Επίδομα 534 ευρώ: Μέχρι σήμερα η αίτηση για τις αναστολές Ιουνίου

Λήγει σήμερα η προθεσμία για εργοδότες και εργαζόμενους να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για το επίδομα που αφορά σε αναστολή εργασίας τον Ιούνιο.

Σήμερα, Παρασκευή 7 Αυγούστου, λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για την αποζημίωση ειδικού σκοπού που αφορά την αναστολή εργασίας για τον Ιούνιο.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται από τους εργοδότες στο σύστημα «Εργάνη» ενώ από τους  εργαζόμενους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr

Το ποσό της αποζημίωσης υπενθυμίζεται πως μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 534 ευρώ αν δεν έχει υπάρξει ούτε μία ημέρα εργασίας κατά τη διάρκεια του μήνα.

Οι κλάδοι του τουρισμού, της εστίασης, του αθλητισμού, του πολιτισμού και των μεταφορών, αποτελούν τη λίστα στην οποία περιέχονται οι επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία, ενώ λόγω του συνεχιζόμενου εντοπισμού κρουσμάτων του ιού, οι αναστολές λειτουργίας επιχειρήσεων και η αναστολή εργασίας για τους υπάλληλους θα συνεχιστεί ως μέτρο.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός πως, την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Εργασίας έλαβε την απόφαση να δώσει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις των παραπάνω κλάδων, να θέσουν σε αναστολή εργασίας συμβάσεις εργαζομένων και τον Αύγουστο.

Για τις αναστολές που αφορούν στον Αύγουστο, υπάρχει η πληροφορία πως οι αιτήσεις θα αρχίσουν να κατατίθενται μετά από το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.