Παραλία και γυμναστική: πώς να τα συνδυάσουμε οι τεμπέληδες;

Οι διακοπές αν δεν είναι ξεκούραστες και χαλαρές δεν είναι διακοπές. Ωστόσο, αν θέλουμε λίγο να ξεσκουριάσουμε και να κινηθούμε, υπάρχουν τρόποι να συνδυάσουμε την εξάσκηση με την παραλία.

Αν λοιπόν δεν είσαι ο τύπος που πέφτει με τα μούτρα στα θαλάσσια sports, ενώ σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορείς να λειτουργήσεις με πρόγραμμα που να σου επιτάσσει συγκεκριμένες ασκήσεις με τις αντίστοιχες επαναλήψεις, μην το παιδεύεις… Απλώς, κάν’ το με τον δικό σου τρόπο.

Περπάτα από το ξενοδοχείο στην παραλία και πάλι πίσω

Μια μικρή πεζοπορία σε καθημερινή βάση, δεν είναι και τόσο άσχημη ιδέα. Εξάλλου, πότε θα μπορέσεις να ξανά περπατήσεις ανάμεσα στη φύση με τα πουλιά να κελαηδούν και τα αγνά αρώματα του νησιού να γοητεύουν την όσφρησή σου;

Παραλία και γυμναστική: πώς να τα συνδυάσουμε οι τεμπέληδες;

Αν η απόσταση που πρόκειται να διανύσεις είναι στα πλαίσια των αντοχών σου, δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να φορέσεις τα γυαλιά σου, το καπέλο σου και το αντηλιακό σου, και να ξεκινήσεις για παραλία περπατώντας. Χαλαρά και ωραία.

Εξερεύνηση και περιέργεια

Αν βρεθείς σε παραλίες με σπηλιές, βραχάκια, μικρά δασάκια και γοητευτικά τοπία, γιατί να μην τα εξερευνήσεις και να μην τα δεις από κοντά; Η φωτογραφική σου μηχανή θα γεμίσει διαμάντια και εσύ θα γευτείς λίγο από καλοκαιρινή περιπέτεια.

Βέβαια, πριν βάλεις μπρος για εξερεύνηση, καλό είναι να ρωτήσεις τους ντόπιους για τα σημεία που σκέφτεσαι να επισκεφτείς, σε περίπτωση που υπάρχουν τυχόν κίνδυνοι. Με παρέα αυτή η διαδρομή θα είναι διασκεδαστική.

Παραλία και γυμναστική: πώς να τα συνδυάσουμε οι τεμπέληδες;

Αν σου άρεσε την πρώτη φορά, οργάνωσέ το λίγο καλύτερα και ξεκίνα να ανακαλύπτεις τους κρυμμένους θησαυρούς της περιοχής.

Χόρεψε και απόλαυσέ το

…χωρίς να καταναλώσεις μια ντουζίνα αλκοόλ. Έχει κόσμο, ωραία μουσική και ένα beach bar που σε καλεί για χορό; Άσε το σώμα σου και την ψυχή σου ελεύθερη και ρίξτο στο χορό.

Πολύ καιρό κάτσαμε στην ξαπλώστρα ή στις ψηλές καρέκλες του bar κοιτάζοντας τους άλλους να απολαμβάνουν τον ρυθμό και εμείς από ντροπή να μη βγάζουμε ούτε λέξη.

Παραλία και γυμναστική: πώς να τα συνδυάσουμε οι τεμπέληδες;

Ο χορός μπορεί και να είναι η απόλυτη γυμναστική, αφού συνδυάζει κίνηση και καλοπέραση. Αλλά ακόμα και χαλαρά να κουνηθείς, εδώ που τα λέμε, από το να κάθεσαι είναι καλύτερο να γέρνεις πέρα δώθε.

Κολύμπι, ρακέτα ή παιχνίδια στο νερό

Δεν μπορεί, ένα από τα τρία θα σου αρέσει. Αν το “τάκα-τούκα” της ρακέτας σε εκνευρίζει και δεν το έχεις αυτό το άθλημα, μια μπάλα μέσα στο νερό ίσως να είναι καλύτερη ιδέα για εσένα. Χέρια, πόδια ή όλα μαζί (ας μην βαφτίσουμε το άθλημα που πρόκειται να παίξουμε), αρχίζουν να κινούνται. Σκοπός είναι να μην πέσει η μπάλα στο νερό και να γελάσουμε πολύ.

Αν από την άλλη δεν είσαι και τόσο της παρέας, μια καλή δόση κολύμπι ίσως να είναι το φάρμακο της ευεξίας σου.

Παραλία και γυμναστική: πώς να τα συνδυάσουμε οι τεμπέληδες;

Μπορεί να μη λιώσαμε στη γυμναστική, ούτε να ιδρώσαμε από τις κάμψεις και το καθημερινό τρέξιμο, τουλάχιστον όμως δεν ξεχαστήκαμε. Και επειδή είμαστε λίγο τεμπέληδες, οι διακοπές μας δεν θα μπορούσαν να ήταν αλλιώς. Χρειαζόμαστε και λίγο από αυτόν τον ύπνο της ξαπλώστρας με τον ήχο της θάλασσας να μας νανουρίζει.

pathfinder.gr