Νιώσε, ζήσε, αγάπα, γέλα! Και κάντα με τρέλα…

Να ζήσω θέλω μόνο! Πραγματικά, κι αληθινά! Να ζω την κάθε στιγμή, να την αγκαλιάζω, να την κάνω δική μου.

Θέλω να ζω την κάθε στιγμή έντονα και με πάθος. Όχι πίσω από μια οθόνη, ούτε περιμένοντας ένα μήνυμα. Θέλω να τη ζήσω απλά, όμορφα, σταράτα.
Θέλω να βρίσκω όμορφα πράγματα και να τα κάνω ακόμα πιο όμορφα. Να δίνω τόση αγάπη, όση θέλω να μου δώσουν. Μα πάνω από όλα, θέλω να δίνω αγάπη δίχως να περιμένω αντάλλαγμα. Θέλω να ξυπνάω το πρωί και να χαμογελάω στους γύρω μου, χωρίς να με νοιάζει αν θα μου χαμογελάσουν κι αυτοί! Μόνη μου έννοια να είναι απλώς να νιώσουν για μια στιγμή να τους διαπερνά η ευτυχία.

Όλα είναι καλά, όλα, μονάχα αν το πιστέψεις. Το πιστεύεις;

Αγάπα. Αγάπα χωρίς να σκέφτεσαι το αύριο και το χθες. Αγάπα για το σήμερα, αγάπα το σήμερα. Κάνε αυτό που νιώθεις. Να ξαπλώνεις το βράδυ και να νιώθεις γεμάτος! Να νιώθεις πλημμυρισμένος από συναισθήματα και αγάπη. Να χαμογελάς… Να χαμογελάς για να χαμογελάνε οι γύρω σου! Να χαμογελάς για να χαμογελά ο κόσμος σου! Να χαμογελάς, γιατί σου πάει!

Πίστεψέ με, δεν αξίζεις τίποτα λιγότερο από την ευτυχία. Πίστεψε με, όλα είναι στο μυαλό μας. Τις σκέψεις μας, μπορούμε να τις ελέγξουμε. Η ευτυχία μας είναι στα χέρια μας. Να μάθεις να ζεις χαρούμενος. Να μάθεις να ζεις θετικά. Όλα σ’αυτό τον κόσμο χρειάζονται αγάπη. Όλα σ’αυτό τον κόσμο έχουν την ανάγκη σου. Γι’αυτό, ποτέ μην διστάσεις να δείξεις την αγάπη σου. Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από το να κάνουμε όσα νιώθουμε. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από το να είμαστε αληθινοί.

Πάρε την ζωή στα χέρια σου. Νιώσε, ζήσε, αγάπα, γέλα! Ένα πράγμα μόνο να μην ξεχνάς: Η αγάπη κι η ζωή θέλουν τρέλα. Κοίτα να μάθεις να την κουβαλάς μέσα σου! Κοίτα να μάθεις να την μεταδίδεις…

Ελένη Σάββα