Σάλος με συντονιστή εκπαίδευσης προσφύγων που αποκάλεσε “μαϊμού” τον Αντετοκούνμπο

Καρατομήθηκε ο Κωνσταντίνος Καλέμης από τη θέση του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων στη δομή της Μαλακάσας – Η υπουργός Παιδείας καταδίκασε απερίφραστα τις αναρτήσεις του για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Με απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, απομακρύνεται άμεσα ο κ. Κωνσταντίνος Καλέμης από τη θέση του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας, όπου είχε αποσπαστεί ήδη από το 2017 με απόφαση της τότε πολιτικής ηγεσίας.

Όπως δήλωσε η κα Κεραμέως: «Καταδικάζουμε απερίφραστα τις αναρτήσεις ρατσιστικού και άκρως προσβλητικού περιεχομένου του εν λόγω εκπαιδευτικού. Τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στο εκπαιδευτικό μας σύστημα».

Είχε διατάξει έρευνα για το περιστατικό

Είχε προηγηθεί έρευνα που διέταξε η υπουργός Παιδείας για το θέμα που προέκυψε.

Η κ. Κεραμέως ενημερώθηκε για το περιστατικό στη Βουλή και δήλωσε ότι θα το διερευνήσει άμεσα και θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.

Ο συντονιστής εκπαίδευσης προσφύγων σε βίντεο στο οποίο ο Γιάννης Αντετοκούμπο μιλάει για τον ρατσισμό και τις δυσκολίες αντιμετώπισε στην Ελλάδα σχολίασε post του Πρώτου Θέματος ανεβάζοντας ρατσιστικά σχόλια

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ με παρέμβαση του στην Επιτροπή Μορφωτικών υποθέσεων έθεσε θέμα να απομακρυνθεί από τη θέση του ως συντονιστής προσφύγων Μαλακάσας ο Κωνσταντίνος Καλέμης για την απαράδεκτη και υβριστική ρατσιστική ανάρτησή του εναντίον του Γιάννη Αντετοκούμπο.

Η επίμαχη ανάρτηση: