5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Λίγο ακόμα έμεινε για το πολυπόθητο Σαββατοκύριακο γι΄αυτό κάνε υπομονή σήμερα και χαλάρωσε με μία από τις παρακάτω ταινίες.

«Μια Γενναία Καρδιά» (2007) σε σκηνοθεσία Μάικλ Γουιντερμπότομ

Η ιστορία της απαγωγής και η εκτέλεση του Ντάνι Περλ, ανταποκριτή της Wall Street Journal στο Πακιστάν, από εξτρεμιστές μουσουλμάνους.

Παίζουν: Αντζελίνα Τζολί, Νταν Φούτερμαν, Μοχάμεντ Αφζάλ.

*Open, Πέμπτη 30/7 στις 21:00

«I.T. – Προσωπικά μυστικά» (2016) σε σκηνοθεσία Τζον Μουρ

Ο Μάικ Ράιαν τα έχει όλα: μία πανέμορφη γυναίκα, μια υπέροχη κόρη, ένα «έξυπνο» αυτοματοποιημένο σπίτι προηγμένης τεχνολογίας και μία επιτυχημένη εταιρεία. Όλα όμως ανατρέπονται όταν μετά από μια έντονη σύγκρουση με τον νεαρό Εντ, υπεύθυνο τεχνικής υποστήριξης της εταιρίας του, ο Μάικ αποφασίζει να τον απολύσει. Από τη μια στιγμή στην άλλη, ο Μάικ παρακολουθεί τη ζωή του να καταρρέει. Ο Εντ χρησιμοποιεί τις γνώσεις του για να παρακολουθεί την κόρη του Μάικλ, να βάλει σε κίνδυνο την επιχείρησή του, ακόμη και τη ζωή της οικογένειάς του. Σε έναν κόσμο, όπου δεν υπάρχει ιδιωτικότητα, και τα πιο προσωπικά μυστικά μας μπορούν να αποκαλυφθούν με το πάτημα ενός πλήκτρου, ο Μάικ θα πρέπει να βασιστεί στις παλιές του διασυνδέσεις για να νικήσει αυτό το νέο, on line, είδος εχθρού…

Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Άννα Φρίελ, Μάικλ Νίκβιστ, Στέφανι Σκοτ, Τζέισον Μπάρι.

*Star, Πέμπτη 30/7 στις 22:00

«Με Καφέ» (2015) σε σκηνοθεσία Cristiano Bortone

Οι σομελιέ λένε ότι ο καφές έχει τρεις γεύσεις: πικρός, ξινός και αρωματικός. Η ταινία παρουσιάζει τρεις ιστορίες που διαδραματίζονται σε τρία μέρη του κόσμου, πολύ μακριά το ένα από το άλλο με κοινό στοιχείο τον καφέ. Στο Βέλγιο, ο Χαμίντ είναι ο ιδιοκτήτης ενός μικρού ενεχυροδανειστηρίου. Ήρθε από το Ιράκ αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον για εκείνον, τη γυναίκα του και τον μικρό γιο του. Κατά τη διάρκεια βίαιων επεισοδίων, λεηλατούν το κατάστημά του και κλέβουν μια πολύτιμη καφετιέρα την οποία αγαπάει πολύ. Ο Χαμίντ ανακαλύπτει ποιος είναι ο κλέφτης και, παρά τον ήπιο χαρακτήρα του αποφασίζει να απονείμει ο ίδιος δικαιοσύνη. Αλλά τελικά καταλήγει να γίνει ο ίδιος θύμα σε σημείο να κινδυνεύει η ζωή του… Στην Ιταλία, ο Ρέντζο είναι ένας παθιασμένος σομελιέ του καφέ αλλά δουλεύει για πενταροδεκάρες σε ένα γειτονικό σνακ μπαρ σε μια χώρα που βυθίζεται όλο και περισσότερο στην ύφεση. Όταν η κοπέλα του, Γάια, συνειδητοποιεί ότι είναι έγκυος, εκείνος καταλήγει να λάβει μέρος σε μια ληστεία ενός εργοστασίου καφέ. Αλλά τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα είχε σχεδιάσει… Στην άλλη πλευρά του πλανήτη, στην Κίνα, ο Φέι είναι ένας επιτυχημένος νεαρός διευθυντής. Ετοιμάζεται να παντρευτεί την κόρη του αφεντικού του, ιδιοκτήτη ενός μεγάλου εργοστασίου χημικών. Όλοι μοιάζουν τέλεια στη ζωή του. Έως ότου του αναθέτουν να τακτοποιήσει μια βλάβη σε ένα εργοστάσιο στο Γιουνάν, στην πυκνόφυτη περιοχή στην οποία γεννήθηκε, το κέντρο της παραγωγής του καφέ στην Κίνα. 

Παίζουν:Ennio Fantastichini, Dario Aita,, Miriam Dalmazio, Michael Schermi, Hichem Yacoubi, Koen de Bouw, Zhuo Tan, Fangsheng Lu, Sarah Yimo Li.

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 30/7 στις 22:00

«Το Λάθος Αστέρι» (2014) σε σκηνοθεσία Τζος Μπουν

Η Χέιζελ και ο Γκας είναι δύο ασυνήθιστοι έφηβοι στο κατώφλι της ενηλικίωσης, που βλέπουν τη ζωή με διαφορετική ματιά. Και αυτό, γιατί από τότε που θυμούνται τον εαυτό τους παλεύουν με τον καρκίνο, και ο χαρακτήρας τους έχει διαμορφωθεί σε άρρηκτη σχέση με αυτόν. Γνωρίζονται σε ένα υποστηρικτικό group, γίνονται στενοί φίλοι και μετά ερωτεύονται, εδώ και τώρα, αλλά και για πάντα. 

Παίζουν: Σεϊλίν Γούντλεϊ, Άνσελ Έλγκορτ, Νατ Γουλφ, Λόρα Ντερν, Σαμ Τραμέλ, Γουίλεμ Νταφόου.

*ΣΚΑΪ, Πέμπτη 30/7 στις 22:00

«Ψαρεύοντας Σολομούς στην Υεμένη» (2011) σε σκηνοθεσία Λάσε Χάλστρομ

Ο δρ. Άλφρεντ Τζόουνς, ένας επιτυχημένος βρετανός ιχθυολόγος, αναγκάζεται να αναλάβει το έργο δημιουργίας ποταμού στα υψίπεδα της Υεμένης, αν και από την αρχή  θεωρεί την ιδέα εντελώς παράλογη. Όμως τα πολιτικά παιχνίδια είναι πολύ σκληρά και  δεν του αφήνουν κανένα περιθώριο επιλογής. Έτσι, ο Άλφρεντ καλείται να βρει τρόπο να μεταφέρει δέκα χιλιάδες σολομούς… στη μέση της ερήμου! Η σύλληψη της ιδέας αυτής ανήκει σε έναν πλούσιο σεΐχη. Η αγάπη του για το ψάρεμα σολομών και η αμετανόητη πεποίθησή του ότι το αδύνατο είναι δυνατό, τελικά αποτελούν έμπνευση για τον Άλφρεντ, ο οποίος δείχνει να ξεπερνά όλες τις αντιρρήσεις του για το εγχείρημα. Μέσα από  πολλές ανατροπές, ο Άλφρεντ θα ανακαλύψει τελικά το πραγματικό νόημα της ζωής, την αγάπη, την πίστη αλλά και το αίσθημα να τολμά κανείς για κάτι που πιστεύει, όσο απίστευτο και παράλογο και αν φαντάζει στους άλλους… Η ταινία είναι βασισμένη  στο ομότιτλο βιβλίο του Πολ Τορντέι.

Παίζουν: Γιούαν Μακ Γκρέγκορ, Έμιλι Μπλαντ, Αμίρ Γουέικιντ, Κρίστιν Σκοτ Τόμας.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 30/7 στις 22:00