5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει πέντε ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Υπόθεση Τόμας Κράουν» (1999) σκηνοθεσία Τζον Μακ Τίρναν

Ένας διάσημος πίνακας του Μονέ μόλις κλάπηκε και οι αστυνομικές αρχές αναζητούν τον ένοχο ανάμεσα στους επαγγελματίες κλέφτες. Όμως αυτό που δεν γνωρίζουν είναι πως ο κλέφτης δεν είναι επαγγελματίας, αλλά ερασιτέχνης. Πρόκειται για τον Τόμας Κράουν, αυτοδημιούργητο εκατομμυριούχο και αμετανόητο πλέιμποϊ, που βέβαια δεν κλέβει από ανάγκη αλλά από δίψα για… έντονες συγκινήσεις. Η δυναμική αστυνομικός Κάθριν Μπάνινγκ, που αναλαμβάνει την υπόθεση είναι αποφασισμένη να συλλάβει τον δράστη. Σύντομα η οξύνοια και διορατικότητά της την οδηγούν στον Τόμας Κράουν όμως αυτό που δεν φανταζόταν ποτέ γίνεται πραγματικότητα. Διότι η Κάθριν δεν αργεί να τον ερωτευθεί και μάλλον το ίδιο αισθάνεται και ο «στόχος» της γι’ αυτήν.

Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Ρενέ Ρούσο, Ντένις Λίρι, Μπεν Γκαζάρα.

*Open, Πέμπτη 23/7, στις 21:00

«Logan Lucky» (2017) σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ

Η οικογένεια του Τζίμι Λόγκαν είναι διάσημη για την κακοτυχία της για περισσότερα από 90 χρόνια! Όταν ο Τζίμι αποφασίζει ότι είναι ώρα να αλλάξει η τύχη της, με τη βοήθεια των φίλων του, σχεδιάζει ληστεία των 14 εκατομμύριων δολαρίων από την Πίστα Αγώνων Ταχύτητας Σάρλοτ, κατά την διάρκεια του πιο δημοφιλούς αγώνα της χρονιάς.

Παίζουν: Τσάνινγκ Τέιτουμ, Άνταμ Ντράιβερ, Ντάνιελ Κρεγκ, Κέιτ Χολμς, Ράιλι Κιού.

*Star, Πέμπτη 23/7, στις 22:00

«Ο μαμάκιας» (2007) σκηνοθεσία Τιμ Χάμιλτον

Θα δώσει μάχη για το δικαίωμά του… να μη μεγαλώσει ποτέ! Ο Τζέφρι, αν και 29 χρόνων, έχει βολευτεί μια χαρά στο σπίτι της μαμάς του και δεν βρίσκει κανένα λόγο για να αλλάξει κάτι στον τρόπο ζωής του! Τα δεδομένα όμως θα ανατραπούν από μόνα τους την ημέρα που η μητέρα του θα… ερωτευτεί τον Μερτ. Ο Τζέφρι νιώθει ότι εκθρονίζεται και η ζωή του αλλάζει ολοσχερώς όταν ο Μερτ αποφασίζει να μετακομίσει σπίτι τους. Ξαφνικά, ένας ακήρυχτος πόλεμος ανάμεσα στους άνδρες του σπιτιού ξεσπάει, ένας πόλεμος όμως που, παραδόξως, θα βοηθήσει τον Τζέφρι να βρει τον ενήλικα εαυτό που έκρυβε μέσα του!

Παίζουν: Νταιάν Κήτον, Τζεφ Ντάνιελς, Τζον Χέντερ.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 23/7, στις 22:00

«38 Μάρτυρες» (2012) σκηνοθεσία Lucas Belvaux

Nύχτα. Το σώμα μιας νεαρής γυναίκας βρίσκεται σε λίμνη αίματος στο χωλ εισόδου ενός συγκροτήματος διαμερισμάτων. Το ποιος, γιατί και πώς δεν ειναι το θέμα της ταινίας. Όπως προκύπτει στην έρευνα, τις απεγνωσμένες κραυγές της κοπέλας που δολοφονήθηκε άκουσαν 38 μάρτυρες οι οποίοι δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να την βοηθήσουν. Ο Pierre (Yvan Attal), καπετάνιος του εμπορικού ναυτικού είναι ένας απο αυτούς τους 38 που μηδενός εξαιρουμένου φέρονται να μην εχουν ακούσει και να μην εχουν δει τίποτα το βράδυ του φόνου.Κατατρεγμένος από ενοχές και τύψεις, ο Pierre πηγαίνει τελικά στην αστυνομία για να αποκαλύψει την αλήθεια. Η αλήθεια θα οδηγήσει τη σχέση του με τους υπόλοιπους μάρτυρες αλλά και την προσωπική του σχέση στα άκρα. -Η ιστορία της ταινίας θυμίζει την ιστορία της Kitty Genovese, μιας νεαρής σερβιτόρας που το 1964 δολοφονήθηκε άγρια και ενώ 38 μαρτυρες ειδαν κι ακουσαν τι συνέβη, αλλά δεν αντέδρασαν με κανέναν τρόπο. Ο Lucas Belvaux, στη δική του εκδοχή της νουβέλας του Didier Decoin, μεταφέρει τη δράση στο λιμάνι της Χάβρης, ανάμεσα στα τεράστια πλοία μεταφοράς κοντέηνερς και τους γερανούς φορτοεκφόρτωσης.

Παίζουν:Yvan Attal, Sophie Quinton, Nicole Garcia, François Feroleto, Natacha Régnier, Patrick Descamps.

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 23/7, στις 22:00

«The Rebound» (2009) σκηνοθεσία Μπαρτ Φρόιντλιχ

Η Σάντι είναι μια όμορφη, σέξι μητέρα δύο παιδιών που μόλις έκλεισε τα 40. Είναι μια υπέροχη σούπερ-μαμά που προλαβαίνει τα πάντα. Αυτή η τέλεια φαινομενικά εικόνα της όμως, καταρρέει όταν ανακαλύπτει πως ο σύζυγός της την απατά. Για χάρη των παιδιών της συνέρχεται γρήγορα και μετακομίζει μαζί τους στη Νέα Υόρκη για να βρει δουλειά και να κάνει μια νέα αρχή. Εκεί, συναντά τον Άραμ Φίνκελσταϊν, έναν ρομαντικό 24χρονο, που δουλεύει στην καφετέρια κάτω από το σπίτι της και προσπαθεί και εκείνος να ξεπεράσει τον πρόσφατο χωρισμό του. Όταν η Σάντι βρίσκει δουλειά, προτείνει στον Άραμ να της κρατάει τα παιδιά τις ώρες που θα λείπει κι εκείνος σταδιακά γίνεται σα μέλος της οικογένειας. Κι ενώ υπάρχουν δεκάδες λόγοι, που θα μπορούσαν να τους κρατήσουν μακριά, τελικά η Σάντι και ο Άραμ, ερωτεύονται! Οι φίλοι και οι συγγενείς τους αντιδρούν, καθώς θεωρούν τη διαφορά ηλικίας απροσπέλαστο εμπόδιο. Το ερωτευμένο ζευγάρι θα πρέπει να αποφασίσει αν αυτό, που βρήκε ο ένας στον άλλο είναι κάτι παροδικό ή αν θα μπορούσε να κρατήσει για πάντα…

Παίζουν: Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς, Τζάστιν Μπάρθα, Κέλι Γκουλντ, Τζον Σνάιντερ, Αρτ Γκαρφάνκελ, Τζοάνα Γκλίζον, Στιβ Αντονούτσι.

*ΣΚΑΪ, Πέμπτη 23/7, στις 22:15