4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Μετά από μια καυτή και κουραστική μέρα, άραξε στον καναπέ σου και απόλαυσε μια από τις παρακάτω ταινίες.

«Showtime» (2002) σκηνοθεσία Tom Dey

‘Eνας βετεράνος αστυνομικός ντετέκτιβ του Λος Άντζελες κι ένας μαύρος αστυνομικός με ταλέντο τηλεοπτικού σταρ υποχρεώνονται να παίξουν σε ένα ριάλιτι σόου που δείχνει την καθημερινότητα της δουλειάς τους, την ίδια ώρα που προσπαθούν να εξαρθρώσουν μια συμμορία διακίνησης ναρκωτικών και παράνομων όπλων.

Παίζουν: Robert De Niro, Rachael Harris, Eddie Murphy.

*Open, Τετάρτη 29/7, στις 21:00

«Kon – Tiki» (2012) σκηνοθεσία Γιοακίμ Ρόνινγκ, Έσπεν Σάντμπεργκ

Το 1947, ο Νορβηγός Θορ Χέγερνταλ, ο οποίος παραμένει καταγεγραμμένος ως ένας από τους πιο θαρραλέους άντρες στην ιστορία, διένυσε 4.300 ναυτικά μίλια στον Ειρηνικό Ωκεανό, πάνω σε μια ξύλινη σχεδία, τη θρυλική «Κον-Τίκι». Στόχος του χαρισματικού εξερευνητή ήταν να αποδείξει σε όλους τη θεωρία του, ότι η Πολυνησία κατοικήθηκε από Περουβιανούς και όχι από ανθρώπους της Δυτικής Ασίας – κάτι που υποστήριζαν όλοι. Τη θεωρία του δεν την στήριζε κανένας επιστήμονας. Όλοι θεωρούσαν ότι κάτι τέτοιο ήταν αδύνατον, μέχρι τη στιγμή, που ένας Αμερικάνος καθηγητής, αστειευόμενος με τον Θορ, τον παρότρυνε να κάνει τη θεωρία του πράξη ταξιδεύοντας από το Περού στην Πολυνησία με μια ξύλινη σχεδία. Ο Θόρ πείσμωσε και το τόλμησε. Ετοίμασε μια σχεδία με εννέα κορμούς δένδρων, τα οποία έδεσε με σχοινιά. Μαζί με ένα  πλήρωμα 5 ετερόκλητων προσωπικοτήτων,  οι οποίοι δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους, ο Θορ ξεκίνησε το παράτολμο ταξίδι του. Μόνο ένας από αυτούς γνώριζε πώς να πλεύσει τη σχεδία, ενώ ο ίδιος ο Θορ φοβόταν τη θάλασσα και δεν γνώριζε καν κολύμπι. Όλοι τους ήταν αποφασισμένοι και πρόθυμοι να ρισκάρουν την ίδια τους τη ζωή για να αποδείξουν ότι έχουν δίκιο. Το μόνο σύγχρονο εργαλείο, που είχαν μαζί τους, ήταν ένα ραδιόφωνο, ενώ για πυξίδα χρησιμοποιούσαν τα άστρα και τα ρεύματα της θάλασσας. Για 3 μήνες οι θαρραλέοι άνδρες θα αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις, θα έρθουν αντιμέτωποι με καρχαρίες, με κακοκαιρίες, με το άγνωστο αλλά στο τέλος θα ανταμειφθούν.

Παίζουν: Παλ Σβερ Χάγκεν, Άντερς Μπάσμο Κρίστιανσεν, Γκούσταφ Σκάρσγκαρντ, Οντ Μάγκνους Γουίλιαμσον, Τομπίας Σάντελμαν, Τζέικομπ Όφτεμπρο, Άγκνες Κίτελσεν.

*Star, Τετάρτη 29/7, στις 22:00

«Ηφαίστειο» (1997) σκηνοθεσία Μικ Τζάκσον

Ένας σεισμός στο Λος Άντζελες είναι ο πρώτος κρίκος σε μια αλυσίδα τρομακτικών φυσικών καταστροφών που πρόκειται να επακολουθήσει. Ένα ηφαίστειο εκρήγνυται ξαφνικά και απειλεί την πόλη με ολικό αφανισμό. Οι μόνοι που μπορούν να βοηθήσουν είναι ο Μάικλ Ρορκ, ο υπεύθυνος εκτάκτων αναγκών του Λος Άντζελες, και η γεωλόγος Έιμι Μπαρνς.

Παίζουν: Τόμι Λι Τζόουνς, Αν Χεκ, Γκάμπι Χόφμαν, Ντον Τσιντλ.

*ΣΚΑΪ, Τετάρτη 29/7, στις 22:00

«Ο 20ός μου Αιώνας» (1989) σκηνοθεσία Ίλντικο Ένιεντι 

Το 1880, τη νύχτα που ο Τόμας Έντισον παρουσίασε δημόσια τον πρώτο ηλεκτρικό λαμπτήρα στο Νιου Τζέρσεϊ, δύο δίδυμα κορίτσια γεννήθηκαν στη Βουδαπέστη. Έπειτα από λίγα χρόνια, η Ντόρα και η Λίλι, οι οποίες ζουν πουλώντας σπίρτα στους περαστικούς, απάγονται από αγνώστους και μεγαλώνουν χωρισμένες. Η χαραυγή του 20ού αιώνα βρίσκει την Ντόρα ψευτοαριστοκράτισσα τυχοδιώκτρια και τη Λίλι αναρχική βομβίστρια. Οι δυο τους, περνώντας αναρίθμητες περιπέτειες, θα συνδεθούν ξανά μέσω του Ζ, ενός μυστηριώδους, γοητευτικού ταξιδιώτη, ενώ ανακαλύψεις, νέες θεωρίες, ιδέες και κινήματα, σαρώνουν την ανθρωπότητα.

Παίζουν: Ντορότα Σέγκντα, Όλεγκ Γιανκόφσκι, Πέτερ Αντοράι, Πάουλους Μάνκερ, Γκάμπορ Μάτε.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 29/7, στις 23:50