9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Μια ακόμα Κυριακή έρχεται στο τέλος της. Αν την αξιοποίησες με τον σωστό τρόπο, αυτή την στιγμή θα είσαι κουρασμένος. Γι΄αυτό σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου για να χαλαρώσεις.

«Ο Ζωολογικός μας Κήπος» (2011) σκηνοθεσία Κάμερον Κρόου

O Μπέτζαμιν είναι ένας χήρος πατέρας δύο παιδιών. Με τον ίδιο και την οικογένειά του να προσπαθούν ακόμα να ξεπεράσουν τον χαμό της γυναίκας του και μητέρας των παιδιών του, ο Μπέτζαμιν αποφασίζει να αγοράσει ένα καινούργιο σπίτι για να κάνει με την οικογένειά του μια νέα αρχή. Όταν όμως βρει την ιδανική νέα κατοικία θα μάθει ότι για να την αποκτήσει θα πρέπει να αγοράσει και να συντηρεί και… τον ζωολογικό κήπο που βρίσκεται πίσω της.

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Σκάρλετ Γιόχανσον, Κόλιν Φορντ, Τόμας Χάιντεν Τσερτς, Ελ Φάνινγκ.

*ΣΚΑΪ, Κυριακή 2/8 στις 21:00

«Η Κληρονόμος» (2009) σκηνοθεσία Παναγιώτης Φαφούτης

Η Βέρα, πρώην αεροσυνοδός, είναι η όμορφη σύζυγος του Στέλιου Σκαρίμπα, προέδρου της ποδοσφαιρικής ομάδας «Πάνθηρες». Ζει μια ήσυχη ζωή, μεγαλώνοντας τα δυο παιδιά της. Όλα κυλούν ομαλά, μέχρι που μια εξωσυζυγική περιπέτεια του Στέλιου, έχει μοιραία κατάληξη. Η Βέρα βρίσκεται ξαφνικά χωρίς σύζυγο και προστάτη και όταν ανοίγει η διαθήκη του δέχεται ένα δεύτερο πλήγμα. Ένας παρανοϊκός όρος θα την κάνει να χάσει … την μπάλα: για να κρατήσει την κληρονομιά, η Βέρα πρέπει, από τη θέση του Προέδρου, να διατηρήσει τους «Πάνθηρες» στη Μεγάλη Κατηγορία. Αν η ομάδα υποβιβαστεί, η κληρονομιά θα καταλήξει σε κοινωφελές ίδρυμα.

Παίζουν: Σμαράγδα Καρύδη, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Πέτρος Λαγούτης, Τιτίκα Στασινοπούλου, Κωστής Κορωναίος, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Χρήστος Σαπουντζής, Κώστας Φραγκολιάς, Γιώργος Καπουτζίδης, Ιωάννης Παπαζήσης, Ερρίκος Λίτσης.

*Star, Κυριακή 2/8 στις 21:00

«Get Smart» (2008) σκηνοθεσία Πίτερ Σίγκαλ

Αποστολή του είναι να ανατρέψει τη τελευταία προσπάθεια για παγκόσμια κυριαρχία της εγκληματικής οργάνωσης με την ονομασία «ΧΑΟΣ». Συνεργάτης του Σμαρτ θα είναι η πανέμορφη αλλά και “θανάσιμη” Πράκτορας 99, αλλά και ο διάσημος Πράκτορας 23. Μπορεί ο Σμαρτ να μην έχει ολοκληρωμένη εκπαίδευση, μπορεί το οπλοστάσιό του να μη διαθέτει τη τελευταία λέξη της τεχνολογίας, έχει όμως ενθουσιασμό και πάθος, που επιφυλάσσουν απίστευτες καταστάσεις.

Παίζουν: Στιβ Καρέλ, Αν Χάθαγουεϊ, Ντιουέιν Τζόνσον, Μπιλ Μάρεϊ, Άλαν Άρκιν.

*Alpha, Κυριακή 2/8 στις 21:45

«Robocop» (2014) σκηνοθεσία José Padilha

Στο Ντιτρόιτ του 2028 ο οικογενειάρχης και αδιάφθορος αστυνομικός Άλεξ Μέρφι τραυματίζεται θανάσιμα, δίνοντας στην αδίστακτη πολυεθνική OmniCorp την ευκαιρία να δημιουργήσει ένα ανθρώπινο ρομπότ-υπερασπιστή του νόμου και να αστυνομεύσει μ’ αυτόν τον τρόπο ολόκληρες τις ΗΠΑ.

Παίζουν: Joel Kinnaman(Alex Murphy / RoboCop), Gary Oldman(Dr. Dennett Norton), Michael Keaton(Raymond Sellars).

*Open, Κυριακή 2/8 στις 22:00

«Η Κυρία Νταπφάιρ» (1993) σκηνοθεσία Chris Columbus

Ο Ντάνιελ Χίλαρντ (Ρόμπιν Γουίλιαμς), ένας κωμικός ηθοποιός με αυθόρμητο χαρακτήρα αναγκάζεται να μετακομίσει σε νέα οικία και να βρει σταθερή εργασία, αφού η σύζυγος του Μιράντα (Σάλι Φιλντ) κάνει αίτηση διαζυγίου. Αποκαρδιωμένος από το γεγονός πως θα πρέπει να βλέπει τα τρία του παιδιά κάθε Σαββατοκύριακο, ο Ντάνιελ αποφασίζει να μεταμφιεστεί σε οικιακή βοηθό και να εργαστεί για τη Μιράντα. Με τη βοήθεια του αδελφού του, αλλάζει την όψη του προσώπου τοποθετώντας προσθετικά από καουτσούκ, ενώ το ταλέντο του στην υποκριτική τον βοηθά να υιοθετήσει προσωπικότητα ηλικιωμένης, Αγγλίδας γκουβερνάντας. Αφού καταφέρνει να προσληφθεί, κρατά μυστική την ταυτότητα του από τα παιδιά του και προσπαθεί με διάφορα τεχνάσματα να παραγκωνίσει τον νέο σύντροφο της Μιράντα. 

Παίζουν: Robin Williams(Daniel Hillard / Mrs. Doubtfire), Sally Field(Miranda Hillard), Pierce Brosnan(Stu), Harvey Fierstein(Frank).

*Ant1, Κυριακή 2/8 στις 22:15

«Λούφα και Παραλλαγή» (1984) σκηνοθεσία Νίκος Περάκης

Ο στρατιώτης Γιάννης Παπαδόπουλος μετατίθεται από τα ελληνο-βουλγαρικά  σύνορα στη Διεύθυνση Κινηματογραφίας των Ενόπλων Δυνάμεων, στην Αθήνα. Σ? αυτή την προνομιακή θέση, πολύ κοντά στο σπίτι του, τη σύζυγό του και τις δίδυμες κόρες τους, περνά ευχάριστες μέρες, σκαρώνοντας διάφορες φάρσες με τους συναδέλφους του – μια ομάδα στρατιωτών ενταγμένων στην τότε νεοϊδρυθείσα Υπηρεσία Ενημερώσεως Ενόπλων Δυνάμεων, έναν καινούριο τηλεοπτικό σταθμό, που δημιουργήθηκε για τους πολίτες, αλλά που το προσωπικό του αποτελείτο κυρίως από στρατιώτες, που είχαν προϋπηρεσία στον κινηματογράφο πριν την κατάταξή τους. Ωστόσο, αυτή η τρελή παρέα των φαντάρων καταφέρνει να βγάζει και χρήματα, γυρίζοντας… σεξοταινίες με υλικό του στρατού, ώσπου το πρωινό της 21ης Απριλίου του 1967, το στρατιωτικό πραξικόπημα ενός άλλου Παπαδόπουλου, μόνιμου συνταγματάρχη, έρχεται να τους κόψει τα φτερά.

Παίζουν: Νίκος Καλογερόπουλος, Γιώργος Κιμούλης, Τάκης Σπυριδάκης, Σταύρος Ξενίδης, Ανδρέας Φιλιππίδης, Χρήστος Βαλαβανίδης, Αντώνης Θεοδωρακόπουλος, Τάνια Καψάλη, Δημήτρης Πουλικάκος, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Παύλος Χαϊκάλης.

*Star, Κυριακή 2/8 στις 23:10

«Κατ’ Οίκον Απειλή» (2014) σκηνοθεσία Σαμ Μίλερ 

Η Τέρι είναι μία αφοσιωμένη σύζυγος και μητέρα δύο παιδιών, που ζει μια ήρεμη ζωή στην Ατλάντα. Όλα όμως αλλάζουν όταν ο Κόλιν, ένας κατάδικος που μόλις απέδρασε από τη φυλακή, εμφανίζεται στην είσοδο του σπιτιού της, με τον ισχυρισμό ότι έχει πρόβλημα με το αυτοκίνητο του. Αυτή είναι η αρχή για την τρομακτική μάχη επιβίωσης που θα ακολουθήσει για την οικογένεια της Τέρι.

Παίζουν: Ίντρις Έλμπα, Τάρατζι Π. Χένσον, Κέιτ ντελ Καστίγιο, Λέσλι Μπιμπ, Γουίλμπουρ Φιτζέραλντ.

*ΣΚΑΪ, Κυριακή 2/8 στις 23:15

«Θανάσιμη σύγκρουση» (2010) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Κούρτζμαν

H ζωή του σκληροτράχηλου αστυνομικού Τόμας Άρμστρονγκ διαλύθηκε, όταν μπήκε στο στόχαστρο ενός παρανοϊκού δολοφόνου με το κωδικό όνομα «Λιοντάρι». Αρκετά χρόνια αργότερα, ο Άρμστρονγκ ζει μόνος στο Μεξικό όταν το FBI ζητάει την αρωγή του για τη σύλληψη του περιβόητου εγγκληματία ο οποίος έχει επιστρέψει στην πόλη προκαλώντας και πάλι τον τρόμο με την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών. Για τον Άρμστρονγκ αποτελεί προσωπική βεντέτα. Δεν θέλει τίποτα περισσότερο από το να πάρει εκδίκηση. Σε μια συναρπαστική μάχη με τον χρόνο, ο Άρμστρονγκ θα πρέπει να προβλέψει τις κινήσεις του εχθρού του, προκειμένου να σώσει αθώες ζωές. Άραγε θα καταφέρει να αντιμετωπίσει τον αδίστακτο άνθρωπο που του στέρησε ότι πολυτιμότερο είχε ή θα βυθιστεί ξανά στον πόνο και την απώλεια;

Παίζουν:Σoν Πάτρικ Φλάνερι, Τζο Παντολιάνο,Αμάντα Βάις, Άντονι Χολ, Γκρέγκ Σεράνο, Κάρμεν Σεράνο.

*ΕΡΤ1, Κυριακή 2/8 στις 00:15

«Quiz Show» (1994) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ρέντφορντ

Ο Ντικ Γκούντγουιν, ένας νεαρός δικηγόρος με ιδεαλιστικά κίνητρα, αποφασίζει να διερευνήσει τις φήμες για στημένα τηλεοπτικά παιχνίδια, στις πρώτες δεκαετίες της τηλεόρασης στην Αμερική. Αφορμή στέκεται ο διάσημος πλέον παίκτης του πιο πετυχημένου παιχνιδιού στο κανάλι NBC, που μια σειρά από νίκες τον έχουν καταστήσει θρύλο στην αμερικανική κοινή γνώμη. Σύντομα, ο Ντικ θα έρθει αντιμέτωπος με μια περίπλοκη υπόθεση, που θα τον οδηγήσει σε ένα από τα πιο μεγάλα διλήμματα της καριέρας του.

Παίζουν: Ραλφ Φάινς, Τζον Τορτούρο, Ρομπ Μόροου.

*Alpha, Κυριακή 2/8 στις 00:30