Τι πρέπει να προσέξετε στα ξενοδοχεία αυτή την περίοδο

Καθώς πλησιάζουμε έναν ακόμη μήνα της πανδημίας COVID-19, και με το καλοκαίρι να είναι πλέον εδώ, ίσως να έχετε αρχίσει ήδη να νιώθετε ότι θέλετε να αποδράσετε έστω για λίγες μέρες σε κάποιον κοντινό προορισμό. Δυστυχώς, η πανδημία δεν έχει τελειώσει και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων εξακολουθούν να τονίζουν ότι πρέπει να είμαστε άκρως προσεκτικοί. Ωστόσο, εάν αποφασίσετε να ταξιδέψετε αυτό το καλοκαίρι και να μείνετε σε ένα ξενοδοχείο, σύμφωνα με την τοπική νομοθεσία, θα θελήσετε να λάβετε όσο το δυνατόν περισσότερες προφυλάξεις ασφαλείας. Ακολουθούν 10 συμβουλές για να μεγιστοποιήσετε την ασφάλειά σας κατά τη διάρκεια της διαμονής σας σ’ ένα ξενοδοχείο.

Επιλέξτε με προσοχή τον προορισμό σας

Η κοινή λογική επικρατεί εδώ: Εάν μπορείτε, αποφύγετε προορισμούς με έξαρση της πανδημίας. Σ’ έναν τέτοιο προορισμό είναι λιγότερο πιθανό να συναντήσετε ή να αλληλεπιδράσετε με κάποιον που έχει μολυνθεί, αλλά δεν αποτελεί εγγύηση. Σε ένα ξενοδοχείο, άνθρωποι προέρχονται από διαφορετικά μέρη της χώρας και του κόσμου.

Ερευνήσετε το σχέδιο προστασίας του ξενοδοχείου

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος μετάδοσης προέρχεται από τη στενή επαφή με άλλους ανθρώπους. Όσο λιγότερη επαφή πρέπει να έχετε με άλλα άτομα, τόσο καλύτερα θα είστε. Αν και δεν μπορείτε να ελέγξετε τις ενέργειες των άλλων, μπορείτε να μάθετε τι κάνει ένα ξενοδοχείο για να ενισχύσει την ασφάλεια μεταξύ των επισκεπτών και του προσωπικού. Απαιτούνται μάσκες; Θα προσφέρει το ξενοδοχείο μάσκες για επισκέπτες που δεν τους έχουν; Τι είδους μέτρα κοινωνικής απόστασης εφαρμόζονται; Υπάρχουν αναρτημένες ενδείξεις για να ενημερώνει τους επισκέπτες σχετικά με τις πολιτικές τους; Υπάρχουν απολυμαντικά χεριών με βάση το οινόπνευμα άμεσα διαθέσιμα σε όλο το ξενοδοχείο; Πόσο συχνά απολυμαίνονται οι δημόσιοι χώροι; Υπάρχει check-in χωρίς επαφή; Επισκεφτείτε τον ιστότοπο του ξενοδοχείου για να ελέγξετε ποια μέτρα λαμβάνουν για την προστασία των επισκεπτών.

Τα σχέδια του ξενοδοχείου για έκτακτη ανάγκη 

Το χειρότερο σενάριο, είναι ξαφνικά δεν μην αισθάνεται κάποιος καλά. Έχει το ξενοδοχείο  συγκεκριμένες  διαδικασίες ; Μπορείτε να ρωτήσετε το ξενοδοχείο εάν διαθέτει κάτοικο ιατρό ή εάν έχει πληροφορίες σχετικά με τις πλησιέστερες ιατρικές εγκαταστάσεις.

Πάρτε τα μέτρα σας

Ανεξάρτητα από το εάν ο προορισμός σας απαιτεί χρήση μάσκας ή κοινωνική απομάκρυνση, θα πρέπει να τηρείτε όλες τις πολιτικές ασφάλειας της πανδημίας. Όλα τα πράγματα που έχετε κάνει για να προστατέψετε τον εαυτό σας εξακολουθούν να ισχύουν όταν μένετε σε ξενοδοχείο. Βρισκόμαστε ακόμα στη μέση μιας πανδημίας και το να είμαστε σε διακοπές δεν σημαίνει ότι αυτό δεν ισχύει. Φορέστε μάσκα όταν βρίσκεστε σε δημόσιους χώρους και μείνετε σε απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων

Προσοχή στην επιλογή δωματίου

Σύμφωνα με μελέτες, ο ιός μπορεί να ζήσει σε ορισμένες επιφάνειες, συμπεριλαμβανομένου του πλαστικού και του ανοξείδωτου χάλυβα, για έως και 72 ώρες. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει υψηλότερος κίνδυνος εάν ο προηγούμενος επισκέπτης έμεινε στο δωμάτιο αμέσως πριν το check in σας. Για μέγιστη ασφάλεια, ζητήστε να μείνετε σε ένα δωμάτιο που ήταν κενό για τρεις ημέρες.

Απολύμανση, απολύμανση, απολύμανση 

Παρόλο που τα ξενοδοχεία πρέπει να απολυμαίνουν σωστά τα δωμάτια μεταξύ των επισκεπτών, δεν είναι κακό να κάνετε διπλό καθάρισμα, ειδικά σε περιοχές υψηλής αφής όπως πόμολα, διακόπτες φωτός, τηλεχειριστήρια, το μπάνιο και οποιεσδήποτε επίπεδες επιφάνειες όπως τραπέζια ή πάγκους. Αν θέλετε να είστε όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς, μπορείτε να φέρετε τα δικά σας κλινοσκεπάσματα για ένα πρόσθετο στρώμα προστασίας. Αυτό που ίσως πρέπει να αποφύγετε, ωστόσο, είναι το κάλυμμα, το οποίο μπορεί να μην πλένεται τακτικά (αυτό ισχύει ανεξάρτητα από την πανδημία). Αφαιρέστε το κάλυμμα όταν μπαίνετε για πρώτη φορά στο δωμάτιο, βάλτε το στην ντουλάπα και πλύνετε τα χέρια σας.

Ανοίξτε τα παράθυρα 

Εάν ανησυχείτε για τον ιό που ταξιδεύει μέσω του συστήματος εξαερισμού, αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι συμβαίνει αυτό, αλλά τα δεδομένα είναι περιορισμένα. Εάν όμως τα παράθυρα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας είναι ανοιχτά, θα πρέπει να αφήσετε τον καθαρό αέρα να κάνει τη δουλειά του. Ο κίνδυνος της αερομεταφερόμενης μετάδοσης είναι υψηλότερος σε εσωτερικούς χώρους με ανεπαρκή αερισμό, επομένως είναι καλή ιδέα να ανοίξετε παράθυρα και πόρτες και να αυξήσετε τον καθαρό αέρα στο δωμάτιο.

Πείτε όχι στην υπηρεσία δωματίου

Εάν το προσωπικό καθαριότητας εισέλθει στο δωμάτιό σας φορώντας μάσκα, πιθανότατα δεν θα διαδώσει τον ιό στον αέρα ή στις επιφάνειες. Ο πραγματικός κίνδυνος έκθεσης προέρχεται από το να είστε κοντά σε άλλους, οπότε κάποιος που καθαρίζει το δωμάτιό σας θα μπορούσε είναι μια απειλή. Αλλά υπάρχει πάντα ένας μικρός κίνδυνος η ακατάλληλη χρήση μάσκας – ή καθόλου χρήση μάσκας – να οδηγήσει στον ιό να εισέλθει στο δωμάτιό σας μέσω της καθαριότητας. Εάν ανησυχείτε, παραλείψτε εντελώς την υπηρεσία καθαρισμού. Μπορείτε πάντα να ζητήσετε να αφήνουν καθαρές πετσέτες έξω από την πόρτα σας.

Φαγητό στο δωμάτιο

Δεδομένου ότι δεν μπορείτε να φάτε ή να πιείτε με μάσκα, προτιμάτε να αποφύγετε το εστιατόριο και το μπαρ του ξενοδοχείου και παραγγείλετε υπηρεσία δωματίου. Το φαγητό στο δωμάτιό σας θα περιορίσει την επαφή σας με άλλους, οπότε η υπηρεσία δωματίου θα ήταν μια ασφαλέστερη εναλλακτική λύση από το να πηγαίνετε σε ένα εστιατόριο. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε παράδοση χωρίς επαφή, όπου το γεύμα σας αφήνεται έξω από την πόρτα σας για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Αποφύγετε κοινόχρηστους χώρους

Παρόλο που ένα ξενοδοχείο μπορεί να ανοίξει τις κοινόχρηστες εγκαταστάσεις του, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τις χρησιμοποιήσετε. Το γυμναστήριο θα είναι πραγματικά πρόβλημα, γιατί το να κάνεις τους ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν μάσκες μπορεί να είναι δύσκολο. Και αν δεν χρησιμοποιούν τις μάσκες και έχουν αερόβια προπόνηση, θα αποβάλουν ακόμη περισσότερες αναπνευστικές εκκρίσεις σε μεγαλύτερες αποστάσεις.  Αλλά και άλλες εγκαταστάσεις όπως το σπα μπορούν να αποβούν επικίνδυνες. Εάν πρόκειται για μασάζ και φοράτε μάσκα και ο θεραπευτής φορά μάσκα, αυτό θα ήταν σχετικά χαμηλός κίνδυνος. Πριν κάνετε κράτηση για μια θεραπεία, κάντε ερωτήσεις σχετικά με τα πρωτόκολλα ασφάλειας και καθαρισμού του σπα και αν έχετε αμφιβολίες, παραλείψτε το μασάζ.

arttravel