8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ποιος είπε ότι το βράδυ του Σαββάτου δεν μπορείς να χαλαρώσεις στο σπίτι βλέποντας μια ταινία; Εμείς έχουμε επιλέξει και σου προτείνουμε οκτώ ταινίες που θα προβληθούν στη μικρή οθόνη σήμερα το βράδυ και αξίζει να παρακολουθήσεις:

«Ο Mr. Bean Πάει Διακοπές» (2007) σε σκηνοθεσία Στιβ Μπέντελακ

Ο κύριος Bean κερδίζει το πρώτο βραβείο στη λοταρία, που διοργανώνει η Εκκλησία. Το έπαθλο είναι μια εβδομάδα διακοπών στη Νότια Γαλλία και συγκεκριμένα, στην περίφημη, ηλιόλουστη και κοσμοπολίτικη Ριβιέρα, κατά τη διάρκεια του περίφημου φεστιβάλ των Καννών καθώς και μία βιντεοκάμερα για να καταγράψει το χρονικό των διακοπών του. Από την αρχή του ταξιδιού του, η μια καταστροφή διαδέχεται την άλλη, ιδίως από τη στιγμή, που ο Bean γνωρίζεται στο τρένο με ένα Ρουμάνο σκηνοθέτη και το 10χρονο γιο του. Οι ονειρικές διακοπές, που φανταζόταν ο  Bean μοιάζουν άπιαστο όνειρο αφού, από τη μια στιγμή στην άλλη, μετά από μια σειρά ξεκαρδιστικών παρεξηγήσεων, βρίσκεται κατηγορούμενος ακόμα και για απαγωγή ενώ και η γνωριμία του με μια νεαρή ηθοποιό, έχει ως αποτέλεσμα να παρευρεθεί, έστω και ανορθόδοξα, στην πρεμιέρα του Φεστιβάλ των Καννών και να παίξει καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα! Αδέξιοι χειρισμοί, ξεκαρδιστικές παρεξηγήσεις και είναι λίγα μόνο από τα απρόοπτα, που κάνουν τις διακοπές του… εφιάλτη για όλους τους άλλους!

Παίζουν: Γουίλεμ Νταφόε, Ρόουαν Άτκινσον, Στιβ Πέμπερτον, Λίλι Άτκινσον

*Star, Σάββατο 22/8, στις 21.00

«Χάνα Μοντάνα: Η Ταινία» (2009) σε σκηνοθεσία Πίτερ Τσέλσομ

Η Μάιλι Στιούαρτ προσπαθεί να βρει μια ισορροπία ανάμεσα στο σχολείο, τους φίλους της και τη μουσική περσόνα της, την ποπ σταρ Χάνα Μοντάνα. Όταν όμως η Χάνα αρχίζει να παίρνει το προβάδισμα στην καθημερινότητα της Μάιλι, αλλά και με αφορμή τον καυγά της με την Τάιρα Μπανκς, ο πατέρας της, Ρόμπι Ρέι αποφασίζει να την φέρει πίσω στο Κρόλι Κόρνερς του Τενεσί, κοντά στην οικογένεια και τους παλιούς της φίλους. Για να το καταφέρει, όμως, πρέπει να σκαρφιστεί κάτι πολύ έξυπνο, στο οποίο η Μάιλι δεν θα μπορεί να αντισταθεί.

Παίζουν: Μάιλι Σάιρους, Μπίλυ Ρέι Σάιρους, Έμιλυ Όσμεντ, Τζέισον Ίρλς, Λούκας Τιλ, Τέιλορ Σουίφτ.

*Alpha, Σάββατο 22/8, στις 22.00

«Ορκισμένη Παρθένα» (2015) σε σκηνοθεσία Λάουρα Μπισπούρι

Η Χάνα Ντόντα, κορίτσι ακόμα, ξεφεύγει από το πεπρωμένο της να γίνει σύζυγος και υπηρέτρια – ένα μέλλον που επιβάλλεται σε όλες τις γυναίκες στα απομακρυσμένα χωριά της Αλβανίας. Με τη βοήθεια και την καθοδήγηση του θείου της, η Χάνα επικαλείται τον παλιό εθιμικό νόμο Κανούν και δίνει όρκο αιώνιας παρθενίας για να μπορέσει να κρατήσει όπλο και να ζήσει ελεύθερα όπως οι άνδρες. Για τους χωρικούς, η Χάνα γίνεται «ορκισμένη παρθένα» και παίρνει το όνομα Μαρκ. Ωστόσο, μια ανησυχία υπάρχει πάντα κάτω από την ανδρική της περιβολή. Χρόνια αργότερα, τα δυσθεώρητα αλβανικά βουνά και η επιλογή της μοιάζουν πλέον με φυλακή. Ο Μαρκ αποφασίζει να ξεκινήσει για ένα ταξίδι που ανέβαλλε εδώ και χρόνια. Ταξιδεύει στην Ιταλία, διασχίζοντας τα σύνορα πολλών διαφορετικών κόσμων: αυτά που χωρίζουν την Αλβανία από την Ιταλία, το παρελθόν από το παρόν, το αρσενικό από το θηλυκό. Ο Μαρκ θα ξεκινήσει σταδιακά να νιώθει τον ίλιγγο τού να ανακαλύπτεις το σώμα σου, του να αγγίζεις άλλα σώματα. Βρίσκει στοργικούς, τρυφερούς ανθρώπους που η ζωή τής είχε στερήσει, και αφήνεται στην απρόσμενη προοπτική ενός έρωτα που ο Κανούν της είχε αρνηθεί.

Παίζουν οι: Άλμπα Ρορβάκερ, Φλόνια Κοντέλι, Λαρς Έιντινγκερ, Λούαν Τζάχα, Μπρούνο Σλάκου, Ίλιρε Σελάι.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 22/8, στις 22.00

«Είμαι το Νούμερο Τέσσερα» (2011) σε σκηνοθεσία Ντι Τζέι Καρούζο

Ο Τζον Σμιθ, όσο θυμάται τον εαυτό του, βρισκόταν μονίμως με μια βαλίτσα στο χέρι, αναγκασμένος να αλλάζει διαρκώς τόπο διαμονής και ταυτότητα προκειμένου να ξεφύγει από τους αδίστακτους διώκτες του. Ο Χένρι, ο φύλακας-κηδεμόνας του, ήταν πάντα εκεί για να τον προστατεύει. Όμως, έχοντας εγκατασταθεί σε μια μικρή πόλη του Οχάιο, ο Τζον είναι πλέον αναγκασμένος να έρθει αντιμέτωπος με την αληθινή του φύση. Αποτελώντας, εν αγνοία του, ένα από τα εννέα παιδιά που κάποτε φυγαδεύτηκαν από τον μακρινό πλανήτη Λόριεν και προσγειώθηκαν στη Γη λίγο μετά την καταστροφή του και που το καθένα τους είναι προικισμένο και με διαφορετική υπερφυσική ικανότητα, πολύ σύντομα θα βρεθεί στο στόχαστρο των Μογκαντόριαν. Με έναν άγραφο νόμο να ορίζει πως οι εναπομείναντες Λόριεν πρέπει να εξολοθρευτούν με μια συγκεκριμένη σειρά, ο Τζον, πληροφορούμενος πως τρεις εξ αυτών έχουν ήδη πέσει θύματα της δολοφονικής μανίας των αποκρουστικών διωκτών τους και πως ο ίδιος είναι ο επόμενος, αποφασίζει να σταθεί για πρώτη φορά στο ύψος των περιστάσεων και να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στα αποτρόπαια σχέδια των Μογκαντόριαν. Έστω κι αν αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να απομακρυνθεί από τη Σάρα, την κοπέλα που τον έκανε να νιώσει κάποια πρωτόγνωρα, εξαιρετικά έντονα συναισθήματα. 

Παίζουν: Άλεξ Πέτιφερ, Τίμοθι Όλιφαντ, Νταϊάνα Άγκρον.

*Open, Σάββατο 22/8, στις 22.30

«Έκρηξη Αδρεναλίνης» (2012) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Κόεπ

Ο Γουίλι είναι ένας από τους 1.500 διανομείς αλληλογραφίας με ποδήλατο του Μανχάταν. Ένα συγκεκριμένο πακέτο όμως, θα κινήσει το ενδιαφέρον ενός διεφθαρμένου αστυνομικού και μια ανελέητη καταδίωξη αρχίζει.

Παίζουν: Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ, Μάικλ Σάνον, Ντάνια Ραμίρεζ, Τζέιμι Τσανγκ.

*Ant1, Σάββατο 22/8, στις 22.45

«Θανάσιμα Εργαλεία: Πόλη των Οστών» (2013) σε σκηνοθεσία Χάραντ Ζβαρτ

Όταν η Κλέρι Φρέι πηγαίνει στο κλαμπ «Πανδαιμόνιο» στη Νέα Υόρκη, δεν περιμένει να βρεθεί μάρτυρας σε ένα φόνο. Πολύ λιγότερο μάλιστα σε ένα φόνο, που διαπράττουν τρεις έφηβοι, καλυμμένοι με παράξενα σημάδια. Αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση της Κλέρι με τους «Κυνηγούς των Σκιών», πολεμιστές ταγμένους στο ξεκλήρισμα των δαιμόνων, που βρίσκονται στη Γη και στη διατήρηση της τάξης μεταξύ βρικολάκων και λυκανθρώπων. Είναι επίσης η πρώτη της συνάντηση με τον πανέμορφο πολεμιστή Τζέις. Μέσα σε 24 ώρες, η Κλέρι θα βρεθεί βαθιά μέσα στον κόσμο του Τζέις, όταν η μητέρα της εξαφανίζεται και η ίδια δέχεται επίθεση από ένα δαίμονα. Γιατί όμως να ενδιαφερθούν οι δαίμονες για μια συνηθισμένη θνητή, όπως η Κλέρι; Και πώς απέκτησε ξαφνικά την Ενόραση; Οι Κυνηγοί των Σκιών είναι αποφασισμένοι να το μάθουν…

Παίζουν: Λένα Χίντεϊ, Λίλι Κόλινς, Τζόναθαν Ρις Μέγιερς, Τζέιμι Κάμπελ Μπάουερ, Ρόμπερτ Σίχαν, Τζάρεντ Χάρις.

*Star, Σάββατο 22/8, στις 22.50

«Απαγωγές στο Κλίβελαντ» (2015) σε σκηνοθεσία Άλεξ Καλύμνιος

Βασισμένο σε πραγματική ιστορία. Οι Ταρίν Μάνινγκ και Ρέιμοντ Κρούζ πρωταγωνιστούν στην αληθινή ιστορία της Μισέλ Νάιτ, μιας 21χρονης ανύπαντρης μαμάς της οποίας η ζωή άλλαξε αμετάκλητα όταν απήχθη από τον Άριελ Κάστρο (Κρουζ) στο Κλίβελαντ και κρατήθηκε αιχμάλωτη στο σπίτι του για περισσότερα από 11 χρόνια. Λίγο αργότερα, ο Κάστρο απήγαγε επίσης δύο έφηβες, την Αμάντα και την Τζίνα και τις φυλάκισε μαζί με την Μισέλ.  Όταν η Αμάντα μένει έγκυος στο παιδί του Κάστρο, η Μισέλ την βοηθά να γεννήσει. Παρά το ότι υπέμεινε πάνω από μια δεκαετία βαρβαρότητας, η Μισέλ καταφέρνει να μείνει δυνατή. Στις 6 Μαΐου 2013, διασώζεται από το σπίτι που υπήρξε η φυλακή της και κερδίζει μια ακόμα ευκαιρία να πάρει πίσω τη ζωή της.

Παίζουν: Ταρίν Μάνινγκ, Ρέιμοντ Κρούζ, Κέιτι Σαρίφ, Σαμάνθα Ντροκ.

*Mega, Σάββατο 22/8, στις 23:40

«Με το Δάχτυλο στο Μπουκάλι» (1996) σε σκηνοθεσία Ρικ Φρίντμπεργκ

‘Eνας παρανοϊκός στρατηγός απειλεί να καταστρέψει την υφήλιο και φαίνεται πως έχει τον τρόπο να το επιτύχει. Το σατανικό του σχέδιο θα πήγαινε ρολόι αν την υπόθεση δεν αναλάμβανε ο δαιμόνιος πράκτορας WD-40 και η καυτή Βερονίκ.

Παίζουν: Λέσλι Νίλσεν, Νικολέτ Σέρινταν, Άντι Γκρίφιθ.

*Alpha, Σάββατο 22/8, στις 00:15