Λόγοι που τα κουνούπια προτιμούν εσάς από τον διπλανό σας

Το καλοκαίρι μπορεί συνειρμικά να φέρνει κατά νου ηλιοθεραπεία, ανέμελες βουτιές στην θάλασσα, καρπούζι και φεστιβάλ μουσικής, όμως σημαίνει επίσης κουνούπια και άυπνες βραδιές. Όσοι έχουν περάσει μερικές βραδιές στην ύπαιθρο το καλοκαίρι ενδεχομένως έχουν αποκομίσει «πλούσιες εμπειρίες» και ξέρουν τι να προσέξουν, όμως για όλους τους υπόλοιπους σας παρουσιάζουμε δέκα πράγματα που πρέπει έχετε υπόψη, για να απολαύσετε έναν πιο ήρεμο ύπνο.

Γρήγορος μεταβολισμός
Τα κουνούπια λατρεύουν την χοληστερίνη και σύμφωνα με μελέτες, έχετε περισσότερες πιθανότητες να σας επισκεφτούν εάν έχετε αυξημένα επίπεδα χοληστερίνης στο δέρμα σας. Όσοι έχουν γρήγορο μεταβολισμό εκκρίνουν μεγαλύτερες ποσότητες χοληστερίνης από όσους έχουν υψηλά επίπεδα χοληστερίνης στον οργανισμό τους.

Κατανάλωση αλκοόλ
Μια από τις παρενέργειες του αλκοόλ είναι να αλλάζει η αντίληψη μας για τους ανθρώπους γύρω μας και μπορεί να μας φαίνονται είναι πιο ελκυστικοί από όσο όταν είμαστε νηφάλιοι. Η έλξη με τα κουνούπια όμως, μετά από μερικά ποτηράκια, είναι πέρα για πέρα αληθινή. Πολλές έρευνες έχουν δείξει πως η κατανάλωση ακόμα και μιας μπύρας μπορεί να αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες να σας προτιμήσουν τα κουνούπια.

Βακτήρια του δέρματος
Εάν αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί τα κουνούπια τείνουν να στοχεύουν τους αστράγαλους, η απάντηση βρίσκεται στα βακτήρια στην συγκεκριμένη περιοχή του δέρματος σας και την προσωπική υγιεινή σας. Πιο συγκεκριμένα τα μικρόβια που προκαλούν τις δυσάρεστες οσμές στα πόδια προσελκύουν κουνούπια, οπότε για να τα αποφύγετε θα πρέπει να πλένετε καλά τα πόδια σας πριν πέσετε για ύπνο.

Τύπος αίματος
Πολλές μελέτες έχουν δείξει πως τελικά τα κουνούπια έχουν προτιμήσεις σε συγκεκριμένες ομάδες αίματος, με την Ο να είναι ιδιαίτερα ανάρπαστη. Εάν έχετε την συγκεκριμένη ομάδα αίματος έχετε δύο φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να σας επισκεφτεί ένα κουνούπι από ότι εάν είχατε ομάδα αίματος Α, η οποία βρίσκεται χαμηλά στις προτιμήσεις των κουνουπιών.

Εκκρίσεις και σωματικά υγρά
Το 85% των ανθρώπων εκκρίνουν ένα χημικό συστατικό στα σωματικά υγρά τους το οποίο υποδηλώνει την ομάδα αίματος τους. Τα κουνούπια τείνουν να προτιμούν ανθρώπους που ανήκουν σε αυτή την μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, ανεξάρτητα από την ομάδα αίματος τους.

Ανάσα και διοξείδιο του άνθρακα
Τα κουνούπια μπορούν να σας ανιχνεύσουν από απόσταση 50 μέτρων χάρη στο διοξείδιο του άνθρακα που βρίσκεται στην αναπνοή σας. Οι εύσωμοι άνθρωποι τείνουν να έχουν μεγαλύτερες αναπνοές, κάτι που σημαίνει ότι απελευθερώνουν μεγαλύτερες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα, με αποτέλεσμα να είναι πιο ορατοί στα κουνούπια.

Το στυλ σας
Πέραν του διοξειδίου του άνθρακα, τα κουνούπια χρησιμοποιούν και την όραση τους για να ανιχνεύσουν τα επόμενα θύματα τους μέσα στα σκοτάδια. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, τα κουνούπια έλκονται από τα σκούρα χρώματα, οπότε τις βραδινές προτιμήστε ανοιχτόχρωμα ρούχα για να περάσετε απαρατήρητοι.

Ο ιδρώτας σας
Πέραν από το να αυξάνει τον ρυθμό αναπνοής (και άρα τις ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα στην αναπνοή), η άσκηση ανεβάζει την θερμοκρασία του σώματος, με αποτέλεσμα την εφίδρωση. Τα κουνούπια προσελκύονται από τις μυρωδιές του γαλακτικού οξέος, του ουρικού οξέος και της αμμωνίας που βρίσκονται στον ιδρώτα, οπότε ένα γρήγορο ντους είναι απαραίτητο για να αποφύγετε τους νυχτερινούς επισκέπτες.

Το μωρό σας
Οι έγκυες γυναίκες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να τους επισκεφτούν τα κουνούπια. Αυτό συμβαίνει τόσο γιατί έχουν μεγαλύτερες ανάσες (και άρα μεγαλύτερες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα στην αναπνοή τους), αλλά και γιατί οι κοιλιές τους είναι πιο θερμές λόγω της εγκυμοσύνης.

Υπάρχει τελικά φυσική ανοσία στα κουνούπια;
Όσα μέτρα και να πάρετε για να αποφύγετε τα κουνούπια, μερικές φορές δεν αρκεί και θα ξυπνήσετε με τσιμπήματα. Υπάρχει μια μερίδα τυχερών που δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα τα βράδια, καθώς εκκρίνουν ένα χημικό συστατικό που καλύπτει την μυρωδιά του ιδρώτα τους. Αυτό τους καθιστά ουσιαστικά αόρατους στα κουνούπια και αποτελεί φυσική άμυνα απέναντι σε αυτά.