5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και αρκετές οι επιλογές για να απολαύσεις απόψε στην οθόνη της τηλεόρασης σου και διαφορετικές μεταξύ τους. Επίλεξε αυτή που ταιριάζει περισσότερο στη διάθεσή σου:

«Η Νύφη το ‘Σκασε» (1999) σκηνοθεσία Γκάρι Μάρσαλ

Ένας δημοσιογράφος απολύεται από τη δουλειά του επειδή έγραψε ένα άρθρο για μια επαρχιωτοπούλα που παράτησε σύξυλους τρεις γαμπρούς στην εκκλησία τον έναν μετά τον άλλον. Πηγαίνοντας να τη γνωρίσει, δεν φαντάζεται ότι ο υποψήφιος τέταρτος γαμπρός θα είναι ο ίδιος.

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Ρίτσαρντ Γκιρ, Έκτορ Ελιζόντο.

*Open, Παρασκευή 31/7, στις 21:00

«Μην Εμπιστεύεσαι Κανέναν» (2012) σκηνοθεσία Μαμπρούκ Ελ Μαχρί

Ο Γουίλ φτάνει στην Ισπανία για ολιγοήμερες διακοπές με ιστιοπλοϊκό, μαζί με την οικογένειά του. Αυτή είναι μια ευκαιρία για να ξεφύγει από τα δεκάδες προβλήματα, που αντιμετωπίζει μιας και η εταιρεία, που δημιούργησε, χρεωκόπησε. Όταν όμως η οικογένειά του απάγεται από μυστικούς πράκτορες, οι οποίοι προσπαθούν να βρουν μια μυστηριώδη βαλίτσα, ο Γουίλ βρίσκεται ξαφνικά εν μέσω ενός ανελέητου κυνηγητού στους δρόμους της Μαδρίτης, προσπαθώντας να ξεσκεπάσει μια συνομωσία αλλά και το ύποπτο παρελθόν του πατέρα του, πριν να είναι πολύ αργά. Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στη Μαδρίτη και στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ισπανίας γύρω από τη Βαλένθια.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Χένρι Καβίλ, Σιγκούρνι Γουίβερ, Τζόζεφ Μολ, Καρολίν Γκουντόλ, Τζιμ Πιντόκ, Βερόνικα Εσεγκί.

*Star, Παρασκευή 31/7, στις 22:00

«Το Θήραμα» (2014) σκηνοθεσία Ζαν Μπατίστ Λεονέτι

Ένας ψυχρός και αδίστακτος επιχειρηματίας προσλαμβάνει έναν νεαρό οδηγό ιχνηλάτη για να τον βοηθήσει στο κυνήγι του στην έρημο Μοχάβι. Μετά από μια λάθος εκτίμηση για έναν στόχο, ο κυνηγός καταλήγει να σκοτώσει έναν άγνωστο στα βουνά. Για να μην συλληφθεί για φόνο εξ αμελείας και μην θέλοντας να θέσει σε κίνδυνο μια συμφωνία εκατομμυρίων που διαπραγματεύεται, αποφασίζει να φορτώσει τον φόνο στον οδηγό του. Αυτή η απόφασή του θα οδηγήσει σε ένα θανάσιμο παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι μέσα στην αφόρητη ζέστη της ερήμου που έχει μετατραπεί σε κόλαση και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την κατάληξή του.

Παίζουν: Μάικλ Ντάγκλας, Τζέρεμι Έρβιν, Μάρτιν Πάλμερ.

*ΣΚΑΪ, Παρασκευή 31/7, στις 22:00

«Moonlight» (2016) σκηνοθεσία Μπάρι Τζένκινς

Μια διαχρονική ιστορία ανθρώπινης επαφής κι αυτογνωσίας, το «Moonlight» εξιστορεί τη ζωή ενός άντρα από την παιδική του ηλικία έως και την ενηλικίωση, καθώς παλεύει να βρει τη θέση του στον κόσμο. Ένα ζωτικό πορτρέτο, σε τρία κεφάλαια, της σύγχρονης ζωής ενός Αφροαμερικανού κι ένας ποιητικός διαλογισμός επάνω στην ταυτότητα, την οικογένεια, τη φιλία, την αγάπη, πλημμυρισμένος με βαθιά συμπόνοια και καθολικές αλήθειες. Το συγκλονιστικό όραμα του Μπάρι Τζένκινς συγκινεί με την απεικόνιση των στιγμών, των ανθρώπων και των αγνώστων δυνάμεων που πλάθουν τη ζωή μας και μας καθορίζουν. Το «Moonlight» είναι μια παγκόσμια ιστορία αγάπης, οικογένειας και συμφιλίωσης, που έρχεται να απελευθερώσει οποιονδήποτε έχει νοιώσει παράταιρος ή μόνος, ή έχει νοιώσει παγιδευμένος στα συναισθήματά του και λαχταρά την αλλαγή.

Παίζουν: Μαχερσάλα Αλί, Ναόμι Χάρις, Άλεξ Χίμπερτ, Σαρίφ Ερπ, Τζανέλ Μονέ, Ντουάν Σάντερσον, Τρέβαντ Ρόουντς, Άστον Σάντερς.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 31/7, στις 23:00

«The Hunger Games: Φωτιά» (2013) σκηνοθεσία Φράνσις Λόρενς

Η Κάτνις Έβερντιν έχει επιστρέψει σπίτι ασφαλής μετά τη νίκη της στους 74ους Αγώνες Πείνας μαζί με τον συμπαίκτη της Πίτα Μέλαρκ. Η νίκη τους σημαίνει ότι θα πρέπει να φύγουν από τα σπίτια τους και τις οικογένειές τους και να ξεκινήσουν μια “Περιοδεία της Νίκης” σε όλες τις περιφέρειες. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, η Κάτνις αισθάνεται ότι η επανάσταση σιγοβράζει αλλά η Κάπιτολ έχει ακόμα τον έλεγχο καθώς ο Πρόεδρος Σνόου προετοιμάζει τους 75ους Αγώνες Πείνας – ένα διαγωνισμό, που μπορεί να αλλάξει την Πάνεμ για πάντα.

Παίζουν: Στάνλεϊ Τούτσι, Τζος Χάτσερσον, Γούντι Χάρελσον, Τζένιφερ Λόρενς, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Λένι Κράβιτς, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν.

*Star, Παρασκευή 31/7, στις 00:10