Πέντε οι Έλληνες τραυματίες στη Βηρυτό, οι δύο σε σοβαρή κατάσταση

Νεκρή και η σύζυγος Ελληνα – Στον Λίβανο μετέβη ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης – Δείτε φωτογραφίες από την άφιξη της ΕΜΑΚ και τις εικόνες καταστροφής που αντίκρισαν τα μέλη της ελληνικής αποστολής.

Πέντε είναι συνολικά οι Έλληνες που τραυματίστηκαν από τη φονική έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού στον Λίβανο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση των δυο κρίνεται σοβαρή.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ανάμεσα στους εκατοντάδες νεκρούς βρίσκεται και μια γυναίκα από την ελληνική κοινότητα.

Οι πληροφορίες αυτές έχουν φτάσει και στο υπουργείο Εξωτερικών, αλλά λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην πρωτεύουσα του Λιβάνου δεν είναι δυνατό ακόμη να διασταυρωθούν και είτε να επιβεβαιωθούν, είτε να διαψευσθούν. Την ύπαρξη αυτών των πληροφοριών επιβεβαίωσε στο protothema η κ. Κατερίνα Φουντουλάκη, πρεσβευτής της Ελλάδας στον Λίβανο.

Δείτε βίντεο με τις εικόνες που αντίκρισε η ελληνική αποστολή μετά την άφιξή της:

Η βοήθεια της Ελλάδας στο Λίβανο

Σημειώνεται ότι στο Λίβανο μετέβη ειδική ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ (με έδρα την Ελευσίνα) αποτελούμενη από 12 άτομα και διασωστικό σκύλο, δύο οχήματα και ειδικό εξοπλισμό με αεροσκάφος της Πολεμική Αεροπορίας C-130.

Παράλληλα, υπάρχει ετοιμότητα για αποστολή περαιτέρω βοήθειας αν κριθεί σκόπιμο, δεδομένης της πρόθεσης της ελληνικής κυβέρνησης να συνδράμει τη χώρα με κάθε μέσο που μπορεί να διαθέσει. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το γεγονός ότι τους Έλληνες διασώστες συνοδεύει, κατόπιν πρωτοβουλίας του Νίκου Δένδια, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης.

fragkogiannis

Ο Κώστας Φραγκογιάννης αμέσως μετά την άφιξή του στη Βηρυτό συναντήθηκε με την Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης του Λιβάνου και Υπουργό Αμύνης Zeina Adra Akar και τον Υπουργό Εξωτερικών Charbel Wehbi.

PHOTO-2020-08-05-18-59-50ekriksi__2_ekriksi__5_