4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα και τι καλύτερο από το να ξεκινήσεις την εβδομάδα με μια καλή ταινία στον καναπέ σου. Σου έχουμε τέσσερις επιλογές:

«The Matrix Revolutions» (2003) σκηνοθεσία των αδερφών Γουατσόφσκι

Ενώ οι μηχανές ετοιμάζονται να εισβάλουν στην πόλη Ζάιον, τελευταίο καταφύγιο του ανθρώπινου είδους, ο Νίο επιχειρεί να φτάσει στην πηγή του Μάτριξ, για να πείσει ότι ο κοινός εχθρός τους είναι ο πράκτορας Σμιθ, ένα πρόγραμμα που έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και απειλεί με αφανισμό τα πάντα.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Λόρενς Φίσμπερν, Κάρι-Αν Μος.

*Open, Δευτέρα 20/7, στις 21:00

«The Gunman: Σε Θέση Βολής» (2015) σκηνοθεσία Πιέρ Μορέλ

Ένας απόστρατος των Ειδικών Δυνάμεων, που υποφέρει από μετατραυματικό στρες, προσπαθεί να ξαναβρεί τον έρωτα της ζωής του, αφού προηγουμένως ταξιδέψει από το Λονδίνο στη Βαρκελώνη και διασχίσει την Ευρώπη για να καθαρίσει το όνομα του. Ο οργανισμός με τον οποίο εργαζόταν, όμως, έχει άλλα σχέδια για αυτόν. Η προδοσία δεν αργεί να έρθει και ο ήρωας βρίσκεται στο επίκεντρο ενός ανηλεούς κυνηγητού γάτας-ποντικού σε όλη την Ευρώπη…

Παίζουν: Ίντρις Έλμπα, Σον Πεν, Χαβιέ Μπαρδέμ, Μαρκ Ρίλανς, Ρέι Γουίνστον, Μελίνα Μάθιους, Τζασμίν Τρίνκα.

*Star, Δευτέρα 20/7, στις 22:00

«Ο Πεζοναύτης» (2006) σκηνοθεσία Τζον Μπονίτο

Ο Τζον Τρίτον είναι πεζοναύτης του αμερικανικού στρατού που αποστρατεύεται παρά τη θέλησή του από τον πόλεμο στο Ιράκ και επιστρέφει σπίτι.  Η περιπέτεια, όμως, που τον περιμένει στην πατρίδα, είναι ακόμα πιο έντονη, αφού σύντομα η γυναίκα του πέφτει θύμα απαγωγής από μια αδίστακτη συμμορία. Τώρα, που τα πάντα βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού, ο Τζον πρέπει να περάσει μέσα από φλεγόμενα βενζινάδικα, ξέφρενες καταδιώξεις με αυτοκίνητα και σαδιστικά βασανιστήρια για να σώσει τη γυναίκα του…

Παίζουν: Τζον Σίνα, Κέλι Κάρλσον, Ρόμπερτ Πάτρικ, Άντονι Ρέι Πάρκερ.

*ΣΚΑΙ, Δευτέρα 20/7, στις 22:00

«Μικροί Κύριοι» (2016) σκηνοθεσία Άιρα Σακς

Αν ο Μάρτιν Σκορσέζε ήταν ο σκηνοθέτης που έδειξε όπως κανείς τη μεταμόρφωση της Νέας Υόρκης τη δεκαετία του 70 κι αν ο Σπάικ Λι έκανε το ίδιο, για τη δεκαετία του 90, ο Άιρα Σακς είναι αυτή τη στιγμή ο κατεξοχήν Νεοϋορκέζος σκηνοθέτης, που μας δείχνει κάθε γωνιά της μεγαλούπολης και πώς επιδρούν στο μικρόκοσμο της οικογένειας. Η ταινία έχει ήρωα τον Τζέικ, ένα ευαίσθητο γυμνασιόπαιδο που ονειρεύεται να γίνει καλλιτέχνης. Στην κηδεία του παππού του γνωρίζει τον Τόνι και σύντομα γίνονται αχώριστοι. Αλλά η φιλία τους θα μπει σε κίνδυνο, όταν οι γονείς του Τζέικ που νοικιάζουν ένα διαμέρισμα στη μητέρα του Τόνι έρχονται σε αντιπαράθεση για το ύψος του ενοικίου.

Παίζουν: Γκρεγκ Κίνεαρ, Παουλίνα Γκαρσία, Τέο Τάπλιτζ, Μάικλ Μπαρμπιέρι.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 20/7, στις 22:00