6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Ο Μεξικάνος» (2001) σκηνοθεσία Γκορ Βερμπίνσκι

 

Ο Τζέρι, ένας αποτυχημένος τυχοδιώκτης, αναζητά στο Μεξικό ένα ανεκτίμητης αξίας πιστόλι για λογαριασμό του μαφιόζου αφεντικού του. Την ίδια ώρα ένας πληρωμένος δολοφόνος απάγει τη φίλη του, Σαμ, ώστε ο Τζέρι να πιεστεί συναισθηματικά για να εκτελέσει με επιτυχία την αποστολή του.

Παίζουν: Μπραντ Πιτ, Τζούλια Ρόμπερτς, Τζέιμς Γκαντολφίνι, Τζιν Χάκμαν, Μπομπ Μπάλαμπαν.

*Open, Πέμπτη 9/7, στις 21:00

«Η Ληστεία του Αιώνα» (2018) σκηνοθεσία Κρίστιαν Γκούντεγκαστ

Μια αδίστακτη συμμορία, χωρίς όρια και φραγμούς, σχεδιάζει το αδιανόητο: να ληστέψει μια τράπεζα στην καρδιά του Λος Άντζελες! Απέναντί τους όμως έχουν την επίλεκτη ομάδα αστυνομικών του L.A.P.D., που θα κάνει τα πάντα για να τους σταματήσει. Σκηνοθετικό ντεμπούτο του σεναριογράφου και παραγωγού Κρίστιαν Γκούντεκαστ.

Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Πάμπλο Σράιμπερ, Μορίς Κομπτ, Εβαν Τζόουνς, Κέρτις “50 Cent” Τζάκσον.

*Star, Πέμπτη 9/7, στις 22:00

«Η Πεντάμορφη και το Τέρας» (2014) σκηνοθεσία Κριστόφ Γκανς

Στη Γαλλία του 1810, η Μπελ (Emma Watson) είναι μια νεαρή κοπέλα που φυλακίζεται από το Τέρας στο κάστρο του, ως αντάλλαγμα για την απελευθέρωση του πατέρα της, Μωρίς (Kevin Kline). Παρά τον φόβο της, γίνεται φίλη με το στοιχειωμένο προσωπικό του κάστρου και μαθαίνει να προσπερνά την εξωτερική εμφάνιση του Τέρατος(Dan Stevens), διακρίνοντας την αληθινή καρδιά του Πρίγκιπα που κρύβεται μέσα του. Εντωμεταξύ, ένας κυνηγός που ακούει στο όνομα Γκαστόν (Luke Evans) έχει βαλθεί να παντρευτεί την Μπελ, αλλά και να κατατροπώσει το Τέρας με κάθε κόστος.

Παίζουν: Λεά Σεϊντού, Βενσάν Κασέλ, Αντρέ Ντισολιέ.

*ΣΚΑΪ, Πέμπτη 9/7, στις 22:00

«Ένας Ονειρεμένος Γάμος» (2008) σκηνοθεσία Στέφαν Έλιοτ 

Στα τέλη της δεκαετίας του 1920, ένας νεαρός Άγγλος, ο Τζον Γουίτακερ, ερωτεύεται παράφορα μια εντυπωσιακή Αμερικανίδα, τη Λαρίτα, και πάνω στον ενθουσιασμό τους αποφασίζουν να παντρευτούν. Όταν όμως το ζευγάρι επισκέπτεται το πατρικό σπίτι του Τζον, η μητέρα του δείχνει μια σχεδόν «αλλεργική» αντιπάθεια προς τη νύφη της. Η κυρία Γουίτακερ στήνει διαρκώς παγίδες στη Λαρίτα, κι ενώ εκείνη βάζει τα δυνατά της για να μη χάσει τον Τζον, αυτός σύντομα φαίνεται να πέφτει θύμα της μηχανορραφίας της μητέρας του. Καθώς η ένταση κλιμακώνεται και ορισμένα μυστικά από το παρελθόν της Λαρίτα αποκαλύπτονται, η νεαρή Αμερικάνα θα κάνει την επανάστασή της απέναντι στη συντηρητική αγγλική οικογένεια που την κάνει να ασφυκτιά.

Παίζουν: Τζέσικα Μπίελ, Μπεν Μπαρνς, Κρίστιν Σκοτ Τόμας, Κόλιν Φερθ, Κίμπερλι Νίξον, Κρις Μάρσαλ, Κάθριν Πάρκινσον.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 9/7, στις 22:00

«Οι Από Κάτω» (2015) σκηνοθεσία David Farr

Η Κέιτ και ο Τζάστν περιμένουν το πρώτο τους παιδί. Είναι και οι δύο πάνω από 30, πετυχημένοι και κρατιούνται οικονομικά. Όλα στην επιφάνεια μοιάζουν τέλεια, αλλά η Κέιτ ζει με βαθιούς φόβους για τη δίαιτα της, αλλά και την ικανότητα της να αγαπήσει αυτό που έχει μέσα της. Μια ημέρα, ένα άλλο ζευγάρι, ο Τζον και η Τερέσα, μετακομίζουν στο από κάτω τους διαμέρισμα. Γίνονται «οι αποκάτω», οι οποίοι επίσης περιμένουν μωρό. Αντίθετα με την Κέιτ, η Τερέσα είναι γεμάτη χαρά στην προοπτική της μητρότητας.

Παίζουν: Clémence Poésy, David Morrissey, Stephen Campbell Moore.

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 9/7, στις 22:00

«Πάση Θυσία» (2016) σκηνοθεσία Ντέιβιντ ΜακΚένζι

Δύο αδέλφια, που η τράπεζα κατέστρεψε την ελπίδα τους για μια καλύτερη ζωή, αποφασίζουν να τα παίξουν όλα για όλα μέσα από ένοπλες ληστείες των υποκαταστημάτων της. Το παιχνίδι όμως «αγριεύει», όταν ο πιο σεβαστός και δημοφιλής αστυνομικός πράκτορας του Τέξας αποφασίζει να τους σταματήσει, λίγο πριν ο ίδιος αποσυρθεί από την υπηρεσία… Ο Τόμπι, πρόσφατα διαζευγμένος και πατέρας ενός μικρού αγοριού, προσπαθεί να εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή, όχι μόνο για να αλλάξει το μίζερο παρελθόν του, αλλά και το δυσοίωνο μέλλον του. Βλέποντας όμως τις μεγάλες δυσκολίες και τα αδιέξοδα, δε βλέπει άλλη λύση από το να συνεργαστεί με τον αδελφό του, τον Τάνερ, έναν οξύθυμο χαρακτήρα και πρώην κατάδικο. Πολύ σύντομα, αρχίζουν ένα μπαράζ ληστειών των υποκαταστημάτων της τράπεζας που έκανε πρόσφατα κατασχέσεις στην οικογενειακή τους περιουσία, αποδίδοντας έτσι τη δική τους δικαιοσύνη. Κι ενώ αρχικά το σχέδιό τους φαίνεται να λειτουργεί, τα πράγματα θα δυσκολέψουν, όταν στο παιχνίδι αποφασίζει να μπει ο ηθικά ακέραιος -αλλά και αμείλικτος- Μάρκους Χάμιλτον, που λίγο πριν βγει στη σύνταξη από το πόστο του αστυνομικού πράκτορα στο Τέξας, αποφασίζει να κάνει μια ηρωϊκή έξοδο με τη σύλληψη των δύο αδελφών. Η σύλληψή τους όμως δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση, αφού η σύγκρουση ανάμεσα στην παλιά και τη νέα «Δύση» θα είναι ανελέητη…

Παίζουν: Κρις Πάιν, Τζεφ Μπρίτζες, Μπεν Φόστερ, Τζιλ Μπέρμινχαμ, Ντέιλ Ντίκεϊ

*Alpha, Πέμπτη 9/7, στις 23:50