Παράταση του επιδόματος των 534 ευρώ για το φθινόπωρο – Ποιοι οι νέοι δικαιούχοι

Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εργασίας δέσμη οκτώ μέτρων, μεταξύ αυτών η παράταση του επιδόματος των 534 ευρώ

Δέσμη οκτώ νέων μέτρων ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας για εργαζόμενους και ανέργους, στα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται η επέκταση του μέτρου των αναστολών συμβάσεων και του επιδόματος των 534 ευρώ.

Αναλυτικότερα:

  1. Επέκταση του μέτρου των αναστολών συμβάσεων εργασίας και της αποζημίωσης των 534 ευρώ ανά μήνα στους κλάδους εστίασης, μεταφορών, τουρισμού, αθλητισμού, πολιτισμού και για τον Οκτώβριο. 
  2. Επέκταση της χρονικής διάρκειας ισχύος του μηχανισμού ενίσχυσης της απασχόλησης «Συν-Εργασία» μέχρι τέλος του χρόνου.
  3. Παράταση για 2 μήνες των επιδομάτων ανεργίας που έχουν λήξει.
  4. Μειώνεται ο απαιτούμενος αριθμός ημερών ασφάλισης από 100 σε 50 για τους εποχιακά εργαζόμενους σε τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα, ώστε να διευκολυνθούν στη χορήγηση των επιδομάτων ανεργίας
  5. Παρατείνεται το πλαίσιο της τηλεργασίας μέχρι τέλος του χρόνου.
  6. Θεσμοθετείται οικονομική στήριξη των καλλιτεχνών, δημιουργών και επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού, καθώς και των ξεναγών με τη χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού.
  7. Δημιουργείται θεσμικό πλαίσιο για την αναπλήρωση του χρόνου απουσίας από την εργασία εργαζόμενου λόγω καραντίνας. 
  8. Θεσμοθετείται νέα ειδική άδεια των γονέων λόγω νόσησης των παιδιών τους από τον κορονοιό Covid-19.

Στο μεταξύ, σήμερα, Παρασκευή 28 Αυγούστου το βράδυ, πραγματοποιείται η πληρωμή στους τραπεζικούς λογαριασμούς της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για 130.158 μονομερείς δηλώσεις, αναστολές εργασίας και εντάξεις στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία»