Μία πρωτότυπη ξενάγηση με ποδήλατα στο σμαράγδι της Καστοριάς – [φωτογραφίες]

Με αφετηρία την περιοχή ”Μύτκα” στην γυρολιμνιά ξεκίνησε χθες, μία όμορφη πολιτιστική ξενάγηση & περιβαλλοντική ενημέρωση που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού-Τουρισμού & Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Καστοριάς.

Μια πραγματικά ξεχωριστή ξενάγηση με ποδήλατα όπου οι συμμετέχοντες σε μία μαγευτική διαδρομή δίπλα στη λίμνη, ανακάλυψαν τα μυστικά της.

Οι πολύτιμες πληροφορίες που δίνονταν κατά την διάρκεια της ξενάγησης από τον εξαιρετικά παραστατικό ξεναγό, Ρωμύλο Μαντζούρα, ήταν για τα κρυμμένα μυστικά και άγνωστα παραλειπόμενα καστοριανά καράβια, για τα παλιά “μοτόρια”, για τα τοπωνύμια, τους μύθους, τους θρύλους και την καθημερινότητα των παλιών Καστοριανών με τα “χωρικά ύδατα” της λίμνης και τα παραδοσιακά πεντανόστιμα εδέσματά της.

Επίσης, είχαν την ευκαιρία να  ακούσουν για την λίμνη και την ευρύτερη περιοχή της, που είναι ένα πολύ σημαντικό φυσικό οικοσύστημα με ποικίλους και σπάνιους κατά θέσεις οικοτόπους που υποστηρίζουν μεγάλη βιοποικιλότητα στην οποία περιλαμβάνονται πολλά σπάνια και απειλούμενα είδη, από τους εκπροσώπους του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς και της Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς, κ. Αναστασία Ατζέμη και Χρήστο Τόσκο.

“Από τη Μύτκα και τη γκουλουμπίντσα, στους μπισμπιλιάγκους και στου Τσιατσιαπά” .Ένα πραγματικό ταξίδι στον χρόνο με μια καταπληκτική ξενάγηση που συνεπήρε μικρούς και μεγάλους.

Όποιος δεν έζησε αυτή την όμορφη ξενάγηση για το σμαράγδι της Καστοριάς, μπορεί να αδράξει την ευκαιρία, να πάρει το ποδήλατο του και βρεθεί σήμερα, Κυριακή 26 Ιουλίου, στην περιοχή Μύτκα, στις 6:00 μ.μ και να το απολαύσει.

Τηλεφωνικές κρατήσεις (λόγω περιοριστικών μέτρων):
2467028999 – 2467023643 – 6978144145