Ιδέες για καλοκαιρινά σνακ που θα σας δροσίσουν

Είτε πάτε διακοπές, είτε μείνετε στην πόλη, το καλοκαίρι θέλει δροσιά και οι επιλογές μας σε σνακ αν δεν είναι δροσερές, δεν είναι και απολαυστικές. Δείτε ποιες επιλογές ανάμεσα στα γεύματα είναι δροσερές, παραμένοντας υγιεινές.

Φρουτοσαλάτα: Εκμεταλλευτείτε τα φρούτα εποχής όπως το πεπόνι, το καρπούζι, το βερίκοκο, το ροδάκινο, τη φράουλα, το σταφύλι και φτιάξτε μια ωραία φρουτοσαλάτα, περιχύνοντας λίγο μέλι και ξηρούς καρπούς ή σπόρους για πρωτεΐνη. Οι βιταμίνες, τα φυσικά σάκχαρα, οι φυτικές ίνες και η δροσιά των φρούτων είναι ό,τι χρειαζόμαστε στη ζέστη.

Σπιτικό παγωτό: Παγώστε στην κατάψυξη για μερικές ώρες φρούτα της αρεσκείας σας, όπως κεράσια, φράουλες ή μπανάνες που έχουν ωριμάσει κι έπειτα χτυπήστε τα στο μπλέντερ με λίγο μέλι, φιστικοβούτυρο, κακάο και πασπαλίστε με ξηρούς καρπούς. Εύκολο παγωτό με αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες από τα φρούτα, που θα σας ξετρελάνει!

Smoothies: Τα smoothies είναι πάντα δροσερά και χορταστικά, ενώ αναλόγως τις επιλογές σας, μπορεί να είναι πολύ θρεπτικά, πρωτεϊνούχα και βιταμινούχα. Επιλέξτε φρούτα της αρεσκείας σας και χτυπήστε τα με φιστικοβούτυρο ή αμυγδαλοβούτυρο, λίγο γάλα, ξηρούς καρπούς και σπόρους και μην ξεχάσετε να προσθέσετε λίγη βρόμη για έξτρα φυτικές ίνες και βιταμίνες Β. Αν προτιμάτε smoothies λαχανικών, χτυπήστε τα λαχανικά σας όπως σπανάκι, σέλερι, καρότο κ.ο.κ. με λίγο γάλα και αν θέλετε προσθέστε σπιρουλίνα ή ξηρούς καρπούς και σπόρους.

Στικ λαχανικών: Είναι δροσερά, είναι τραγανά, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνες και σίγουρα εύκολο σνακ για τα ζεστά καλοκαιρινά απογεύματα. Ιδανικά, μπορείτε να τα συνοδέψετε και με ένα ντιπ της αρεσκείας σας, όπως γουακαμόλε, χούμους ή τζατζίκι.

Σαλάτες: Τα δροσερά λαχανικά πάντα είναι μια καλή επιλογή το καλοκαίρι και σε συνδυασμό με φρούτα μπορούν να μας δώσουν το τέλειο σνακ ή ακόμα και κυρίως γεύμα, αν προσθέσετε πρωτεΐνη, ζωική (κοτόπουλο, τυρί) ή φυτική (όσπρια, ξηρούς καρπούς). Σαν σνακ, μπορείτε να «μπλέξετε» πράσινα φυλλώδη λαχανικά με λίγη ντομάτα και φρούτα και να απολαύσετε τη δροσιά και τα αντιοξειδωτικά τους. Μια επίσης καλή επιλογή είναι και ο κρητικός ντάκος, όπου πάνω σε μουλιασμένο παξιμάδι, προσθέτετε ντομάτα ψιλοκομμένη, φέτα τριμμένη, ελαιόλαδο, ρίγανη και ό,τι άλλο σας ευχαριστεί.

Τάκος με λαχανικά: Φτιάξτε το δικό σας «τυλιχτό» σε υγιεινή και δροσερή βερσιόν, τυλίγοντας μέσα σε τορτίγια λαχανικά, με λίγη σος γιαουρτιού. Η απόλυτη δροσιά και απόλαυση.

Σούσι: Μπορείτε να πάρετε απ’ έξω, μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας, με λίγο ρύζι για σούσι, λαχανικά, φύκι nori και σολομό ή τόνο. Το μόνο σίγουρο είναι πως το σούσι είναι μια δροσερή επιλογή πιάτου για το καλοκαίρι κι αν έχετε τη δυνατότητα να το φτιάξετε μόνοι σας, μπορείτε να το καταναλώνετε σε μπουκίτσες ως σνακ, όταν σας πιάνουν οι λιγούρες.