Πέθανε ο Buddy, ο πρώτος σκύλος που διαγνώστηκε με κορωνοϊό

Του Buddy (Φιλαράκι) του άρεσε να κάνει πράγματα που κάνει κάθε σκυλί. Να τρέχει μέσα στα ανοιχτά μπεκ, να κάνει μεγάλες βόλτες με το αυτοκίνητο, να κολυμπά στην λίμνη. Έκανε χάδια στους Mahoneys – τους ιδιοκτήτες και οικογένεια του. Έκανε παιχνίδια με χιούμορ μαζί τους όταν τον έντυναν κουνελάκι για το Halloween. Ήταν ένας προστατευτικός μεγάλος αδερφός στον δεκάμηνο Duke, τον άλλον Γερμανικό ποιμενικό της οικογένειας. Τους αγαπούσε όλους. Ήταν αντάξιος του ονόματος του.

Στα μέσα του Απρίλη, λίγο πριν τα έβδομα του γενέθλια, ο Buddy άρχισε να δυσκολεύεται να αναπνεύσει.

Έξι εβδομάδες μετά, έγινε ο πρώτος σκύλος στις ΗΠΑ, που διαγνώστηκε θετικός στον SARS-CoV-2, τον κορονοϊό που προκαλεί τον Covid-19. Στις 11 Ιουλίου ο Buddy δυστυχώς έχασε την μάχη με τον ιό και πέθανε.

Το ιατρικό αρχείο που  παραδόθηκε από τους Mahoneys και εξετάστηκε από δύο κτηνιάτρους διαφορετικούς από αυτούς που ανέλαβαν την θεραπεία του για το National Geographic, υπέδειξαν ότι ο Buddy κατά πάσα πιθανότητα είχε ένα λίπωμα, ένας είδος καρκίνου, που θα εξηγούσε τα συμπτώματα που έδειξε λίγο πριν τον θάνατο του. Οι Mahoneys δεν είχαν μάθει ότι το λίπωμα θεωρούνταν η πιθανή αιτία για τα συμπτώματα μέχρι την μέρα του θανάτου του, όταν νέα τεστ αίματος το επιβεβαίωσαν. Δεν είναι σίγουρο αν ο καρκίνος τον έκανε πιο επιρρεπείς, στον ιό ή αν ο ιός τον αρρώστησε ή αν ήταν μια σύμπτωση. Η οικογένειά του έχει μείνει με πολλές απορίες.

Μέχρι τώρα η ταυτότητα του Buddy, οι λεπτομέρειες της υπόθεσης του, και ο θάνατός του, δεν είχαν βγει στην δημοσιότητα. Μια συνέντευξη τύπου από το U.S Department of Agriculture (USDA) στις αρχές του Ιουνίου, αποκάλυψε την γενικότερη περιοχή (Staten Island, New York), την ράτσα του, την εστία μόλυνσης του (ένας θετικός φορέας ανάμεσα στους ιδιοκτήτες του) και την κατάσταση της υγείας του (αναμενόταν να αναρρώσει). Τα δημόσια αρχεία για μερικά άλλα κατοικίδια θετικά στην Νέα Υόρκη είναι εξίσου γενικά.

nationalgeographic