7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η αγαπημένη μας μέρα της εβδομάδας έφτασε, γιαυτό αξιοποίησε την με τον καλύτερο τρόπο! Βάλε μια από τις παρακάτω ταινίες, κάλεσε την παρέα σου και μετατρέψτε ένα απλό βράδυ στον απόλυτο movie night.

«King Kong» (2005) σε σκηνοθεσία Πίτερ Τζάκσον

Στη δεκαετία του 30, ο Καρλ Ντάνχαμ, ματαιόδοξος σκηνοθέτης, καταφθάνει με το συνεργείο του στο απομονωμένο Νησί της Νεκροκεφαλής, κοντά στη Σουμάτρα. Μαζί του είναι η Αν Ντάροου, πρωταγωνίστρια της ταινίας που ετοιμάζει ο Καρλ και ο Τζακ Ντρίσκολ, νεαρός σεναριογράφος και κρυφά ερωτευμένος με την Αν. Όμως τα προβλήματα μόλις άρχισαν. Η απαγωγή της Αν από τους ιθαγενείς του νησιού επιβεβαιώνουν τις φήμες που είχαν φτάσει στ αυτιά του Καρλ και του Τζακ. Ο Κινγκ Κονγκ, ένας γορίλας γιγαντιαίων διαστάσεων, ζει μαζί με άλλα προϊστορικά ζώα, που κατάφεραν να επιβιώσουν, αιώνες τώρα, στα βάθη της αχανούς, τροπικής ζούγκλας του νησιού. Τώρα οι ιθαγενείς, σκοπεύουν να προσφέρουν την Αν ως θυσία στον Κινγκ Κονγκ. Μόνο που ο τεράστιος γορίλας δεν θα σκοτώσει τη νεαρή κοπέλα. Αντίθετα, θα νιώσει έλξη γι αυτήν ενώ ο Ντρίσκολ αναζητεί τα ίχνη της και ο Ντάνχαμ, που βλέπει τον Κινγκ Κονγκ ως την ευκαιρία για να γίνει πλούσιος και διάσημος, ετοιμάζει να βάλει σ εφαρμογή τα δικά του, σκοτεινά σχέδια.

Παίζουν: Ναόμι Γουότς, Τζακ Μπλακ, Άντριεν Μπρόντι.

*Star, Σάββατο 1/8 στις 21:00

«Η Πρόταση» (2009) σε σκηνοθεσία Αν Φλέτσερ

Όταν η Μάργκαρετ Τέιτ, ακριβοπληρωμένο στέλεχος σε εκδοτικό οίκο, κινδυνεύει να χάσει την άδεια παραμονής της στις Ηνωμένες Πολιτείες, για να “επαναπατριστεί” στον Καναδά, αποφασίζει μέσα στην απόγνωσή της να δηλώσει αρραβωνιασμένη με τον Άντριου, τον ανυποψίαστο βοηθό της, τον οποίο ταλαιπωρεί καθημερινά για χρόνια. Ο Άντριου δέχεται να συμμετάσχει στην απάτη, υπό την προϋπόθεση ότι θα επισκεφθούν το πατρικό του στην Αλάσκα, αφού η Μάργκαρετ θα πρέπει να γνωρίσει τα ιδιότροπα «πεθερικά» της. Σαν να μην της έφταναν λοιπόν οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει, τα νέα –ξεκαρδιστικά- εμπόδια που θα προκύψουν, θα βγάλουν τη Μάργκαρετ όχι μόνο έξω από τα νερά της, αλλά και εκτός εαυτού. Όταν πίσω από την αδιαφορία και την περιφρόνηση κρύβεται ο έρωτας, το μόνο που χρειάζεται για να βγει στην επιφάνεια είναι μια μικρή αφορμή.

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Ράιαν Ρέινολντς, Μαίρη Στίνμπεργκεν, Μπέτι Γουάιτ.

*Alpha, Σάββατο 1/7 στις 21:45

«21 Jump Street» (2012) σε σκηνοθεσία Φιλ Λορντ, Κρίστοφερ Μίλερ

Ο Σμιντ και ο Τζένκο, δύο παλιοί συμμαθητές που δεν είχαν και την καλύτερη σχέση στο σχολείο, ξανασυναντιούνται στη Σχολή για Αστυνομικούς και αναθεωρούν. Δεν είναι βέβαια και οι ικανότεροι αστυνομικοί, αλλά τους δίνεται μια ευκαιρία να αλλάξουν τα πράγματα, όταν γίνονται μέλη της μυστικής ομάδας αστυνομικών που εδρεύει στη Jump Street. Για την πρώτη τους μυστική αποστολή θα χρειαστεί να ανταλλάξουν τα όπλα τους με σχολικές τσάντες και να επιστρέψουν στα θρανία για να εξιχνιάσουν μια υπόθεση ναρκωτικών. Πολύ γρήγορα θα ανακαλύψουν ότι τα πράγματα στη σύγχρονη εφηβική πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετικά!

Παίζουν: Τζονα Χιλ, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Μπρι Λάρσον, Αις Κιουμπ.

*Open, Σάββατο 1/8 στις 22:00

«Underworld: Η Αναγέννηση» (2012) σε σκηνοθεσία Μανς Μάρλιντ

Οι άνθρωποι ανακαλύπτουν την ύπαρξη Βαμπίρ και Λύκανς, ενάντια στους οποίους ξεκινούν μια γιγάντια επιχείρηση εξόντωσης. Έπειτα από λίγα χρόνια η αιχμάλωτη Σελίν ξυπνάει σε ένα διαφορετικό κόσμο. Μια ταινία που απευθύνεται σ αυτούς που λατρεύουν επιστημονική φαντασία, βαμπίρ και λυκανθρώπους. Το τέταρτο μέρος του «Underworld» και η ανθρωπότητα, έχει πλέον ανακαλύψει την ύπαρξη των βαμπίρ και των λυκανθρώπων, αποφασίζει να κηρύξει τον πόλεμο ενάντια στις δύο πανάρχαιες αυτές φυλές. H αιχμάλωτη Σελίν ξυπνάει σε ένα διαφορετικό κόσμο, ο οποίος της επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις. και βρίσκεται αντιμέτωπη με τους λυκανθρώπους, τους βρικόλακες, τους ανθρώπους και τη μητρότητα. Ακούγεται λιγο αφελές, όμως έχει κάτι που σε τραβά, είναι η γκοθ ατμόσφαιρα, ο γρήγορος ρυθμός, η Σελιν (Κέιτ Μπέκινσεϊλ), ποιος ξέρει;

Ηθοποιοί: Μπιόρν Στάιν, Κέιτ Μπεκινσέιλ, Στίβεν Ρία.

*Ant1, Σάββατο 1/8 στις 22:45

«Λάνσελοτ, ο πρώτος ιππότης» (1995) σε σκηνοθεσία Τζέρι Τζάκερ

Στο ονειρικό Κάμελοτ φτάνει η λαίδη Γκουινεβίρ, και ενώνει τη μοίρα της με τον βασιλιά Αρθούρο και τους Ιππότες του της Στρογγυλής Τραπέζης, μεταξύ αυτών και ο γενναιότερος τους, ο Λανσελότ. Το βασίλειο όμως συνταράσσεται από την αγάπη αυτής της γυναίκας για τον βασιλιά, αλλά και παράλληλα τον έρωτα της για τον γενναίο ιππότη που κλέβει την καρδιά της όμορφης βασίλισσας του. Από την άλλη, η μάχη για το βασίλειο του Κάμελοτ έχει ξεκινήσει, αφού το διεκδικεί ο έκπτωτος ιππότης Μαλαγκάντ. Πρόκειται για μια επική υπερπαραγωγή που έφτασε τα 200.000 εισιτήρια στην Ελλάδα, με μεγάλους χολιγουντιανούς σταρ να δανείζουν τη λάμψη τους στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ο Σον Κόνερι σε μια μεγαλειώδη εμφάνιση αποτελεί την ιδανική επιλογή στο ρόλο του Αρθούρου.

Παίζουν: Σον Κόνερι, Ρίτσαρντ Γκιρ, Τζούλια Όρμοντ.

*Μακεδονία TV, Σάββατο 1/8 στις 23:00

«Δύο Άσπονδες Φίλες» (1987) σε σκηνοθεσία Άρθουρ Χίλερ

Μπορεί η Λόριν και η Σάντι να φοιτούν στην ίδια δραματική σχολή, αλλά είναι τόσο διαφορετικές, που δεν θα μπορούσαν να έχουν τίποτα κοινό μεταξύ τους. Εκτός, ίσως από τον ίδιο σύντροφο, αλλά φυσικά εν αγνοία τους. Θα το μάθουν όμως, όταν ο Μάικλ «πεθαίνει» σε μια έκρηξη. Το γεγονός ωστόσο, ότι ο θάνατός του αποδεικνύεται σκηνοθετημένος, θα τις οδηγήσει στην αναζήτησή του προκειμένου να διαλέξει τελικά μία από τις δύο. Αυτό όμως θα τις φέρει στην άλλη άκρη της Αμερικής, ενώ στο κατόπιν τους διαπιστώνουν ότι για κάποιο περίεργο λόγο τις ακολουθεί η C.I.A., η αστυνομία, αλλά και η ρωσική μαφία.

Παίζουν: Μπέτι Μίντλερ, Σέλεϊ Λονγκ, Πίτερ Κογιότ, Ρόμπερτ Πρόσκι, Τζορτζ Κάρλιν.

*Alpha, Σάββατο 1/8 στις 00:00

«Ένοχη Σιωπή» (1998) σε σκηνοθεσία Τζόναθαν Ντάρμπι

Η ‘Ελεν και ο Τζάκσον είναι ένα ερωτευμένο ζευγάρι που ζει στην πολύβουη Νέα Υόρκη. Μετά από μια επίσκεψη στη φάρμα της οικογένειας του Τζάκσον, η Έλεν ενθουσιάζεται τόσο από το περιβάλλον όσο και από την όμορφη και ευγενική μητέρα του. Έτσι, μαθαίνοντας ότι περιμένουν το πρώτο τους παιδί, ο Τζάκσον και η Έλεν αποφασίζουν να μετακομίσουν μόνιμα στο οικογενειακό αγρόκτημα. Σύντομα όμως η Έλεν θα μάθει ότι πίσω από το χαμόγελο της αξιαγάπητης πεθεράς της κρύβεται μια αδίστακτη γυναίκα, που θα κάνει ό,τι μπορεί για να καταστρέψει όχι μόνο το γάμο του γιου της, αλλά ακόμα και το αγέννητο παιδί τους.

Παίζουν: Τζέσικα Λανγκ, Γκουίνεθ Πάλτροου, Τζόναθον Σεκ, κ.ά.

*ΣΚΑΪ, Σάββατο 1/8 στις 00:15