Στην Καστοριά ο Γ. Κασαπίδης λόγω των κρουσμάτων του καταρροϊκού πυρετού

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης συμμετείχε στην ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Δημητριακών & Κτηνοτροφικών Προϊόντων Καστοριάς σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Καστοριάς και την Κτηνιατρική Υπηρεσία της, στο Αμφιθέατρο της Π.Ε. Καστοριάς την Παρασκευή 07/08/2020 και ώρα 12 μ.μ. για τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης της ασθένειας.

Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση από την Κτηνιατρική Υπηρεσία στους κτηνοτρόφους για τον καταρροϊκό πυρετό και τα μέτρα πρόληψης που πρέπει να παρθούν. Ακολούθησε συζήτηση όπου τέθηκαν τα προβλήματα για την αιτία της ασθένειας.

Ο κ. Κασαπίδης μετά την παρουσίαση της κατάστασης από τους κτηνιάτρους της υπηρεσίας και αφού άκουσε τους παραγωγούς, ενημέρωσε για τις ενέργειες της Περιφερειακής Αρχής σχετικά με τον περιορισμό της ασθένειας και ζήτησε τη στενή συνεργασία των κτηνοτρόφων με τις κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας. Ταυτόχρονα, παρουσίασε σχέδιο δράσης για την καταγραφή των ζημιών και των επιπτώσεων της ασθένειας στην παραγωγή και το ζωϊκό κεφάλαιο, με σκοπό την οργανωμένη αποστολή επίσημων δεδομένων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Παράλληλα, ο κ. Κασαπίδης, έκανε λόγο για πρωτοβουλία που αναλαμβάνει η Περιφέρεια για πρόσθετους ψεκασμούς με βιολογικά σκευάσματα κατά του εντόμου, φορέα του καταρροϊκού, υποστηρικτικά στην αγωγή των κτηνοτρόφων στα κοπάδια τους, σε συνεργασία με εξειδικευμένη εταιρεία στο αντικείμενο.

Στην συνάντηση παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κος Δημήτριος Σαββόπουλος, η Βουλευτής Καστοριάς κα Τελιγιορίδου Ολυμπία, Εκπρόσωπος του Βουλευτή Καστοριάς κου Τζηκαλάγια Ζήση, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κος Μάνος Θωμάς, ο Πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού κος Δημήτριος Μόσχος, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Δαδαμόγια Κατερίνα, η Κτηνιατρική Υπηρεσία της ΠΕ Καστοριάς και αρκετοί Κτηνοτρόφοι της ΠΕ Καστοριάς

Αμέσως μετά, ο κ. Κασαπίδης είχε συνάντηση στο Eπιμελητήριο Καστοριάς, παρουσία του Προέδρου κ. Καραταγλίδη, της προέδρου της Αγροδιατροφικής Συμπράξεως κ. Δαδαμόγια και του Περιφερειακού Συμβούλου Καστοριάς κ. Μάνου με ιδιοκτήτη ιταλικής εταιρείας με επενδυτικό ενδιαφέρον για τη Δυτική Μακεδονία. Κύριο αντικείμενο των δραστηριοτήτων που αναπτύσσει η ιταλική εταιρεία είναι η παραγωγή βιοσκευασμάτων για τη βιολογική καταπολέμηση εχθρών και ασθενειών που έχουν ευρεία χρήση σε βιολογικές γεωργικές καλλιέργειες και εκτροφές ζώων. Θετικά τα πρώτα συμπεράσματα από τη συνάντηση, τόσο για τον ενδιαφερόμενο επενδυτή, όσο και για το κλιμάκιο της Περιφερειακής Αρχής.