Διέφυγαν τον κίνδυνο οι δύο εφοριακοί της ΔΟΥ Κοζάνης

Ακριβώς δύο εβδομάδες μετά τη δολοφονική επίθεση στη ΔΟΥ Κοζάνης οι γιατροί του Παπανικολάου, είναι αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας των εφοριακών.

Σκληροί μαχητές της ζωής αποδείχθηκαν οι δύο εφοριακοί που στις 16 Ιουλίου έζησαν τον εφιάλτη της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος τους στη ΔΟΥ Κοζάνης.

Ακριβώς δύο εβδομάδες μετά το σοκαριστικό γεγονός και μιας δύσκολης νοσηλείας με πολλαπλά χειρουργεία οι γιατροί της Β’ ΜΕΘ του Παπανικολάου, είναι αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας τους. Η κατάστασή τους πλέον χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς σταθερή και ελεγχόμενη.

Ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του Παπανικολάου, Νικόλαος Καπράβελος, γιατροί και νοσηλευτές κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια, δίνοντας σκληρή μάχη.

«Πλέον μπορούμε να πούμε ότι έχουν διαφύγει τον κίνδυνο. Ο 56χρονος είναι βαριά τραυματισμένος ενώ η 67χρονη πιο ελαφρά, ωστόσο πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι ο πρώτος είναι νεώτερος και δεν έχει υποκείμενα νοσήματα ενώ η γυναίκα είναι μεγαλύτερη με υποκείμενα νοσήματα που σημαίνει πως είναι επιρρεπής σε επιπλοκές. Επομένως έχουμε έναν μακρύ δρόμο αποκατάστασης των βλαβών. Είναι όμως ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι μπήκαμε στην τρίτη φάση, αυτή της αποκατάστασης, καθώς και οι δύο σε αυτό το σημείο έχουν κερδίσει τη ζωή», επισημαίνει ο κ. Καπράβελος.

Αναφορικά με την κλινική τους εικόνα, ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ περιγράφει πως πλέον αναπνέουν μόνοι τους με μικρή βοήθεια γεγονός που σημαίνει ότι τα ζωτικά τους όργανα είναι πλήρως ελεγχόμενα από τους γιατρούς.

«Έχουν διαφύγει τον κίνδυνο, αλλά το μετά την εντατική είναι ένα πολύ μεγάλο ερώτημα. Ό,τι και να συμβεί σε άλλες περιπτώσεις, στην ιατρική δεν μπορείς να προβλέψεις τίποτα. Είναι χτυπημένοι στο κεφάλι. Μας περιμένει ένας τεράστιος γολγοθάς, αλλά εμείς μένουμε αισιόδοξοι», σημειώνει ο κ. Καπράβελος.

Ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του Παπανικολάου κάνει λόγο για έναν μακρύ και δύσκολο αγώνα που βρίσκει ωστόσο πολλούς συμμάχους.

«Όλοι προσανατολιζόμαστε προς μια κατεύθυνση, αυτήν της ανάρρωσης και της αποκατάστασης. Θα εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες που προσφέρει το Εθνικό Σύστημα Υγείας αλλά και ο ιδιωτικός κλάδος, που περιλαμβάνει τα κέντρα αποκατάστασης. Μετά θα εξαντλήσουμε και τις δυνατότητες που προσφέρουν τα ειδικά κέντρα στο εξωτερικό», καταλήγει ο κ. Καπράβελος, τονίζοντας για ακόμα μια φορά την αισιοδοξία του για την πορεία της υγείας του και τις προοπτικές που παρουσιάζονται αλλά και τη συγκίνησή του, καθώς μετά από μια αποτρόπαια επίθεση και τόσες δύσκολες μέρες νοσηλείας, απέφυγαν τον κίνδυνο.

voria