Προβληματίζουν οι αποκαλύψεις των υποθέσεων αποπλάνησης ανήλικων κοριτσιών

«Κοινό μυστικό» η σχέση του 44χρονου καθηγητή και της 14χρονης μαθήτριας στην Ηλιούπολη – Οδηγείται σήμερα στον ανακριτή – Σε ερημικό σημείο και μέσα στο αυτοκίνητο του 51χρονου καθηγητή βρέθηκε η 14χρονη στην Ερέτρια

Συγκλονίζουν και συνάμα προβληματίζουν σε πολλά επίπεδα οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τις υποθέσεις αποπλάνησης ανήλικων κοριτσιών από εκπαιδευτικούς σε Ηλιούπολη και Ερέτρια.

Δύο υποθέσεις που αποκαλύφθηκαν με ελάχιστο χρονικό διάστημα διαφορά και που ίσως να αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου, σε μία κοινωνία που έχει μάθει, αφενός να αγνοεί και να εγκαταλείπει τα παιδιά της, και αφετέρου να σιωπά και να παραμένει αδρανής σε περιπτώσεις όπως οι συγκεκριμένες.

Οι υποθέσεις της Ηλιούπολης και της Ερέτριας αναδύουν στην επιφάνεια ένα φαινόμενο που απασχολεί διαχρονικά τη στενή ελληνική κοινωνία, καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις των καθηγητών που θέλησαν να εκμεταλλευτούν την αθωώτητα και τη συγκυρία της εφηβείας, ιδιαίτερα παιδιών με προβληματικό οικογενειακό περιβάλλον, ή παιδιών που δεν τυγχάνουν την απαιτούμενης προσοχής στο σπίτι τους.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για δύο υποθέσεις που βγήκαν στην επιφάνεια, μέσα από τη μακρά λίστα μίας αμφιλεγόμενης και αδιανόητης κοινωνικής ομερτάς, που «δικαιολογεί» παραβατικές συμπεριφορές απέναντι στο πιο ευαίσθητο κομμάτι -ως τέτοιο τουλάχιστον θα οφείλαμε να το αντιμετωπίζουμε- της κοινωνίας μας, δηλαδή τα παιδιά μας.

Ανατριχιαστικές είναι οι αποκαλύψεις για την υπόθεση αποπλάνησης στην Ηλιούπολη. Όπως καταγγέλλει μητέρα συμμαθητή της μικρής, ο 44χρονος εκπαιδευτικός της είχε τάξει… γάμο και οικογένεια! Εκείνο που πραγματικά ανησυχεί και προβληματίζει είναι η αδράνεια που παρατηρήθηκε όσον αφορά στο θέμα της αντίδρασης, καθώς, όπως προκύπτει από το σχετικό ρεπορτάζ, καθηγητές γνώριζαν για τη σχέση του φυσικομαθηματικού με την ανήλικη και όχι μόνο δεν αντέδρασαν ή δεν ενημέρωσαν τους γονείς, αλλά τουναντίον, συγκάλυπταν όσα απαράδεκτα διαδραματίζονταν ακόμα και μπροστά στα μάτια τους.

«Έκανε το κοριτσάκι να πιστεύει άλλα. Μιλούσε για γάμο και παιδιά», είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή Live News στο Mega η μητέρα του συμμαθητή της 14χρονης.

Οι διάλογοι στους διαδρόμους, τα μηνύματα στους τοίχους και η διαφορετική συμπεριφορά του φυσικομαθηματικού μέσα στην τάξη, κοντά στην 14χρονη, άρχισαν να προκαλούν συζητήσεις που με το πέρασμα του χρόνου φούντωναν, εντός αλλά και εκτός σχολείου.

«Κοινό μυστικό η σχέση τους»

«Υπήρξαν πολλές στιγμές που είτε στο διάδρομο είτε στην αίθουσα του καθηγητή βρίσκονταν δυο τους και συνομιλούσαν. Πολλές φορές και εκτός του διδακτικού ωραρίου», τόνισε η μητέρα. Από τον Μάιο του 2019 οι συμμαθητές της ανήλικης άρχισαν να υποψιάζονται διάφορα.

Μάλιστα, η γυναίκα αποκάλυψε ότι η σχέση του καθηγητή με την ανήλικη ήταν κοινό μυστικό στο σχολείο στην Ηλιούπολη, ενώ εκείνο που μοιραία ανακύπτει ως απορία είναι γιατί τόσο καιρό δεν αντέδρασε κανείς.

Σύμφωνα με τις τελευταίες καταγγελίες, ο καθηγητής εκμεταλλεύτηκε ένα οικογενειακό πρόβλημα της ανήλικης και άρχισε να την πολιορκεί.

«Καθηγητές γνώριζαν»

Οι συμμαθητές της 14χρονης είχαν αρχίσει να βλέπουν την αδικαιολόγητη οικειότητα στην σχέση καθηγητή και μαθήτριας από πέρυσι. Το ίδιο, όπως λέει η μητέρα του συμμαθητή της 14χρονης, όπως και οι περισσότεροι συνάδελφοι του 44χρονου.

«Κάποιοι καθηγητές ήξεραν γιατί είχε πέσει και στην αντίληψη των μαθητών, ενώ καθηγητές σχολίαζαν ”μαζέψτε τη φίλη σας και αφήστε τον τάδε”».

«Μαθήτριες είχαν διαμαρτυρηθεί για τον καθηγητή»

Κάποιες μαθήτριες είχαν διαμαρτυρηθεί στον διευθυντή για απρεπή συμπεριφορά του καθηγητή. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο διευθυντής αναζητούσε τρόπο τους τελευταίους μήνες για να αποσπάσει τον εκπαιδευτικό σε άλλη θέση. Εφόσον επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, ο διευθυντής του συγκεκριμένου σχολείου θα πρέπει να κληθεί να δώσει εξηγήσεις, καθώς όχι απλώς όφειλε να αντιδράσει, αλλά και να καταγγείλει σε όλα τα αρμόδια όργανα, την παραβατική και ανήθικη συμπεριφορά του 44χρονου καθηγητή.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στο κινητό τηλέφωνο του κοριτσιού φωτογραφίες της με τον καθηγητή. Σταδιακά το παιδί ξεδίπλωσε την ιστορία που είχε ζήσει, ενώ πλέον τον λόγο έχει πάρει η Δικαιοσύνη στην οποία θα οδηγηθεί ο καθηγητής.

«Την αποκλειστική ευθύνη την έχει η διεύθυνση του σχολείου. Αφήνουμε τα παιδιά μας να τα προστατεύουν. Υπήρχαν γονείς που ήξεραν και τα παιδιά σίγουρα. Τα παιδιά έψαξαν την υπόθεση έχοντας στο μυαλό τους την προστασία της μαθήτριας. Τελικά το ίδιο το παιδί είπε σε κάποια παιδιά το τι συνέβαινε στα αλήθεια» είπε η μητέρα του συμμαθητή της 14χρονης.

«Σε κάποια φάση έγινε και ευρέως γνωστό και γνωστοποιήθηκε και στους καθηγητές. Δεν γνωρίζω αν το σχολείο ενημερώθηκε τον Μάιο. Παιδιά προσπαθούσαν με τον τρόπο τους να μάθουν, να δουν. Όποτε είχαμε πάει η διεύθυνση δεν μπορούσε να μας βοηθήσει. Για αυτό δεν απευθύνθηκαν. Τα παιδιά είπαν στην κοπέλα να μιλήσει στη μητέρα της γιατί αυτή μπορεί να την συμβουλέψει. Προσωπικά δεν το γνώριζα το κορίτσι», κατέληξε η γυναίκα.

Πώς αποκαλύφθηκε η σχέση του καθηγητή με τη μαθήτρια στην Ερέτρια

Συγκλονιστικές είναι οι λεπτομέρειες και από την υπόθεση αποπλάνησης στην Ερέτρια. Σε έρημη περιοχή στην παραλία της Ερέτριας, ένα απομονωμένο νησάκι η πρόσβαση στο οποίο γίνεται μόνο μέσω μίας πεζογέφυρας πιάστηκε επ’ αυτοφόρω ο 51χρονος δάσκαλος που κατηγορείται για την αποπλάνηση μιας 14χρονης μαθήτριας Γυμνασίου.

Ο αδίστακτος εκπαιδευτικός συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας από αστυνομικούς της Ασφάλειας Χαλκίδας μέσα στο αυτοκίνητό του, όπου βρισκόταν σε ερωτικές περιπτύξεις με το ανήλικο κορίτσι.

Όλα ξεκίνησαν από μια ανώνυμη καταγγελία στην Εισαγγελία Χαλκίδας, που έδωσε εντολή στην Ασφάλεια να διερευνήσει την ανατριχιαστική υπόθεση. Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν διακριτικά τον 51χρονο δάσκαλο και τον συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω. Η αποκάλυψη για όσα συνέβησαν στο ανήλικο κορίτσι έπεσε σαν βόμβα στην οικογένειά της που έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος του εκπαιδευτικού. Ωστόσο, η κοινωνία μας θα πρέπει να αναλογιστεί, με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, το πώς χειρίζεται τα παιδιά της σε αυτήν την ηλικία και αν είναι φρόνιμο ή ασφαλές, ένα 14χρονο κορίτσι, μία μαθήτρια της Β’ Γυμνασίου, να κυκλοφορεί μόνη της, ακόμη και το βράδυ, δίχως την προστασία και την εποπτεία της οικογένειάς της.

Η 14χρονη θα εξεταστεί από ιατροδικαστή για να διαπιστωθεί αν είχε ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή με τον εκπαιδευτικό, ενώ έδωσε κατάθεση μέσω παιδοψυχολόγου στους αστυνομικούς και της παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη. Ο εκπαιδευτικός έχει ήδη οδηγηθεί στον εισαγγελέα Ανηλίκων Χαλκίδας που του άσκησε δίωξη για αποπλάνηση ανηλίκου και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη στον ανακριτή.