5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και ήρθε η στιγμή να χαλαρώσεις έπειτα από μία κουραστική εβδομάδα. Εμείς έχουμε επιλέξει και σου προτείνουμε πέντε ταινίες που μπορείς να απολαύσεις σήμερα στη μικρή σου οθόνη.

«Ο Ροζ Πάνθηρας 2» (2009) σκηνοθεσία Χάραλντ Ζβαρτ

Μια σειρά από ανεκτίμητους θησαυρούς, ανάμεσά τους και το διαμάντι “Ροζ Πάνθηρας”, εξαφανίζονται και μια διεθνής επίλεκτη ομάδα ντετέκτιβ καλείται να βρει τον επιδέξιο δράστη. Ο Επιθεωρητής Κλουζό επιστρέφει για να ρίξει φως σ’ άλλο ένα δισεπίλυτο έγκλημα.

Παίζουν: Στιβ Μάρτιν, Ζαν Ρενό, Άλφρεντ Μολίνα.

*Open, Παρασκευή 24/7, στις 21:00

«Οδηγός Αισιοδοξίας» (2012) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ο. Ράσελ

Ο Πατ Σολατάνο, είναι ένας πρώην δάσκαλος, που έχει χάσει τα πάντα: τη δουλειά του, το σπίτι και τη γυναίκα του. Έχοντας περάσει τα τέσσερα τελευταία χρόνια σε ψυχιατρικό ίδρυμα, αναγκάζεται να γυρίσει στο σπίτι των γονιών του, αποφασισμένος να ανακτήσει την παλιά του ζωή καθώς και την πρώην σύζυγό  του. Το μόνο που θέλουν οι γονείς του Πατ είναι να σταθεί ξανά στα πόδια του. Τα πράγματα όμως περιπλέκονται όταν γνωρίζει την Τίφανι, ένα μυστηριώδες κορίτσι με πολλά προβλήματα. Εκείνη προθυμοποιείται να τον βοηθήσει να επανασυνδεθεί με τη γυναίκα του και το μόνο που έχει να κάνει εκείνος είναι κάτι πολύ σημαντικό για να της το ανταποδώσει. Καθώς ο καιρός περνά, ένα αναπάντεχο δέσιμο δημιουργείται μεταξύ τους και σημάδια αισιοδοξίας αρχίζουν να παρουσιάζονται στις ζωές τους.

Παίζουν: Μπράντλεϊ Κούπερ, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τζένιφερ Λόρενς, Τζούλια Στάιλς, Κρις Τάκερ, Τζάκι Γουίβερ, Ανουπάμ Κερ.

*Star, Παρασκευή 24/7, στις 22:00

«Η Χρηματαποστολή» (1995) σκηνοθεσία Τζόζεφ Ρούμπεν

Δυο ετεροθαλή αδέλφια που εργάζονται ως μυστικοί αστυνομικοί στο μετρό της Νέας Υόρκης ονειρεύονται να ληστέψουν τη χρηματαποστολή του τρένου, η οποία μεταφέρει καθημερινά τεράστια ποσά. Όμως το όνειρό τους «σκοντάφτει» σε δύο μεγάλα εμπόδια: πρώτον ότι είναι αστυνομικοί, και δεύτερον ότι το αφεντικό τους είναι πραγματικά σκληρό καρύδι και δεν του ξεφεύγει τίποτα. Όταν μια νέα και γοητευτική συνάδελφος έρχεται στο προσκήνιο, ο ένας αδελφός την ερωτεύεται και αποφασίζει να ληστέψει τη χρηματαποστολή για να την εντυπωσιάσει.

Παίζουν: Γουέσλι Σνάιπς, , Γούντι Χάρελσον, Τζένιφερ Λόπεζ, Κρις Κούπερ, κ.ά

*ΣΚΑΪ, Παρασκευή 24/7, στις 22:00

«’Eνα Τραγούδι για το Ηλιοβασίλεμα» (2015) σκηνοθεσία Τέρενς Ντέιβις

Η πανέμορφη Κρις μεγαλώνει σε μια σκληρή, παραδοσιακή, αγροτική κοινότητα γεμάτη πάθος για τη ζωή, για τον ανήσυχο Γιούαν, αλλά και την αγέρωχη όσο και σκληρή σκοτσέζικη γη, στην οποία έχει αποφασίσει να μείνει παρά τις δυσκολίες. Ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος πλησιάζει αθόρυβα και ο μοντέρνος κόσμος κυκλώνει σταδιακά την παραδοσιακή κοινότητα με τον πιο ασφυκτικό τρόπο. Η στωική ηρωίδα του Τέρενς Ντέιβις αντέχει και προσαρμόζεται σε όλες τις μεγάλες αλλαγές που τις επιφύλαξε η ζωή, απεικονίζοντας μια γυναίκα απίστευτης δύναμης που μπορεί και αντλεί κουράγιο από τη γη και τη φύση και τελικά ατενίζει το μέλλον με ελπίδα και προσμονή.

Παίζουν: Άγκνες Ντέιν, Πίτερ Μάλεν, Κέβιν Γκάθρι, Ίαν Πίρι, Μαρκ Μπόναρ, Χιου Ρος, Ντανιέλα Ναρντίνι, Ντάγκλας Ράνκιν, Τζιμ Σουίνι, Τζακ Γκρίνλις, Κεν Μπλάκμπερν.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 24/7, στις 23:00

«The Hunger Games» (2012) σκηνοθεσία Γκάρι Ρος

Σε ένα μελλοντικό δυστοπικό κόσμο, το ολοκληρωτικό έθνος Panem χωρίζεται σε 12 συνοικίες και στο Καπιτώλιο. Κάθε χρόνο δύο νέοι εκπρόσωποι από κάθε περιοχή, επιλέγονται τυχαία για να συμμετάσχουν στους Αγώνες Πείνας και να πολεμήσουν μέχρι θανάτου ζωντανά στην τηλεόραση. Όταν η Πριμ, η 16χρονη αδελφή της Κάτνις, επιλέγεται ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας 12, η Κάτνις παίρνει εθελοντικά τη θέση της και βρίσκεται αντιμέτωπη με ισχυρούς αντιπάλους , που έχουν εκπαιδευτεί γι ‘αυτό ολόκληρη τη ζωή τους.

Παίζουν: Στάνλεϊ Τούτσι, Τζος Χάτσερσον, Γούντι Χάρελσον, Τζένιφερ Λόρενς, Λίαμ Χέμσγουορθ, Ελίζαμπεθ Μπανκς.

*Star, Παρασκευή 24/7, στις 00:30