Δήμε Καστοριάς, δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο…

γράφει ο Καταπέλτης

Σας έχει τύχει άραγε να καεί μια λάμπα, να ανοίξει μια λακκούβα, να καταστραφεί ένα παγκάκι κτλ. στη γειτονιά σας, και να μπλέξετε με τη γραφειοκρατία του ελληνικού δημοσίου; Nα αναγκαστείτε να ενημερώσετε τους αρμοδίους υπαλλήλους, και μετά από μια σειρά ανούσιων τηλεφωνημάτων να μην μεταφερθεί ποτέ το αίτημα σας στο κατάλληλο τμήμα του Δήμου;

Πόσες μα πόσες φορές έτυχε σε μένα τον ίδιο (αλλά και πόσους ακόμα φαντάζομαι) να παρατηρήσω μια καμένη λάμπα, ένα σπασμένο αγωγό ύδρευσης, να χρειαστεί να καλέσω την υπηρεσία του Δήμου, να καταγράψουν το αίτημα μου αλλά να περιμένω από μέρες έως και μήνες ολόκληρους  μέχρι το αίτημα μου να παραδοθεί στο αρμόδιο άτομο και εν τέλει να επιλυθεί!!

Η γραφειοκρατία είναι η σύγχρονη μάστιγα του ελληνικού δημοσίου. Παρόλο που η τεχνολογία ανά τον κόσμο κάνει καθημερινά τερατώδη άλματα, εμείς στον τόπο μας εξακολουθούμε να επικοινωνούμε με fax, με περιστέρια, με σήματα καπνού, σαν σύγχρονοι Ινδιάνοι…

Ευτυχώς, αρκετοί δήμοι στην Ελλάδα, ακολουθώντας τα παραδείγματα σύγχρονων ευρωπαϊκών Δήμων και τις εξελίξεις των καιρών, εκσυγχρονίζονται, κάνοντας την καθημερινότητα του Δημότη ευκολότερη. Εφαρμόζουν αρκετές καινοτόμες, απλές και οικονομικές εφαρμογές, οι οποίες έχουν ως τελικό αποτέλεσμα την βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Μια τέτοια εφαρμογή έπεσε στην αντίληψη μου τις τελευταίες μέρες, η οποία ονομάζεται  novoville. Το novoville είναι μια ολοκληρωμένη συμμετοχική πλατφόρμα διαχείρισης προβλημάτων δημοσίου ενδιαφέροντος, επικοινωνίας και διάδρασης Δήμου-Δημότη. Με το novoville οι δημοτικές υπηρεσίες γίνονται προσβάσιμες και αποτελεσματικές έχοντας στο επίκεντρο το Δημότη!

Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις απλά ένα smartphone, και  να κατεβάσεις δωρεάν  την συγκεκριμένη εφαρμογή.

Μια δωρεάν εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα (app) επιτρέπει στο Δημότη να αναφέρει σε πραγματικό χρόνο τα προβλήματα καθημερινότητας που αντιμετωπίζει , να ενημερώνεται για σημαντικά γεγονότα και να εκφράζει την άποψη του για θέματα του Δήμου του μέσα από σύντομες δημοσκοπήσεις.

Το έξυπνο διαδικτυακό διαχειριστικό σύστημα στο cloud επιτρέπει στις δημοτικές υπηρεσίες να λαμβάνουν ζωντανά τα αιτήματα των Δημοτών, να δρομολογούν την επίλυση τους προς τα αρμόδια τμήματα ενημερώνοντας σε πραγματικό χρόνο τον Δημότη για την εξέλιξη της αναφοράς του μέχρι την οριστική διευθέτηση. Ζωντανά, 24/7 και οικονομικά!

Διαδραστικοί χάρτες, πληθώρα στατιστικών και δεδομένων δίνουν τη δυνατότητα για πρώτη φορά στις δημοτικές αρχές να έχουν πραγματική γνώση για το τι συμβαίνει στη πόλη και να λαμβάνουν αποφάσεις βασισμένες σε επεξεργασμένα δεδομένα.

Η πρόσβαση στο διαχειριστικό σύστημα γίνεται 24/7/365 μέσα από οποιαδήποτε συσκευή έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο χωρίς να απαιτείται καμία νέα υποδομή από πλευράς Δήμου!

Λακκούβες, σκουπίδια, λάμπες και τόσα άλλα προβλήματα που συναντάς στην καθημερινότητα σου τώρα μπορούν να φτάσουν απευθείας στις υπηρεσίες του Δήμου και να επιλυθούν! Στέλνεις την αναφορά σου και ενημερώνεσαι  αυτόματα για την επίλυση του ζητήματος που ανέφερες.

Βέβαια για να εφαρμοστεί το τόσο απλό και έξυπνο σχέδιο θα πρέπει και ο Δήμος να προμηθευτεί και να εντάξει στις υπηρεσίες του αυτή την τόσο απλή και λειτουργική εφαρμογή..

Για άλλη μια φόρα αποδεικνύεται  ότι τελικά δεν θέλει κόπο, ούτε χρήμα αλλά μόνο τρόπο…