Εύκολες σαλάτες με καλοκαιρινά φρούτα

Μια καλή ευκαιρία για να καταναλώσουμε περισσότερα ενυδατικά φρούτα τώρα το καλοκαίρι είναι να τα βάλουμε στις σαλάτες μας. Δείτε ιδέες και πειραματιστείτε.

Σαλάτα με ροδάκινο, αβοκάντο και σπανάκι
Το ροδάκινο είναι πλούσιο σε νερό, φτάνοντας ποσοστό 90%, που σημαίνει ότι μας ενυδατώνει εσωτερικά και την ίδια στιγμή κάνει καλό στην επιδερμίδα μας και μας παρέχει το 8% της ποσότητας καλίου που χρειαζόμαστε καθημερινά. Απολαύστε το σε αυτή την υπέροχη αρωματική σαλάτα, πλούσια σε φυτικές ίνες και καλά λιπαρά. Θα χρειαστείτε 5 φλιτζάνια βιολογικό σπανάκι, 2 ροδάκινα κομμένα σε φέτες, 1 αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια, μισό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες, λίγα καβουρντισμένα αμύγδαλα και μισό φλιτζάνι κατσικίσιο τυρί. Βάλτε το σπανάκι σας και όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και φτιάξτε το δικό σας ντρέσινγκ με μπαλσάμικο, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη. Μπορείτε να προσθέσετε και ψιλοκομμένο σκόρδο, όπως επίσης και να ψήσετε το ροδάκινό σας. Ανακατέψτε, περιχύστε στη σαλάτα και απολαύστε!

Σαλάτα με βερίκοκο, ρόκα και φιστίκια Αιγίνης ή καρύδια
Ένα από τα πιο «δυνατά» φρούτα σε βιταμίνη Α, το βερίκοκο συμβάλλει στην ενίσχυση της υγείας των ματιών, του ανοσοποιητικού, ενώ είναι αντικαρκινικό, μας παρέχει φυτικές ίνες, κάλιο και βιταμίνη C. Γι’ αυτήν εδώ τη σαλάτα μπορείτε να τα ψήσετε για μερικά λεπτά για να μελώσουν, κόβοντάς τα στη μέση και αλείφοντάς τα με λίγο ελαιόλαδο, πριν τα βάλετε στη φωτιά για 2 λεπτά σε κάθε πλευρά. Θα χρειαστείτε 4 φλιτζάνια πλυμένη ρόκα, ¼ του φλιτζανιού καθαρισμένα φιστίκια Αιγίνης, λίγα ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού, 6 βερίκοκα (τα οποία θα ψήσετε όπως αναφέραμε νωρίτερα) και λίγη φέτα σε κομμάτια. Βάλτε όλα τα υλικά σας σε ένα μπολ, προσθέστε ελαιόλαδο και μπαλσάμικο, αλατοπιπερώστε και γευτείτε το αποτέλεσμα!

Γλυκιά σαλάτα με σταφύλι, τυρί κρέμα και πεκάν
Είναι στην εποχή του, είναι φουλ αντιοξειδωτικό, είναι υπέροχο και εύκολο σαν σνακ, αλλά είναι εξίσου ιδανικό και ως συστατικό σαλάτας, εμπλουτίζοντας τη δροσιά, τις βιταμίνες και τις φυτικές της ίνες. Δοκιμάστε το σε αυτή τη γλυκιά σαλάτα που παραμένει δροσερή και σίγουρα δεν την έχετε ξαναδοκιμάσει. Θα χρειαστείτε 5 φλιτζάνια πλυμένο σταφύλι, 2-3 κ.σ. τυρί κρέμα, 2-3 κ.σ. γιαούρτι, 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη, 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, 1 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, ¼ του φλιτζανιού πεκάν ή άλλο ξηρό καρπό της αρεσκείας σας και λίγο αλάτι. Σε ένα μπολ χτυπήστε το γιαούρτι με το τυρί κρέμα, τους χυμούς λεμονιού και πορτοκαλιού, την ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι, μέχρι να έχετε ένα βελούδινο αποτέλεσμα. Προσθέστε τις ρώγες του σταφυλιού και ανακατέψτε με το ντρέσιγνκ. Καλύψτε με μια μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο για 8 ώρες. Όταν έρθει η ώρα να σερβίρετε, πασπαλίστε τα πεκάν ή όποιον ξηρό καρπό επιθυμείτε και λίγη ζάχαρη ή μέλι αν χρειάζεστε περισσότερη γλυκύτητα.

Σαλάτα με καρπούζι και φέτα
Πολλοί το καταναλώνουν σκέτο με φέτα, άρα δεν θα μπορούσε να μην επαναληφθεί αυτός ο συνδυασμός και σε σαλάτα. Η γλυκύτητά του συνδυάζεται αρμονικά με την αλμυρή γεύση της φέτας, ενώ ταυτόχρονα μας παρέχει βιταμίνη C και αντιοξειδωτικό λυκοπένιο, όπως και βιταμίνη Α. Για την εν λόγω σαλάτα θα χρειαστείτε 3 μεγάλες φέτες καρπούζι κομμένο σε κύβους, χωρίς τα κουκούτσια, 1/3 του φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, τον χυμό από 2 lime, 1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού, 1 φλιτζάνι φέτα κομμένη σε κυβάκια, 1 φλιτζάνι σπανάκι ή ρόκα, αλάτι και πιπέρι. Αφήστε σε ένα σουρωτήρι το καρπούζι σας κομμένο για να στραγγίξει και σε ένα μπολ χτυπήστε το ελαιόλαδο, τον χυμό από τα lime, αλάτι και πιπέρι για το ντρέσινγκ. Βάλτε το καρπούζι σας μαζί με το λαχανικό σας σε ένα μπολ, προσθέστε τα φύλλα βασιλικού και τη φέτα και περιχύστε το ντρέσινγκ σας. Φροντίστε να φτιάξετε αυτή τη σαλάτα ακριβώς πριν τη σερβίρετε για να διατηρήσει τη φρεσκάδα της.

clickAtLife