Διατροφικά facts που δεν είχατε φανταστεί

Μάθετε χρήσιμα facts για κάποιες τροφές και δείτε πόσο καλό -ή όχι- σας κάνουν.

1. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Pain, το τζίντζερ μπορεί να μειώσει τους μυϊκούς πόνους που προέρχονται από την άσκηση μέχρι και 25%.

2. Τα αποξηραμένα φρούτα παρουσιάζουν σημαντική απώλεια των θρεπτικών τους ουσιών (βιταμινών και αντιοξειδωτικών) που κυμαίνεται από 30-80%.

3. Προσθέτοντας λεμόνι στο πράσινο τσάι σταθεροποιείτε τις κατεχίνες του και αυξάνετε το επίπεδο των αντιοξειδωτικών που επιβιώνουν στο πεπτικό σας σύστημα.

4. Τα αβγά ελευθέρας βοσκής περιέχουν 1/3 λιγότερη χοληστερίνη, ¼ λιγότερα κορεσμένα λιπαρά, 2 φορές περισσότερα ωμέγα-3, 3 φορές περισσότερη βιταμίνη Ε και 7 φορές περισσότερη βήτα-καροτίνη σε σχέση με τα υπόλοιπα αβγά.

5. Σύμφωνα με μελέτη του 2010 που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Food Microbiology, στο 11% των αναψυκτικών που καταναλώνουμε από μηχανές, ανιχνεύτηκε το μικρόβιο E.Coli, ενώ στο 48% κοπρώδη βακτήρια.

6. Τα στρείδια μάς παρέχουν 4 φορές περισσότερη βιταμίνη D από το αποβουτυρωμένο γάλα.

7. Οι σπόροι Chia μπορούν να απορροφήσουν 9-10 φορές το βάρος τους σε νερό.

8. Η κανέλα είναι ένα εν δυνάμει αντιοξειδωτικό που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης θρόμβων στο αίμα, να ελέγξει το σάκχαρο του αίματος, να βελτιώσει την ευαισθησία στην ινσουλίνη και εν τέλει να εμποδίσει την αύξηση βάρους και την εμφάνιση διαβήτη.

9. Ένα φλιτζάνι ποπ κορν περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά με τη μορφή πολυφαινολών από ένα μέσο φρούτο ή λαχανικό –αρκεί να μην χαλάτε τη διατροφική του αξία με την προσθήκη βούτυρου και αλατιού.