6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Το Απόλυτο Παιχνίδι» (2013) σκηνοθεσία Μπραντ Φέρμαν

Όταν ένας φοιτητής θεωρεί ότι έχει προδοθεί από μια ιστοσελίδα του πόκερ, ταξιδεύει στην Κόστα Ρίκα όπου θα συναντήσει ένα μεγιστάνα τυχερών παιχνιδιών, τον άνθρωπο που πιστεύει πως είναι υπεύθυνος για το πάθημά του.

Παίζουν: Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, Μπεν Άφλεκ, Τζέμα Άρτερτον.

*Open, Τετάρτη 8/7, στις 21:00

«Game Night» (2018) σκηνοθεσία Τζόναθαν Γκόλντσταϊν, Τζον Φράνσις Ντέιλι

Ο Μαξ και η Άνι είναι φανατικοί των επιτραπέζιων παιχνιδιών και ετοιμάζονται για ένα game night με άλλα δύο φιλικά ζευγάρια και τον χαρισματικό και αστείο αδερφό του Μαξ, τον Μπρουκς. Ξεφεύγοντας από τα συνηθισμένα, ο τελευταίος τους προκαλεί με ένα παιχνίδι μυστηρίου, γεμάτο απαγωγές, κακοποιούς και μυστικούς πράκτορες,  όπου τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και παιχνιδιού δεν είναι τόσο ευδιάκριτα. Και όταν ο Μπρουκς πέφτει θύμα απαγωγής, είναι και αυτό μέρος του παιχνιδιού ή όχι; Οι έξι, ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί μεταξύ τους, παίκτες τα παίζουν όλα για όλα για να ξεδιαλύνουν την υπόθεση.

Παίζουν: Τζέισον Μπέιτμαν, Ρέιτσελ Μακ Άνταμς, Κάιλ Τσάντλερ.

*Star, Τετάρτη 8/7, στις 22:00

«Το Σώμα» (2001) σκηνοθεσία Τζόνας ΜακΚορντ

Ένας Ιησουίτης ιερέας έρχεται στην Ιερουσαλήμ, απεσταλμένος από το Βατικανό, για να αποφανθεί κατά πόσο ο σκελετός ενός εσταυρωμένου, που βρέθηκε σε τάφο της εποχής του Πόντιου Πιλάτου, ανήκει στον Ιησού.

Παίζουν: Αντόνιο Μπαντέρας, Ολίβια Γουίλιαμς, Ντέρεκ Τζακόμπι, Τζον Γουντ, Τζέισον Φλέμινγκ.

*ΣΚΑΪ, Τετάρτη 8/7, στις 22:00

«Δημόσιος Κίνδυνος» (2014) σκηνοθεσία Roland Suso Richter

Στη σκιά της απειλής ενός πυρηνικού πολέμου, κατά τη διάρκεια της Κρίσης των Πυραύλων της Κούβας, το 1962, ένας δημοσιογράφος και ένας πολιτικός στη Γερμανία, βρίσκονται αντιμέτωποι, σε έναν πόλεμο δίχως τέλος. Ο Υπουργός Άμυνας της Γερμανίας και ο εκδότης του περιοδικού Der Spigel, βρίσκονται μπλεγμένοι σε ένα τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο που τάραξε συθέμελα την κοινωνία της μεταπολεμικής Γερμανίας. 

Παίζουν: Sebastian Rudolph, Francis Fulton Smith, David Rott, Johann von Bülow, Max Hopp.

*ΕΡΤ3, Τετάρτη 8/7, στις 22:00

«Ημέρα Εκπαίδευσης» (2001) σκηνοθεσία Αντουάν Φουκουά

Ο Αλόνζο Χάρις, ένας σκληροτράχηλος, βετεράνος ντετέκτιβ της Δίωξης Ναρκωτικών του Λος Άντζελες, αναλαμβάνει την εκπαίδευση του νεαρού ιδεαλιστή αστυνομικού, Τζέικ Χοτ, για ένα ολόκληρο 24ωρο. Μόνο που ο Αλόνζο είναι της άποψης ότι “χρειάζεται να γίνεις λύκος για να πιάσεις έναν λύκο”, κάτι που δε βρίσκει διόλου σύμφωνο τον Τζέικ. Με τον χρόνο να τρέχει εις βάρος του, ο Αλόνζο πρέπει μέσα σε 24 ώρες να συγκεντρώσει ένα τεράστιο ποσό που χρωστά στη Ρωσική Μαφία. Για να πετύχει τη βρώμικη δουλειά προσπαθεί εκβιαστικά να κάνει τον Τζέικ συνένοχό του. Ένα συναρπαστικό δράμα, που εξελίσσεται στις κακόφημες γειτονιές του Λος Άντζελες, όπου οι βίαιες συγκρούσεις και τα ναρκωτικά αποτελούν… καθημερινότητα για όσους προσπαθούν να εφαρμόσουν τον Νόμο!

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Ίθαν Χοκ, Σκοτ Γκλεν.

*Alpha, Τετάρτη 8/7, στις 23:50

«Fedora» (1978) σκηνοθεσία Μπίλυ Γουάιλντερ

Μπίλυ Γουάιλντερ, Τομ Τράιον, Ι.Α.Λ. Υπόθεση: Η άλλοτε επιτυχημένη και διάσημη ηθοποιός Fedora αυτοκτονεί πέφτοντας στις γραμμές του τρένου. Συντετριμμένος ο πασίγνωστος παραγωγός του Χόλιγουντ Μπάρι Ντέτβαϊλερ θα παραβρεθεί στην κηδεία της στο Παρίσι, όπου και αναρωτιέται αν – και κατά πόσο – φέρει και ο ίδιος μερίδιο ευθύνης για τον θάνατό της. Δύο εβδομάδες νωρίτερα, είχε ταξιδέψει στην Κέρκυρα, όπου η Fedora είχε επιλέξει να απομονωθεί σε μία πολυτελή βίλα. Μαζί της ζούσαν, η ιδιοκτήτρια του νησιού, κόμισσα Σομπριάνκσι και ο γιατρός Δρ. Βάντο με τη βοηθό του. Ο Μπάρι είχε στα χέρια του μία κινηματογραφική διασκευή της Άννα Καρένινα, μεταφέροντάς της ότι κάποιοι σημαντικοί χρηματοδότες είχαν δεσμευτεί να επενδύσουν στην ταινία μόνο αν δεχτεί να υποδυθεί το ρόλο η Fedora. Παρότι η διάσημη ηθοποιός έδειχνε πρόθυμη και ικανή να πάρει τον ρόλο και να τον φέρει εις πέρας, τα σχέδια του παραγωγού προσέκρουσαν πάνω στη διάγνωση του πλαστικού χειρουργού, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η Fedora πάσχει από παράνοια και είναι αδύνατον να παίξει…

Παίζουν: Ουίλιαμ Χόλντεν, Μάρτα Κέλερ, Χοσέ Φερέρ, Μάριο Αντόρφ, Στίβεν Κόλινς, Χένρι Φόντα.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 8/7, στις 00:15