8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Σήμερα Κυριακή οι ταινίες έχουν την τιμητική τους! Είναι η τελευταία μέρα της εβδομάδας και ο μόνος σωστός τρόπος για να δώσεις ένα όμορφο τέλος στην κουραστική και δύσκολη εβδομάδα σου είναι μέσα από μία καλή ταινία.

«Οι γαμπροί της ευτυχίας»(2014) σε σκηνοθεσία Στράτος Μαρκίδης

Ο Βαγγέλης, είναι ένας παραδοσιακός Κρητικός οικογενειάρχης παντρεμένος με τη Λίνα. Δυστυχώς δεν μπορεί να χαρεί την γυναίκα του, μέσα στο ίδιο του το σπίτι, αφού μαζί τους μένει η γεροντοκόρη και εκκεντρική αδερφή του Ευτυχία. Ο μόνος τρόπος για να φύγει η Ευτυχία από το σπίτι και να την ξεφορτωθεί μια για πάντα είναι να την παντρέψει. Ποιος όμως θα είναι ο ήρωας, που θα δεχθεί να παντρευτεί την Ευτυχία; Αναζητώντας τον κατάλληλο γαμπρό, ο Βαγγέλης καταλήγει σ? ένα συνεργάτη του, τον Μένη. Ο Μένης είναι ένας άνδρας στο χείλος της καταστροφής, χτυπημένος από την οικονομική κρίση και ίσως ο μόνος, που θα μπορούσε να κάνει τη θυσία. Και ενώ το προξενιό δείχνει να έχει πάρει τον δρόμο του, εμφανίζεται ένας δεύτερος γαμπρός, που διεκδικεί την Ευτυχία, ο Κούλης.

Παίζουν: Κώστας Αποστολάκης, ΓΙάννης Τσιμιτσέλης, Χρύσα Ρώπα, Κώστας Ευρυπιώτης, Μπέσυ Μάλφα, Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

*Star, Κυριακή 26/7 στις 21:00

«Πολίτικη Κουζίνα»(2003) σε σκηνοθεσία Τάσος Μπουλμέτης

«Τις ιστορίες του τόπου μας, για να μην τις ξεχάσουμε, τις βάζουμε μέσα στα φαγητά μας…». Αλάτι… που μπαίνει όπου πρέπει για να νοστιμέψει τη ζωή μας. Πιπέρι… που είναι ζεστό και καίει, σαν τον ήλιο που βλέπει τα πάντα. Κανέλλα… που είναι και πικρή και γλυκιά, όπως όλες οι γυναίκες. Μια ταινία βιωματική, που μιλάει για ανθρώπους, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τον τόπο που αγαπούσαν παρά τη θέλησή τους. Τραυματισμένοι και διωγμένοι από παντού, οι Κωνσταντινουπολίτες εκδιώχθηκαν από τους Τούρκους ως Έλληνες για να τους υποδεχτούν οι Έλληνες ως Τούρκους! Μοναδική τους επαφή με το παρελθόν, το φαγητό τους, όπου έβαζαν όλες τις ιστορίες τους για να μην τις ξεχάσουν.

Παίζουν: Γιώργος Χωραφάς, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Στέλιος Μάινας, Ρένια Λουιζίδου, Τάσος Μπαντής, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Μπασάκ Κοκλουκάγια, Μάρκος Οσέ.

*Alpha, Κυριακή 26/7 στις 21:50

«13 Ώρες: Οι Μυστικοί Στρατιώτες της Βεγγάζης» (2016) σε σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Το βράδυ της 11ης Σεπτεμβρίου του 2012, στην 11η επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, μια ομάδα ισλαμιστών επιτίθεται στις εγκαταστάσεις της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής καθώς και σε ένα παράρτημα της CIA στη Βεγγάζη της Λιβύης. Τέσσερις Αμερικανοί, ανάμεσά τους και ο Πρέσβης των ΗΠΑ, χάνουν τη ζωή τους στην επίθεση. Οι μόνοι οι οποίοι μπορούν να υπερασπιστούν τους Αμερικανούς που κατάφεραν να επιβιώσουν είναι τα μέλη μιας εξαμελούς ομάδας Ειδικών Επιχειρήσεων.

Παίζουν: Τζον Κραζίνσκι, Πάμπλο Σράιμπερ, Τζίμς Μπατζ Ντέιλ, Ντέιβιντ Ντένμαν.

*Open, Κυριακή 26/7 στις 22:15

«Λάνσελοτ, ο πρώτος ιππότης» (1995) σε σκηνοθεσία Τζέρι Τζάκερ

Στο ονειρικό Κάμελοτ φτάνει η λαίδη Γκουινεβίρ, και ενώνει τη μοίρα της με τον βασιλιά Αρθούρο και τους Ιππότες του της Στρογγυλής Τραπέζης, μεταξύ αυτών και ο γενναιότερος τους, ο Λανσελότ. Το βασίλειο όμως συνταράσσεται από την αγάπη αυτής της γυναίκας για τον βασιλιά, αλλά και παράλληλα τον έρωτα της για τον γενναίο ιππότη που κλέβει την καρδιά της όμορφης βασίλισσας του. Από την άλλη, η μάχη για το βασίλειο του Κάμελοτ έχει ξεκινήσει, αφού το διεκδικεί ο έκπτωτος ιππότης Μαλαγκάντ.

Παίζουν: Σον Κόνερι, Ρίτσαρντ Γκιρ, Τζούλια Όρμοντ.

*Μακεδονία TV, Κυριακή 26/7 στις 23:00

«4 Μαύρα Κοστούμια» (2010) σε σκηνοθεσία Ρένος Χαραλαμπίδης

Τέσσερις χρεοκοπημένοι νεκροθάφτες οργανώνουν την αρπαχτή, που θα τους δώσει την ευκαιρία να αλλάξουν τη ζωή τους εγκαταλείποντας το επάγγελμα – που αρχικά ξεκίνησαν σαν προσωρινή βιοποριστική λύση, αλλά έμειναν σε αυτό μία ζωή. Πραγματοποιούν, με την υπόσχεση μεγάλης αμοιβής, την τελευταία επιθυμία αποθανόντα Έλληνα της αλλοδαπής, που είναι να τον πάνε για ταφή από την Αθήνα σε κάποιο χωριό της Βοιωτίας, με τα πόδια. Αυτή η παράξενη τελευταία επιθυμία, θα οδηγήσει σε μια οδύσσεια, που θα μετατραπεί σε ένα απροσδόκητο ταξίδι αυτογνωσίας.

Παίζουν: Ρένος Χαραλαμπίδης, Γιάννης Ζουγανέλης, Τάκης Σπυριδάκης, Άλκης Παναγιωτίδης, Δημήτρης Πουλικάκος, Τιτίκα Σαριγκούλη.

*Star, Κυριακή 26/7 στις 23:15

«Αραχνοφοβία» (1990) σε σκηνοθεσία Φρανκ Μάρσαλ

Ένα σπάνιο είδος αράχνης από τα βάθη της ζούγκλας του Αμαζονίου, βρίσκει… έδαφος  στη Βόρεια Αμερική μετά την τυχαία μεταφορά της εκεί μέσω της σωρού ενός φωτογράφου. Καθώς αρχίζει να ζευγαρώνει με τα ντόπια είδη που θα συναντήσει, μια μικρή πόλη της Καλιφόρνιας αρχίζει να… ανατριχιάζει από την αθρόα επίθεση που δοκιμάζει εναντίον τους το νέο –θανατηφόρο- είδος αράχνης που έχει προκύψει. Μόνο δύο επιστήμονες είναι σε θέση να βάλουν τέλος στη φρίκη που ζει η πόλη, αρκεί όμως πρώτα να λύσουν κάποια δικά τους θέματα φοβίας που τους ταλαιπωρούν… Μεγάλη εμπορική επιτυχία της δεκαετίας του 90, που έδωσε μια νέα διάσταση στον κινηματογραφικό τρόμο, όχι μόνο από την σκοτεινή, αλλά και από την… ξεκαρδιστική του σκοπιά.

Παίζουν: Τζεφ Ντάνιελς, Τζούλιαν Σαντς, Χάρλεϊ Τζέιν Κόζακ, Τζον Γκούντμαν.

*Alpha, Κυριακή 26/7 στις 00:00

«Εθνική Ασφάλεια» (2003) σε σκηνοθεσία Ντένις Ντούγκαν

Ο Ερλ Μοντγκόμερι, αν και ταλαντούχος υποψήφιος αστυνομικός, αποβάλλεται από την Ακαδημία λόγω της εκκεντρικής συμπεριφοράς του και καταλήγει να δουλεύει ως φύλακας. Έπειτα από μια παρεξήγηση, κατηγορεί τον αστυνομικό Χανκ Ράφερτι για βίαιη συμπεριφορά και γίνεται αιτία να υποβιβαστεί κι εκείνος. Οι δυο τους θα ξανασυναντηθούν τυχαία και θα μπλέξουν στα πόδια ενός λαθρέμπορου που θέλει να τους σκοτώσει. Αν βέβαια προλάβει και δεν έχουν ήδη σκοτωθεί μεταξύ τους!

Παίζουν: Μάρτιν Λόρενς, Στιβ Ζαν, Κολμ Φεόρε, Έρικ Ρόμπερτς.

*ΣΚΑΪ, Κυριακή 26/7 στις 00:15

«Ταξιδιώτες της Συμφοράς» (2005) σε σκηνοθεσία Μπράιαντ Λέβαντ

Το πρόσφατο ειδύλλιο ανάμεσα στον εργένη Νικ και τη Σούζαν, χωρισμένη και μητέρα δύο παιδιών, απειλείται! Καθώς η Σούζαν είναι αναγκασμένη από τη δουλειά της να βρίσκεται στο Βανκούβερ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο Νικ προσφέρεται να συνοδέψει τα παιδιά της ως εκεί! Τα πιτσιρίκια, όμως, που δεν συμπάθησαν ποτέ κανέναν φίλο της μαμάς τους, είναι αποφασισμένα να του κάνουν τη διαδρομή μαρτύριο. 

Παίζουν: Αϊς Κιούμπ, Νία Λονγκ.

*Mega, Κυριακή 26/7 στις 00:20