4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει τέσσερις ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Ένταση» (1995) σκηνοθεσία Μάικλ Μαν

Η ταινία ξεκινάει με αυτό που αναφέρει ο τίτλος, ένταση. Ο Νηλ Μακόλεϊ είναι ένας επαγγελματίας ληστής, αγέλαστος, ιδιαίτερα ευφυής και οργανωτικός και μαζί με την ομάδα του (οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν πρώην τρόφιμοι της διαβόητης φυλακής Φόλσομ στην Καλιφόρνια) και κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, ληστείες. Σε μια άκρως σχεδιασμένη επιχείρηση (μέχρι και οι χρόνοι είναι υπολογισμένοι), ο Νηλ, ο Κρις (Βαλ Κίλμερ), ο Μάικ (Tom Sizemore), o Τρέχο (Danny Trejo) και ο νεοεισαχθείς Γουέινγκρο (Kevin Gage) θα χτυπήσουν μια χρηματαποστολή για να κλέψουν κάτι χρεόγραφα. Ο Γουέινγκρο που φαίνεται και λίγο ψυχοπαθής κάνει του κεφαλιού του και σκοτώνει έναν από τους φύλακες. Αυτό εξοργίζει τον Νηλ γιατί παρεκκλίνει από το σχέδιο και μαζί με την ομάδα του προσπαθούν να ξεφορτωθούν τον Γουέινγκρο ο οποίος θα καταφέρει να ξεφύγει.

Παίζουν: Αλ Πατσίνο, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Βαλ Κίλμερ.

*Open, Τρίτη 11/8, στις 21:00

«Φωτιά Πάνω από την Πομπηία» (2014) σκηνοθεσία Πολ Άντερσον

Η Πομπηία ζει μεγάλη δόξα, υπό το ζυγό των Ρωμαίων, με υπέρλαμπρα θεάματα, πλούτη και γιορτές, κάτω από τη σκιά του επιβλητικού και εκρηκτικού Βεζούβιου, που κάθε τόσο βρυχάται για να δηλώσει την παρουσία του. Στην πόλη θα καταφθάσει ο ανίκητος Κέλτης μονομάχος, Μάιλο, που αναζητά εκδίκηση για τη σφαγή της οικογένειας και της φυλής του. Καθώς το ηφαίστειο εκρήγνυται και η πυρωμένη λάβα του αρχίζει να απειλεί την Πομπηία, ο Μάιλο καλείται να επαναστατήσει, μέσα στην αρένα, ενάντια στον Ρωμαίο κατακτητή και ταυτόχρονα να σώσει την ανυπεράσπιστη αριστοκρατικής καταγωγής αγαπημένη του, Κάσια, λίγο πριν την επικείμενη, ολοκληρωτική καταστροφή.

Παίζουν: Κιτ Χάρινγκτον, Έμιλι Μπράουνινγκ, Τζάρεντ Χάρις, Κίφερ Σάδερλαντ, Κάρι Αν Μος, Τζέσικα Λούκας.

*Star, Τρίτη 11/8, στις 22:00

«Το Κρυφτό» (2005) σκηνοθεσία Τζον Πόλσον

Μετά το θάνατο της συζύγου του, ένας πατέρας και η μικρή του κόρη μετακομίζουν κοντά στο δάσος, ελπίζοντας ότι η επαφή με τη φύση θα τους βοηθήσει να ξεπεράσουν το τραγικό γεγονός. Εκεί, η κόρη του αρχίζει να μιλά με ένα φανταστικό φίλο. Σύντομα όμως τα παιχνίδια τους θα πάψουν να είναι αθώα, και η μικρή Emily θα βρεθεί στο επίκεντρο μιας θύελλας εφιαλτικών καταστάσεων που ούτε ο ίδιος ο πατέρας της δεν μπορεί να σταματήσει.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ντακότα Φάνινγκ, Φάμκε Γιάνσεν.

*ΣΚΑΪ, Τρίτη 11/8, στις 22:00

«Σε Επιφυλακή» (2014) σκηνοθεσία Μαριάν Ταρντιέ

Ο Σερίφ είναι γύρω στα τριάντα και έχει επιστρέψει στο σπίτι των γονιών του. Προσπαθεί να περάσει τις εξετάσεις για να ξεκινήσει τις σπουδές του στη Νοσηλευτική. Παράλληλα, για να βγάλει τα προς το ζην, εργάζεται ως φύλακας σε εταιρεία σεκιούριτι. Όταν θα περάσει επιτυχώς το γραπτό μέρος των εξετάσεων και θα γνωρίσει την Τζένι, μια γυναίκα που του αρέσει, φαίνεται πως η ζωή αρχίζει να του χαμογελά ξανά. Ωστόσο, μια συμμορία παιδιών που συχνάζουν στο εμπορικό κέντρο όπου εργάζεται, τον ενοχλούν συστηματικά. Για να τα ξεφορτωθεί, συμφωνεί με έναν γνωστό του να τον βοηθήσει και σαν αντάλλαγμα ο Σερίφ θα πρέπει να τον ενημερώσει εμπιστευτικά για μια προσεχή αποστολή φορτίου. Ωστόσο κατά τη διάρκεια εκείνης της νύχτας, η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο και οι εξελίξεις θα είναι δραματικές.

Παίζουν: Ρεντά Κατέμπ, Αντέλ Εξαρχόπουλος, Ρασίντ Ντεμπούζ, Μουσά Μανσαλί.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 11/8, στις 23:45