5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει πέντε ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Transformers» (2007) σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Ο πλανήτης Σάιμπερτρον κατοικείται από ρομπότ, τα Τρανσφόρμερς, τα οποία χωρίζονται σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα: τα καλά και δίκαια Ότομποτς, με αρχηγό τους τον Όπτιμους Πράιμ και τα κακά Ντισέπτικονς, με αρχηγό τον Μέγκατρον. Όταν τα αποθέματα ενέργειας στον πλανήτη τους αρχίζουν να τελειώνουν, και οι δύο ομάδες καταλήγουν στη Γη, αναζητώντας νέες πηγές. Μεταμορφώνονται λοιπόν, μεταξύ άλλων, σε αυτοκίνητα, αεροπλάνα και πλοία και ένας μυστικός πόλεμος ξεκινά, προκειμένου να αποκτήσουν τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων της Γης.

Παίζουν: Σάια Λαμπάφ, Μέγκαν Φοξ, Τζος Ντιμέλ, Γιον Βόιτ, Τζον Τορτούρο κ.ά.

*ΣΚΑΙ, Πέμπτη 27/8, στις 21:00

«Ο Κανόνας Της Σιωπής» (2012) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ρέντφορντ

Ένας χήρος, πρώην μέλος της Weather Underground (οργάνωση της αριστεράς στις ΗΠΑ), καταζητείται για ληστεία μετά φόνου, αλλά μένει ελεύθερος εδώ και τριάντα χρόνια αφού καταφέρνει να ξεγελάσει τις αρχές, παριστάνοντας τον πετυχημένο δικηγόρο. Οταν ένας φιλόδοξος ρεπόρτερ αποκαλύπτει την αληθινή του ταυτότητα, προσπαθεί να διαφύγει της σύλληψης και να βρει τον μόνο άνθρωπο που μπορεί να καθαρίσει το όνομά του.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Τζούλι Κρίστι, Νικ Νόλτε, Σούζαν Σάραντον.

*Open, Πέμπτη 27/8, στις 21:00

«Η πιο Σκοτεινή Ώρα» (2017) σκηνοθεσία Τζο Ράιτ

Λίγες μέρες μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας της Μεγάλης Βρετανίας, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ έρχεται αντιμέτωπος με μια από τις πλέον πολυτάραχες και καθοριστικές δοκιμασίες: να εξετάσει μια συνθήκη ειρήνης με τη ναζιστική Γερμανία ή να παραμείνει πιστός στα ιδεώδη του περί ελευθερίας της χώρας του. Οι ανίκητες ναζιστικές δυνάμεις συνεχίζουν την επέλαση τους στη Δυτική Ευρώπη και η απειλή για εισβολή στη χώρα είναι άμεση. Έχοντας απέναντι του έναν απροετοίμαστο λαό, έναν σκεπτικιστή βασιλιά αλλά και το ίδιο του το κόμμα, που συνωμοτεί εναντίον του, ο Τσόρτσιλ τελικά αντιστέκεται στην πιο σκοτεινή του ώρα, και καταφέρνει να αλλάξει τον ρου της παγκόσμιας ιστορίας. Έχοντας στο πλευρό του την επί 31 χρόνια σύζυγό του, αποφασίζει να πολεμήσει για τα ιδανικά, την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας του.

Παίζουν: Γκάρι Όλντμαν, Λίλι Τζέιμς, Μπεν Μέντελσον, Κριστίν Σκοτ Τόμας.

*Star, Πέμπτη 27/8, στις 22:00

«Κόκκινο Τρίγωνο σε Πράσινη Τσόχα» (1982) σκηνοθεσία Ντον Σίγκελ

Στον κόσμο του Λας Βέγκας ξεδιπλώνεται ο σκοτεινός κόσμος της απληστίας που οδηγεί σε φόνο. Ο Χάρολντ, ένας επαγγελματίας χαρτοπαίκτης, μαζί με την φίλη του Μπονίτα που είναι τραγουδίστρια ακολουθούν τον Γουίλι, ένα νεαρό χαρτοπαίκτη του μπλακτζάκ παντού στις δυτικές ΗΠΑ. Ο Χάρολντ θεωρεί τον Γουίλι γούρι του και δεν μπορεί να χάσει μαζί του. Η Μπονίτα και ο Γουίλι ερωτεύονται και αρχίζουν να συνομωτούν και να σχεδιάζουν να δολοφονήσουν τον Χάρολντ με σκοπό να εισπράξουν την ασφάλεια ζωής του. Το καταφέρνουν, αλλά δεν φαντάζονται ποτέ τις συνέπειες.

Παίζουν: Μπέτι Μίντλερ, Τζακ Έλαμ, Ριπ Τορν, Βαλ Έιβερι.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 27/8, στις 22:00

«Δύσκολος Στόχος» (1993) σκηνοθεσία Τζον Γου

Η Νατάσα μόλις κατέφθασε στη Νέα Ορλεάνη για να επισκεφτεί τον πατέρα της, Νταγκ. Μόνο που ανακαλύπτει πως ο πατέρας της αγνοείται εδώ και αρκετό καιρό. Στην προσπάθειά της να τον βρει, η Νατάσα γνωρίζεται με τον Τσανς Μπουντρό, ένα νεαρό ναύτη, που αποφασίζει να τη βοηθήσει στις έρευνές της. Οι δυο τους ανακαλύπτουν πως ο πατέρας της Νατάσα δολοφονήθηκε από μια συμμορία που οργανώνει επί παραγγελία κυνηγητικούς αγώνες με θύματα… ανθρώπινα θηράματα! Επικεφαλής της συμμορίας, ο μισθοφόρος Εμίλ Φουσόν. Ο άνθρωπος που ο Τσανς δεν θ αργήσει να αντιμετωπίσει…!

Παίζουν: Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Λανς Χένρικσεν, Γιάνσι Μπάτλερ.

*Star, Πέμπτη 27/8, στις 00:45