4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Μια καινούργια εβδομάδα ξεκίνησε με τις “μπαταρίες” πλήρως φορτισμένες. Αν δεν έχεις κανονίσει κάποια έξοδο να απολαύσεις το αυγουστιάτικο φεγγάρι μπορείς να κάτσεις αναπαυτικά και να απολαύσεις μια από τις παρακάτω ταινίες στην μικρή σου οθόνη.

«Καλώς Ήρθατε στη Ζούγκλα» (2013) σε σκηνοθεσία Ρομπ Μέλτζερ

Μια εταιρική εκδρομή με στόχο τη σύσφιξη των συναδελφικών σχέσεων, αλλά και την ανάπτυξη της ηγετικής ικανότητας σε ένα τροπικό νησί, ξεφεύγει από κάθε έλεγχο όταν οι συμμετέχοντες χωρίζονται σε δυο αντίπαλα στρατόπεδα. 

Παίζουν: Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Άνταμ Μπρόντι, Ρομπ Χιούμπελ.

*Open, Δευτέρα 3/8, στις 21:00

«Το Παιχνίδι της Μίμησης» (2014) σε σκηνοθεσία Μόρτεν Τίλντουμ

Το χειμώνα του 1952, οι Βρετανικές Αρχές εισέβαλαν στο σπίτι του μαθηματικού και αναλυτή, Άλαν Τιούρινγκ και τον συνέλαβαν για «απρεπή συμπεριφορά», μια κατηγορία που αργότερα θα οδηγούσε στην καταδίκη του με την κατηγορία της ομοφυλοφιλίας- ωστόσο κανείς δε γνώριζε ότι επρόκειτο για έναν πρωτοπόρο και ιδιοφυή επιστήμονα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου είχε καθοδηγήσει με επιτυχία μια ομάδα επιστημόνων και είχε αποκρυπτογραφήσει τον κώδικα της περίφημης Γερμανικής μηχανής Enigma. Το πορτραίτο ενός σπουδαίου και παράλληλα περίπλοκου ανθρώπου, στον οποίο εκατομμύρια άνθρωποι οφείλουν τη ζωή τους… Η ταινία είναι βασισμένη στο βιβλίο του Άντριου Χότζες «Άλαν Τιούρινγκ, Το Aίνιγμα» και αφορά στην αληθινή αλλά άγνωστη ιστορία ζωής του Βρετανού μαθηματικού, καθηγητή της λογικής, κρυπτογράφου και πρωτοπόρου επιστήμονα υπολογιστών, Άλαν Τούρινγκ.

Παίζουν: Μαρκ Στρονγκ, Τσαρλς Ντανς, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Κίρα Νάιτλι, Μάθιου Γκουντ, Άλεν Λιτς, Μάθιου Μπιρντ.

*Star, Δευτέρα 3/8, στις 22:00

«Αλυσιδωτή Αντίδραση» (1996) σε σκηνοθεσία Άντριου Ντέιβις

Ο Έντι είναι ένας φοιτητής που συμμετέχει σε μια ερευνητική ομάδα, με σκοπό να τελειοποιήσουν έναν νέο τύπο καυσίμου, χαμηλού κόστους και φιλικού προς το περιβάλλον. Όμως, ένας από τους βασικούς επιστήμονες της ομάδας δολοφονείται, και ο Έντι μαζί με την Δρ Λίλι Σινκλέρ κατηγορούνται για το φόνο. Τώρα, θα πρέπει να αποφύγουν το FBI, τη CIA κι άλλες εμπλεκόμενες ομάδες, στην προσπάθεια τους να αποδείξουν την αθωότητα τους.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Μόργκαν Φρίμαν, Ρέιτσελ Βάις, Φρεντ Γουάρντ.

*ΣΚΑΪ, Δευτέρα 3/8, στις 22:00

«Ένα Κάποιο Τέλος» (2017) σε σκηνοθεσία Ρίτες Μπάτρα

Ο Τόνι Γουέμπστερ ζει μια απομονωμένη και ήσυχη ζωή, έως ότου βαθιά κρυμμένα μυστικά από το παρελθόν του έρχονται στην επιφάνεια και τον αναγκάζουν να αναλογιστεί τα λάθη του νεότερου εαυτού του, την αλήθεια για την πρώτη του αγάπη και τις συνέπειες των αποφάσεων που πήρε μια ολόκληρη ζωή πριν.

Παίζουν: Τζιμ Μπρόντμπεντ, Χάριετ Γουόλτερ, Μισέλ Ντόκερι, Έμιλι Μόρτιμερ, Μπίλι Χάουλ, Τζο Άλγουιν, Φρέγια Μέιβορ, Μάθιου Γκουντ και Σαρλότ Ράμπλινγκ.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 3/8, στις 22:00