8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ο ιδανικότερος τρόπος να περάσεις το βράδυ της Κυριακής είναι βλέποντας μια ταινία! Εμείς έχουμε επιλέξει και σου προτείνουμε οκτώ ξεχωριστές ταινίες που μπορείς να απολαύσεις σήμερα το βράδυ στη μικρή σου οθόνη μαζί με τους αγαπημένους σου:

«Γουόλ Στριτ: Το Χρήμα Ποτέ δεν Πεθαίνει» (2010) σκηνοθεσία Όλιβερ Στόουν

Είκοσι τρία χρόνια μετά, ο Γκόρντον Γκέκο επιστρέφει ύστερα από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που πέρασε στη φυλακή. Αποφυλακίζεται και επανέρχεται στο προσκήνιο και στον κόσμο στον οποίο κάποτε κυριαρχούσε. Οι καιροί όμως έχουν αλλάξει, όπως έχει αλλάξει κι ο ίδιος. Ο Γκέκο θα επιχειρήσει να προειδοποιήσει τις αγορές για την επικείμενη οικονομική κρίση. Παράλληλα, στην προσπάθειά του να αποκαταστήσει τη σχέση του με την κόρη του, βοηθάει το χρηματιστή σύζυγό της στη διαλεύκανση του θανάτου του μέντορά του. 

Παίζουν: Μάικλ Ντάγκλας, Σία ΛαΜπεφ, Τζος Μπρόλιν, Κάρεϊ Μάλιγκαν.

*ΣΚΑΪ, Κυριακή 5/7 στις 21:00

«Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο» (2005) σκηνοθεσία Νίκος Περάκης

Παραμονή του Δεκαπενταύγουστου 2003, με τον ήλιο να καίει πάνω από το Αιγαίο, μια ομάδα αποτελούμενη από πέντε οπλίτες κάτω από την εποπτεία του Λοχία με το μαχητικό προσωνύμιο Χάμπο, καλείται  να φυλάξει τη βραχονησίδα Πίττα, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα Τουρκικά παράλια. Ανάμεσα στους φαντάρους που αποσπώνται στο απομακρυσμένο φυλάκιο, βρίσκεται και ο στρατιώτης Αλέξανδρος Τσιμπιτζίδης, θύμα της φάρσας που του έστησαν στον λόχο, ως μέρος εκδίκησης για την προνομιακή μεταχείριση που απολαμβάνει, αναγκάζοντάς τον να αναβάλλει τις ολιγοήμερες διακοπές παρέα με το ταίρι του, που τον επισκέφτηκε στην όμορφη Κω. Η τεταμένη κατάσταση με τους γείτονες Τούρκους, που πάντοτε οξύνεται σε εορταστικές περιόδους, κρύβει  εκπλήξεις, ευχάριστες και δυσάρεστες, για τους οπλισμένους φύλακες της βραχονησίδας.

Παίζουν: Βίκυ Καγιά, Ορφέας Αυγουστίδης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Ρένος Χαραλαμπίδης, ΓΙάννης Τσιμιτσέλης, Γιώργος Σεϊταρίδης, Ιωάννης Παπαζήσης, Σωκράτης Πατσίκας, Στέλιος Ξανθουδάκης, Tugce Kazaz, Αρζού Γιαναρντάγκ, Yetkin Dikinciler.

*Star, Κυριακή 5/7 στις 21:00

«Πειρατές της Καραϊβικής: Η Εκδίκηση του Σαλαζάρ» (2017) σκηνοθεσία Χοακίμ Ρόνινγκ, Έσπεν Σάνμπεργκ

Μαθημένος πια στις αναποδιές της ζωής, ο Τζακ Σπάροου δεν εκπλήσσεται όταν διαπιστώνει ότι άλλη μια απειλή αρχίζει να ρίχνει πάνω του τη βαριά σκιά της. Πιο δυσοίωνη από τις προηγούμενες, η σκιά αυτή έχει το σχήμα του φοβερού και τρομερού Κάπταιν Σαλαζάρ, που επικεφαλής μιας στρατιάς ναυτικών- φαντασμάτων- έχουν ξεχυθεί από το Τρίγωνο του Διαβόλου με αποστολή να εξοντώσουν όλους τους πειρατές που πλέουν πάνω στους πέντε ωκεανούς. Καθώς ο Τζακ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας –οι εκκρεμότητες από το παρελθόν του δεν τελειώνουν ποτέ – ο Τζακ πρέπει σύντομα να βρει τρόπο να αμυνθεί.  Η μυθική -αλλά χαμένη οριστικά εδώ και αιώνες- τρίαινα του Ποσειδώνα, φαίνεται να είναι η μόνη ασπίδα του απέναντι στον κίνδυνο που αρχίζει να τον περιζώνει. Στο μάτι του κυκλώνα όμως, θα βρεθεί και η Καρίνα Σμιθ, μια δαιμόνια όσο και γοητευτική αστρονόμος, αλλά και ο Χένρυ, ένας περιπετειώδης ναύτης του βασιλικού ναυτικού, που είχαν την… τύχη να βρεθούν από την αρχή στο πλάι του Τζακ, προκειμένου να τον βοηθήσουν. Χωρίς να γνωρίζουν, φυσικά, τι ακριβώς τους περιμένει.

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Χαβιέ Μπαρδέμ, Μπρέντον Τουέιτς, Κάγια Σκοντελάριο, Κέβιν ΜακΝάλλυ, Τζέφρι Ρας.

*Alpha, Κυριακή 5/7 στις 22:00

«Εφάπαξ» (2001) σκηνοθεσία Νίκος Ζαπατίνας

Ο Παντελής είναι υπάλληλος στα απορριμματοφόρα του Δήμου από 20 ετών. Η οικογενειακή του ζωή κυκλώνεται από τρεις γυναίκες, τη γυναίκα του Δέσπω, την κόρη του Γωγώ και την πεθερά του Κούλα. Ο Παντελής ό,τι κερδίζει από τη μόνιμη δουλειά του αλλά και από κάποιες περιστασιακές, τα δίνει όλα στην οικογένεια. Ο ίδιος καταφέρνει να περνά καλά διαβάζοντας ό,τι βιβλία πέφτουν στα χέρια του, απολαμβάνοντας τον πρωινό πατσά στην αγορά με το συνάδελφο του Μανόλη, και συζητώντας με τα «κορίτσια της νύχτας», τη Βάσω και τη Γιώτα. Η ώρα της συνταξιοδότησης φτάνει για τον Παντελή και όλοι περιμένουν το εφάπαξ και κάποια αναδρομικά, που φτάνουν στο ποσό των 10.000.000 δραχμών. Πριν καλά – καλά τα πάρει, έχουν αρχίσει να δημιουργούνται εντάσεις αφού σύζυγος και πεθερά κάνουν τα δικά τους σχέδια για τα λεφτά του Παντελή. Μια στιγμή, μια κεραυνοβόλος σκέψη αρκεί για να ανατρέψει τα πάντα. Ο Παντελής εισπράττει τα χρήματα καβαλάει το μηχανάκι του και εξαφανίζεται αποφασισμένος να ξοδέψει το ποσό μόνος του, όπως επιθυμεί και μετά θα γυρίσει στο σπίτι του.

Παίζουν: Πέτρος Φιλιππίδης, Εβελίνα Παπούλια, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Ματθίλδη Μαγγίρα, Μαρία Μαρτίκα.

*Star, Κυριακή 5/7 στις 23:30

«Μαχητικό Stealth: Η Αόρατη Απειλή» (2005) σκηνοθεσία Ρομπ Κοέν

Τρεις πιλότοι που δουλεύουν σ ένα άκρως απόρρητο στρατιωτικό πρόγραμμα προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο ένα αεροσκάφος το οποίο λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη.

Παίζουν: Τζέιμι Φοξ, Σαμ Σέπαρντ, Τζος Λούκας.

*Ant1, Κυριακή 5/7 στις 23:45

«Οκτώ Χιλιοστά» (1999) σκηνοθεσία Τζόελ Σουμάχερ

Ο Τομ Γουέλς είναι ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ που αναλαμβάνει συνήθως υποθέσεις συζυγικής απιστίας. Η ευκαιρία του για κάτι μεγαλύτερο έρχεται, όταν μια πλούσια χήρα του αναθέτει να ερευνήσει την προέλευση ενός φιλμ 8 χιλιοστών που ανήκε στον άνδρα της. Το φιλμ φαίνεται να περιέχει μια ερασιτεχνική ταινία όπου μια αθώα κοπέλα βασανίζεται και δολοφονείται. Αν το φιλμ είναι ψεύτικο, πού βρίσκεται τώρα το κορίτσι; Και αν όχι, ποιός γύρισε το φιλμάκι και ποιός την σκότωσε;

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Χοακίν Φίνιξ, Τζέιμς Γκαντολφίνι, Κάθριν Κίνερ κ.ά.

*ΣΚΑΪ, Κυριακή 5/7 στις 23:45

«Κυνόδοντας» (2009) σκηνοθεσία Γιώργος Λάνθιμος

Στο επίκεντρο της ταινίας βρίσκεται μία οικογένεια, την οποία αποτελούν οι γονείς και τα τρία ενήλικα παιδιά τους, δύο κόρες κι ένας γιος. Τα παιδιά ζουν από τη μικρή τους ηλικία ουσιαστικά αιχμάλωτα στο ακριβό απομονωμένο σπίτι της οικογένειας έπειτα από επιλογή των γονέων τους, μη έχοντας καμία επαφή με τον έξω κόσμο, καθώς γύρω από το σπίτι υπάρχει ένας ψηλός φράχτης. Τα παιδιά δεν έχουν φύγει ποτέ από το σπίτι. Διαπαιδαγωγούνται, ψυχαγωγούνται και αθλούνται, έτσι όπως οι γονείς τους πιστεύουν ότι θα έπρεπε, χωρίς κανένα εξωτερικό ερέθισμα. Διδάσκονται Γράμματα και εγκυκλοπαιδικές γνώσεις από τους γονείς τους μέσω μαγνητοφωνημένων μαθημάτων και η επιβράβευση για την πρόοδό τους είναι κάποια ευτελή δώρα. Ωστόσο, κάποιες «επικίνδυνες» για την περιέργειά τους λέξεις, τα παιδιά τις διδάσκονται με διαφορετικές σημασίες από τις πραγματικές, ώστε να μη μάθουν ποτέ την πραγματική έννοιά τους. Έτσι, το τηλέφωνο είναι η «αλατιέρα», η θάλασσα είναι είδος «δερμάτινης πολυθρόνας», αυτοκινητόδρομος είναι ο «πολύ δυνατός αέρας» και εκδρομή είναι ένα «δομικό υλικό». Επίσης, τα αεροπλάνα τα οποία τα παιδιά βλέπουν να πετούν στον ουρανό, δεν είναι τίποτε άλλο από παιχνίδια, ενώ μαθαίνουν ακόμα ότι ο Φρανκ Σινάτρα ήταν παππούς τους. Για να πεισθούν τα παιδιά ότι δεν πρέπει να φύγουν από το σπίτι, οι γονείς τούς λένε ότι είχαν κι άλλον έναν αδελφό, ο οποίος έφυγε από το σπίτι, με αποτέλεσμα να τον κατασπαράξει μία γάτα, η οποία κατά τον πατέρα είναι το πιο επικίνδυνο ζώο που υπάρχει. Σύμφωνα με τον πατέρα, ένα παιδί είναι έτοιμο να φύγει από το σπίτι, μόνο αν πέσει ο αριστερός ή ο δεξιός κυνόδοντάς του. Και είναι σε θέση να οδηγήσει αυτοκίνητο, μόνο αν ο κυνόδοντας ξαναφυτρώσει. Μέσα σ αυτό το περιβάλλον και την ουσιαστική έλλειψη κοινωνικότητας αλλά και επαρκών εξωτερικών ερεθισμάτων, τα παιδιά, αν και ενήλικα, συχνά συμπεριφέρονται σαν ανήλικα, ενώ έχουν και μικρά ξεσπάσματα βίας. Το μόνο ξένο πρόσωπο το οποίο εισέρχεται στο σπίτι, είναι μία υπάλληλος Security του εργοστασιάρχη πατέρα, η οποία πληρώνεται με σκοπό να κατευνάζει τις σεξουαλικές ορμές του γιου. Παρ όλα αυτά, φέρνει αναστάτωση στην οικογένεια και τελικά εκδιώκεται. Ένα βράδυ, η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας, θεωρώντας ότι ήρθε η ώρα να ανακαλύψει τον κόσμο που βρίσκεται «κρυμμένος» πίσω από τον φράχτη του κήπου, σπάει μόνη της τον κυνόδοντά της στο μπάνιο του σπιτιού και κρύβεται στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του πατέρα, προκειμένου το επόμενο πρωί να βρεθεί στον πραγματικό κόσμο. 

Παίζουν: Χρήστος Στέργιογλου, Μισέλ Βάλεϊ (Michelle Valley), Αγγελική Παπούλια, Χρήστος Πασσαλής, Μαίρη Τσώνη, Άννα Καλαϊτζίδου.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 5/7 στις 00:00

«Metro: Καταδίωξη στο Σαν Φρανσίσκο» (1997) σκηνοθεσία Τόμας Κάρτερ 

Με φόντο το σύγχρονο Σαν Φρανσίσκο, ένας αστυνομικός, ο Ρόπερ, ειδικευμένος στις διαπραγματεύσεις με ληστές που κρατούν ομήρους, θα βρεθεί αντιμέτωπος με έναν επικίνδυνο, ιταλικής καταγωγής, ληστή διαμαντιών. Ο ληστής, τελικά συλλαμβάνεται, αλλά δραπετεύει με στόχο να εκδικηθεί τον Ρόπερ και τη φιλενάδα του.  Καταιγισμός δράσης, έντασης, θεαματικών καταδιώξεων, χιούμορ και ειδικών εφέ, σε μια από τις πιο δημοφιλείς ταινίες με σταρ τον Έντι Μέρφι.

Παίζουν: Έντι Μέρφι, Μάικλ Ράπαπορτ, Κιμ Μιγιόρι, Άρτ Έβανς, Τζέιμς Κάρπεντερ, Κάρμεν Εγιόκο.

*Alpha, Κυριακή 5/7 στις 00:45