200 ευρώ πρόστιμο σε κάτοικο Νεστορίου για δυο γλάστρες με λουλούδια

Η αγάπη τους για τα λουλούδια τους στοίχισε ακριβά. Σάστισε η σύζυγος του κ. Γκέτσιου, όταν αντίκρισε τους αστυνομικούς του τμήματος Νεστορίου που κινητοποιήθηκαν για να της αποδώσουν μια κλήση 200 ευρώ, για παρεμπόδιση της κυκλοφορίας. Στην αρχή πίστεψε ότι πρόκειται για λάθος, καθώς η ίδια δεν οδηγεί. Στην συνέχεια βέβαια, έμεινε άφωνη όταν κατάλαβε ότι η κλήση είναι για δύο γλάστρες που διατηρεί έξω από την πόρτα του σπιτιού της σε ένα σοκάκι που δεν οδηγεί πουθενά.

Η καταγγελία του κυρίου Γκέτσιου:

Ονομάζομαι Ζήσης Γκέτσιος και είμαι κάτοικος Νεστορίου Καστοριάς από το 1943 που είναι και η χρονιά που γεννήθηκα. Στις φωτογραφίες που θα δείτε είναι το σπίτι μου στο οποίο μένω συνεχόμενα από τότε που χτίστηκε, το 1952. Σήμερα ζω εδώ με τη σύζυγό μου. Είμαι συνταξιούχος γεωπόνος, αγαπώ τη φύση και διατηρώ παραδοσιακό μπαχτσέ καθώς και καλλωπιστικά φυτά και λουλούδια. Είμαι νεφροπαθής και υποβάλλομαι σε τρεις τετράωρες αιμοκαθάρσεις την εβδομάδα στο Νοσοκομείο Καστοριάς που απέχει 30 χιλιόμετρα περίπου από το σπίτι μου.

Χθες το μεσημέρι (Σάββατο 11-07-2020) κι ενώ ήμουν στην αιμοκάθαρση, κινητοποιήθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Νεστορίου για να αποδώσει ένα πρόστιμο στη σύζυγο μου για παρεμπόδιση κυκλοφορίας. Στην αρχή σάστισε, διότι δεν οδηγεί. Η κλήση όμως και το πρόστιμο των διακοσίων ευρώ ήταν για τις γλάστρες και τα λουλούδια στην είσοδο του σπιτιού! Σύμφωνα με την κλήση, η σύζυγός μου καταλαμβάνει παράνομα το οδόστρωμα(;)και εμποδίζει την κυκλοφορία σε δημοτική οδό. Βέβαια στην πραγματικότητα είναι ένα στενάκι στην άκρη του χωριού χωρίς να υπάρχει άλλο σπίτι μετά και είναι απροσπέλαστο από κάθε είδους όχημα και καταλήγει σε αδιέξοδο, σε πυκνή βλάστηση και δέντρα. Επίσης, αν δεν καθαρίζαμε οικογενειακώς το στενό αυτό από τα αγριόχορτα θα μας είχαν φάει κυριολεκτικά τα φίδια. Παραθέτω και φωτογραφίες ώστε να γίνει περισσότερο κατανοητή η κατάσταση που αντιμετωπίζω.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και είμαι στη διάθεση οποιασδήποτε δημόσιας αρχής ή δημοσιογράφου ώστε να καταγραφεί το περιστατικό.

ΥΓ: Στην Καστοριά και όχι μόνο, γίνονται προσπάθειες από καλλιτέχνες και εθελοντές για τον καλλωπισμό της πόλης με λουλούδια, παρτέρια κτλ. Μία προτεινόμενη λύση στο οικονομικό πρόβλημα της περιοχής είναι ο τουρισμός και πέραν άλλων προϋποθέσεων για να επισκεφτούν τουρίστες την περιοχή μας πρέπει αυτή να είναι περιποιημένη και καθαρή. Ας μην να αφήσουμε την μιζέρια να μας πνίξει διώκοντας με πρόστιμα τις γλάστρες και τα λουλουδάκια!

Με τιμή, Ζήσης Γκέτσιος