Το προφίλ του μακελάρη της Κοζάνης – Αντιεξουσιαστής που ζούσε με τα χρήματα των γονιών του

Ο 45χρονος δράστης  βρίσκεται  ήδη στις φυλακές  σύμφωνα με το Mega με το αυτοκίνητό του να παραμένει ακόμα έξω από το κτίριο της ΔΟΥ Κοζάνης. Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μαζί με τον Απόστολο Βεσυρόπουλο, υφυπουργό Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας και του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή επισκέφτηκαν τους τρεις τραυματίες στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Ο 56χρονος υπάλληλος της εφορίας νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και αργά το μεσημέρι της Παρασκευής υπεβλήθη σε δεύτερη νευροχειρουργική επέμβαση στο κεφάλι. Η κατάστασή του θεωρείται κρίσιμη μετά από απεγνωσμένες  προσπάθειες  αποσυμφόρησης του εγκεφάλου του. Στην εντατική νοσηλεύεται και η 67χρονη που δέχθηκε χτύπημα στο μάτι, η οποία πιθανόν να εγχειριστεί τη Δευτέρα, ενώ η 47χρονη συνάδελφός της βρίσκεται εκτός κινδύνου.

Η οικογένεια  έχει πλήρως αποστασιοποιηθεί από το γιο της αναφέρεται στο ίδιο ρεπορτάζ, ενώ  στο δελτίο ειδήσεων του Aplha επισημάνθηκε ότι ο δράστης ανήκει στον αντιξεουσιαστικό χώρο, όπως είχε δηλώσει στους αστυνομικούς μετά τις φθορές σε  ATMτράπεζας της Κοζάνης. Συμμετείχε σε διαδηλώσεις και πορείες με μπλόκα αντιεξουσιαστών, χωρίς όμως να έχει προκαλέσει κάποιο επεισόδιο. Δεν εργάστηκε ποτέ, ήταν απομονωμένος και ζούσε με τα χρήματα των γονέων του.

Ο Παναγιώτης Παρίσης,  υπάλληλος της ΔΟΥ, μιλώντας στο SKY σοκαρισμένος ανέφερε συγκλονιστικές λεπτομέρειες της αποτρόπαιας πράξης με τον ίδιο να συμμετέχει στον αφοπλισμό του δράστη.  Ο Γιώργος Τζέλλος ανέφερε ότι ο τύπος φορούσε μάσκα μπήκε στο γραφείο του εισοδήματος  με θράσος φωνάζοντας. Στη συνέχεια ο διευθυντής από τον τρίτο όροφο κατέβηκε γρήγορα και τον αφόπλισε  με το  δολοφόνο να κυνηγάει την  υπάλληλο  που προσπαθούσε να διαφύγει. Ο δράστης ζούσε για χρόνια  μόνος του σε κτήμα απομονωμένος στην πόλη της Κοζάνης, ήταν  ανεπάγγελτος, η οικογένειά  του τον συντηρούσε. Οι γονείς του ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του δράστη αναφέρει στο κανάλι ο Ζήσης  Βρίκος, δικηγόρος της οικογένειας. «Η στεναχώρια αυτών των ανθρώπων δεν είναι για το παιδί τους».

Ο ήρωας που αφόπλισε το μακελάρη  είναι ο Γιάννης Ποδιώτης, διευθυντής της ΔΟΥ Κοζάνης  σημειώνει το ρεπορτάζ του Open, ο οποίος του όρμησε και πάλεψε μέχρι να του πάρει το τσεκούρι, το σκηνικό ήταν ανατριχιαστικό, σαν θρίλερ. Τη συμπαράστασή του εξέφρασε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες.  Ο 45χρονος  με βλέμμα απλανές αρνήθηκε  σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ κάθε νομική στήριξη και δεν συνεργαζόταν με κανέναν.

Ιωάννα Παπαδημητρίου – prlogos