4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η Δευτέρα ξεκινά με τηλεοπτικές επιλογές που θα σου κρατήσουν την προσοχή και θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις πιο αρμονικά την εβδομάδα:

«Εχθροί για Πάντα» (2006) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φον Άνκεν

Έχουν περάσει πέντε χρόνια από το τέλος του εμφυλίου. Κάπου βαθιά στα χιονισμένα βουνά της αμερικανικής Δύσης, ένας άντρας, ο Γκιντεον, κάθεται μόνος και χαμένος στις σκέψεις του. Την ονειροπόλησή του ταράσσει ο ήχος ενός όπλου και μια σφαίρα που πέφτει στο χιόνι. Στον επόμενο πυροβολισμό πέφτει αιμόφυρτος στο έδαφος, καταφέρνει όμως να τρέξει όσο είναι νωρίς προκειμένου να σωθεί. Θύτης είναι ο συνταγματάρχης Κάρβερ, που θέλει να εκδικηθεί και να τον σκοτώσει, μην υπολογίζοντας τις συνέπειες και τα αθώα θύματα που θα αφήσει πίσω του. Πέντε άντρες καταδιώκουν τον πρώην αξιωματικό των Βορείων Γκίντεον κατά μήκος της πολιτείας της Νεβάδα. Αρχηγός του αποσπάσματος των μισθοφόρων είναι ο πρώην συνταγματάρχης Κάρβερ, ο οποίος θέλει να εκδικηθεί τον Γκίντεον για όσα έγιναν στο Σέραφιμ Φολς.

Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Λίαμ Νίσον, Αντζέλικα Χιούστον.

*Open, Δευτέρα 27/7, στις 21:00

«Drive Angry» (2011) σε σκηνοθεσία Πατρίκ Λισιέ

Ο Μίλτον, ένας σκληροτράχηλος άνδρας, ξεκινά ένα ανελέητο κυνηγητό για να βρει αυτούς, που σκότωσαν την κόρη του. Έχει στη διάθεσή του τρεις μέρες προτού εκείνοι θυσιάσουν τη μικρή εγγονή του στην πανσέληνο. Προκειμένου να πετύχει τον σκοπό του, ο Μίλτον ξέρει πως πρέπει να ξεπεράσει όλα τα ανθρώπινα όρια. Στο πλευρό του βρίσκεται η Πάιπερ, μια νεαρή σέξι σερβιτόρα, η οποία με το γρήγορο αυτοκίνητο του πρώην της, βοηθάει τον Μίλτον να καταδιώξει τον Τζόνα Κινγκ και τη θανάσιμη ομάδα του. Στο κατόπι τους όμως είναι και η αστυνομία, καθώς και ένας μυστηριώδης δολοφόνος, που  κυνηγάει τον Μίλτον στους δρόμους του αμερικανικού Νότου… Από το Κολοράντο μέχρι τη Λουιζιάνα, οι χαρακτήρες της ταινίας τρέχουν στους δρόμους με κάθε είδους όχημα, από κλασικό γρήγορο αυτοκίνητο μέχρι τροχόσπιτο, καθώς οδεύουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς τον τελικό τους προορισμό. 

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Άμπερ Χερντ, Γουίλιαμ Φίκτνερ, Μπίλι Μπερκ.

*Star, Δευτέρα 27/7, στις 22:00

«Μπάτσοι από τον Πάγκο» (2010) σε σκηνοθεσία  Άνταμ ΜακΚέι

Οι ντετέκτιβ Κρίστοφερ Ντάνσον και Πι-Κέι Χάισμιθ είναι οι πιο ικανοί και αγαπητοί μπάτσοι στη Νέα Υόρκη. Λίγα γραφεία πίσω από τα δικά τους κάθονται οι Άλεν Γκαμπλ και Τέρι Χόιτζ, οι οποίοι δεν ανήκουν στους ήρωες, είναι από τους «άλλους τύπους». Όμως για κάθε μπάτσο εμφανίζεται κάποια μέρα η ευκαιρία να αναδειχθεί… Έτσι οι Γκαμπλ και Χόιτζ αναλαμβάνουν μία φαινομενικά απλή υπόθεση, με την οποία κανείς άλλος δεν καταδέχεται να ασχοληθεί, η οποία όμως μπορεί να αποδειχθεί ως το μεγαλύτερο έγκλημα στην ιστορία της Νέας Υόρκης. Σίγουρα είναι η ευκαιρία της ζωής τους, έχουν όμως τα προσόντα να την εκμεταλλευτούν;

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Γουίλ Φερέλ, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Ντουέιν Τζόνσον, Εύα Μέντες, Μάικλ Κίτον, Λίντσεϊ Σλόαν, Ρέι Στίβενσον, Πάρις Χίλτον, Αν Χεκ, Στιβ Κούγκαν.

*ΣΚΑΪ, Δευτέρα 27/7, στις 22:00

«Τζίντζερ και Ρόζα» (2012) σε σκηνοθεσία Σάλι Πότερ

GINGER AND ROSA by Sally Potter

Δύο έφηβες, η Τζίντζερ και η Ρόζα είναι αχώριστες. Κάνουν μαζί κοπάνες από το σχολείο, συζητούν για τον έρωτα, τη θρησκεία και την πολιτική και κάνουν μεγάλα όνειρα. Η απειλή όμως του πυρηνικού πολέμου ρίχνει σκιές στις ζωές τους. Ενώ η Τζίντζερ στρέφεται προς την ποίηση και τις διαδηλώσεις, η Ρόζα καπνίζει και βγαίνει με αγόρια. Και οι δυο επαναστατούν ενάντια στις μαμάδες τους, τη χωρίς σύντροφο μαμά της Ρόζα, Ανούσκα και τη δυσαρεστημένη από τη ζωή της ζωγράφο μαμά της Τζίντζερ, Νάταλι. Ο Ρόλαντ, ο ειρηνιστής πατέρας της φαίνεται στα κορίτσια ρομαντικός και μποέμ. Ενθαρρύνει τον ακτιβισμό της Τζίντζερ, ενώ η Ρόζα αρχίζει να τον βλέπει με τελείως άλλα μάτια. Καθώς οι γονείς της Τζίντζερ συγκρούονται και χωρίζουν και η πυραυλική κρίση στην Κούβα κλιμακώνεται, η κολλητή φιλία των δύο κοριτσιών γίνεται συντρίμμια και η Τζίντζερ, σε αυτή τη στιγμή της προσωπικής της απόγνωσης κρέμεται από την ελπίδα και τον αγώνα της να σώσει τον κόσμο.

Παίζουν: Ελ Φανινγκ, Άλις Ένγκλερτ, Κριστίνα Χέντριξ, Αλεσάντρο Νίβολα.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 27/7, στις 22:00