποία υποδύεται η υπέροχη Malin Akerman και να φθείρει τη σχέση του με τον Bob, στον ρόλο του οποίου εμφανίζεται ο Oliver Platt. Ο James παθαίνει εμμονή με το υπερεγώ του και στην πορεία, καταστρέφει ό,τι καλό είχε κτίσει στη ζωή του. Αλήθεια, έχει βρει το φως του ή μήπως…;

Παίζουν: Malin Akerman, Dan Stevens, Kerry Bishé.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 3/7, στις 22:00

«The Florida Project» (2017) σκηνοθεσία Σον Μπέικερ

Στις ΗΠΑ τα μοτέλ έχουν γίνει το τελευταίο καταφύγιο των ανθρώπων που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν μόνιμη κατοικία. Ο πληθυσμός των «κρυμμένων αστέγων» αποτελείται κυρίως από οικογένειες που παλεύουν κάθε μέρα να διατηρήσουν μια στέγη. Η ιστορία μας εκτυλίσσεται στο Ορλάντο της Φλόριντα, λίγο πιο έξω από τα μαγικά κάστρα της Disney, τον απόλυτο προορισμό για διακοπές και «Το πιο μαγικό μέρος στον κόσμο». Η κεντρική λεωφόρος ανάμεσα στα θεματικά πάρκα και τα θέρετρα είναι γεμάτη από φτηνά μοτέλ που κάποτε γέμιζαν από τουρίστες, ενώ σήμερα φιλοξενούν άστεγες οικογένειες. Η Μούνεϊ ζει με την 22χρονη μητέρα της Χέιλι, σ ένα τέτοιο μοτέλ: το «The Magic Castle». Το κοντινότερο που έχει η Μούνεϊ σε πατρική φιγούρα είναι ο Μπόμπι, ο διαχειριστής του μοτέλ, τον οποίο πειράζουν συνεχώς τα παιδιά με τις σκανδαλιές τους. Η Χέιλι μόλις έχασε τη δουλειά της κι ένα κοριτσάκι στην ηλικία της Μούνεϊ μόλις μετακόμισε δίπλα τους -θα είναι ένα αξέχαστο καλοκαίρι. 

Παίζουν: Γουίλεμ Νταφόε, Μπρούκλιν Πρινς, Μπρία Βινάιτ, Βαλέρια Κότο, Σάντι Κέιν, Κρίστοφερ Ριβέρα.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 3/7, στις 23:00

«Ηλέκτρα» (2005) σκηνοθεσία Ρομπ Μπόουμαν

Η Ηλέκτρα επιβιώνει από μια επιθανάτια εμπειρία χάρις στον τυφλό δάσκαλο Stick (Terence Stamp). Κοντά σε αυτόν θα μάθει μια τυφλή πολεμική τέχνη (Kimagure), μια αρχαία μέθοδο πειθαρχίας, καθώς και την ικανότητα να ανασταίνει τους νεκρούς. Η Ηλέκτρα αποβάλλεται σύντομα από την ομάδα του, λόγω της αδυναμίας της να ελέγξει την οργή της. Φεύγει και χρησιμοποιεί την εκπαίδευσή της για να γίνει ένας επαγγελματίας δολοφόνος επί πληρωμή. Στην τελευταία αποστολή που θα αναλάβει να εκτελέσει, έρχεται σε σύγκρουση με τα συναισθήματά της και αρνείται να σκοτώσει τους στόχους της (έναν πατέρα και την κόρη του). Αντίθετα, θα προσπαθήσει να τους προστατεύσει, όταν ο πρώην εντολοδόχος της θα στείλει μια άλλη ομάδα δολοφόνων για να πετύχει τον σκοπό του.

Παίζουν: Τζένιφερ Γκάρνερ, Γκόραν Βίζνιτς, Τέρενς Σταμπ.

*Open, Παρασκευή 3/7, στις 23:15

«Fun Size» (2012) σκηνοθεσία Τζος Σβαρτς

Η Ρεν σχεδιάζει να πάει στο πάρτι ενός αγοριού που της αρέσει την ημέρα του Χάλογουιν, αλλά η μητέρα της την υποχρεώνει να περάσει τη γιορτή με τον μικρό αδερφό της, ο οποίος ξεφεύγει από την επίβλεψή της και εξαφανίζεται.

Παίζουν: Βικτόρια Τζάστις, Τζάκσον Νίκολ, Τόμας ΜακΝτόνελ.

*Ant1, Παρασκευή 3/7, στις 23:45

«Και ο Κλήρος Έπεσε στον Σμάιλι» (2011) σκηνοθεσία Τόμας Άλφρεντσον

Στις αρχές του 70 ο Βρετανός πράκτορας Τζορτζ Σμάιλι επιστρέφει στην ενεργό δράση για να ανακαλύψει έναν κατάσκοπο των Σοβιετικών που δουλεύει στην υπηρεσία του.

Παίζουν: Γκάρι Όλντμαν, Κόλιν Φερθ, Τζον Χαρτ.

*Alpha, Παρασκευή 3/7, στις 23:50

«Τρελό Θηριοτροφείο: Η Νέα Γενιά» (2015) σκηνοθεσία Τζόναθαν Γκόλντσταϊν, Τζον Φράνσις Ντέιλι

Η νέα γενιά των Γκρίζγουολντ είναι εδώ για να αφήσει το στίγμα της! Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει και έτσι, ο Ράστι Γκρίνσγουολντ, ενήλικας πια, ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα του. Ελπίζοντας σε μια ταξιδιωτική εμπειρία, που θα συσφίξει τους οικογενειακούς δεσμούς, ο Ράστι κάνει δώρο – έκπληξη στη σύζυγο του Ντέπι και στους δυο του γιους, ένα ταξίδι στο αγαπημένο, οικογενειακό, αμερικάνικο πάρκο, το Walley World. Τι μπορεί να πάει στραβά; Η οικογενειακή εκδρομή είναι γεμάτη ατυχή αλλά ξεκαρδιστικά περιστατικά.

Παίζουν: Κρις Χέμσγουορθ, Εντ Χελμς, Κριστίνα Άπλγκεϊτ, Τσέβι Τσέις, Μπεβερλι Ντ’ Άντζελο, Λέσλι Μαν, Σκάιλερ Γκιζόντο, Στιλ Στέμπινς.

*Star, Παρασκευή 3/7, στις 00:30