Της Λακκούβας το Κάγκελο – του Καταπέλτη

γράφει ο Καταπέλτης

Μπορεί στην Καστοριά, τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, να έχει βουλιάξει κάθε επιχειρηματική προσπάθεια, κάθε οικονομικός κλάδος, αλλά κόντρα στους καιρούς υπάρχει ένας συγκεκριμένος επαγγελματικός τομέας που γνωρίζει ή δείχνει να γνωρίζει  τρομακτική άνθηση..

Είναι πραγματικά ανεξήγητη η απίστευτη αύξηση των συνεργείων αυτοκινήτων  που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς. Σε όποιο δρόμο και αν περάσεις, ξεπροβάλει σαν άγριο  μανιτάρι του Βιτσίου έπειτα από βροχή ένα καινούργιο συνεργείο αυτοκινήτων. Θα μου πεις λογικό ως ένα βαθμό, αφού η ανεργία και η έλλειψη πόρων μας οδηγεί στο να φροντίζουμε το παλιό μας αυτοκινητάκι  ως κόρη οφθαλμού. Ελάχιστοι, μην πω σχεδόν κανείς μας, δεν μπαίνει στη διαδικασία αγοράς νέου αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα τα παλιά μας οχήματα, ελέω παλαιότητας ολοένα και συχνότερα να χρειάζονται θεραπεία στους γιατρούς της λαμαρίνας.. Έως εδώ έχει καλώς..

..Αλλά αν υπολογίσουμε ότι οι μόνιμοι κάτοικοι της πόλης, άρα και τα οχήματα τους  ολοένα και μειώνονται, τότε η αύξηση των συνεργειών είναι άκρως ανεξήγητη..

Η απάντηση δεν αργεί  και έρχεται έπειτα από μια  μικρή βόλτα στο ποντικοφαγωμένο  οδικό μας δίκτυο. Έχετε μετρήσει αλήθεια πόσες λακκούβες υπάρχουν κατά μήκος των κεντρικών και όχι μόνο οδών; Σας έχει τύχει ενώ οδηγείτε ανέμελος να πέσετε σε λακκούβες ηφαιστειακών διαστάσεων και να ταρακουνηθείτε τόσο από το τράνταγμα που μπορεί η βόλτα στο γύρο της λίμνης να σας οδηγήσει στα εξωτερικά του νοσοκομείου;;

To μενού περιλαμβάνει όλων των ειδών λακκούβες. Μεγάλες, μακρόστενες, βαθιές, ζιγκζαγκοτές ποικιλία, για όλα τα γούστα..

Αν με ρωτούσε κάποιος μάγος τι έργο θα ήθελες να γίνει επιτελούς σε αυτόν τον τόπο μια λέξη μόνο θα έβγαινε από το δύσμοιρο στόμα μου.. Δρόμοι της προκοπής.. Δρόμοι ασφαλείς, δρόμοι ασφαλτοστρωμένοι.

Τελευταία φορά που έγινε σοβαρή ασφαλτόστρωση στην πόλη της Καστοριάς ήταν εν έτη 2009, επί Δημαρχίας Τσαμίση. Από τότε άκρα του τάφου σιωπή.. 10 ολόκληρα χρόνια!!!

H κατάσταση του οδικού μας δικτύου πλέον είναι απαράδεκτη, τόσο πολύ που μόνο με τρακτέρ ή τεθωρακισμένο όχημα του ελληνικού στρατού νιώθεις ασφαλής. Ο Δήμος Καστοριάς, σε ετήσια βάση προϋπολογίζει στο τεχνικό  του πρόγραμμα έξοδα συντήρησης οδικού δικτύου. Αλλά ως άλλος πολυμήχανος Οδυσσέας, και καμία συντήρηση δεν βλέπουμε να γίνεται, αλλά και αύξηση της απασχόλησης στον κλάδο των συνεργείων αυτοκινήτων επιτυγχάνει.. Και δεν χαλάει ευρώ τσακιστό και μας στέλνει στα συνεργεία σωρηδόν, με ότι αυτό συνεπάγεται.. Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια!!

Ντροπή σας που θέλετε να γίνουμε και τουριστικό θέρετρο, πόλος προσέγγισης ξένων επισκεπτών. Ντροπή σας που δεν είστε ικανοί να ασφαλτοστρώσετε ούτε  10 χιλιόμετρα δρόμο.. Αφήστε τις σουβλακογιορτές και τα κάθε λογής πανηγύρια πού επιδοτείτε με τα χρήματα των δημοτών τα θέλω των ψηφοφόρων σας σπαταλώντας άσκοπα χιλιάδες ευρώ σε ετήσια βάση και ρίξτε έστω και τώρα την προσοχή σας στη βελτίωση της καθημερινότητας  μας. Ντροπή σας που ενώ προελαύνει ο μεγαλύτερος αγωγός φυσικού αερίου ΤΑΠ, δεν πιέζετε την ανάδοχο εταιρεία να σας δώσει ανταποδοτικά την ευκαιρία να βελτιώσετε το οδικό δίκτυο..

Μια πρόταση, να πάρουμε όλοι τα σπασμένα μας αμορτισέρ, τις ραγισμένες ζάντες, τα σπασμένα ψαλίδια και να τα πάμε στον Δήμαρχο  ζητώντας αποζημίωση, ζητώντας καινούργια ανταλλακτικά, ζητώντας καινούργια αυτοκίνητα..  Αλλά μάλλον πάλι πόρτα θα φάμε ..Άλλωστε δεν σας πολυενδιαφέρει η ψήφος μας.. Έχετε τη στήριξη του πλέον αναπτυγμένου επαγγελματικού κλάδου της περιοχής, των συνεργείων…