7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Σκέφτεσαι να μείνεις στο σπίτι το βράδυ του Σαββάτου; Αν ναι, τότε ξέρουμε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να περάσεις όμορφα! Έχουμε επιλέξει και σου προτείνουμε επτά ταινίες που θα προβληθούν σήμερα στην τηλεόραση και θα μετατρέψουν το σαλόνι σου σε αίθουσα κινηματογράφου:

«Οδύσσεια» (1997)

Μετά την πτώση της Τροίας ο Οδυσσέας, που ήταν και ο εμπνευστής του στρατηγικού τεχνάσματος του Δούρειου Ίππου, παρασύρεται από την αλαζονεία του, χλευάζει τους θεούς με αποτέλεσμα να προκαλέσει την οργή τους. Θυμωμένος από την υπερφίαλη συμπεριφορά του, ο Ποσειδώνας, θεός της θάλασσας, τον καταριέται με αποτέλεσμα να περάσουν δέκα χρόνια μέχρι τη στιγμή της επιστροφής του πολυμήχανου ήρωα στην πατρίδα του. Το ταξίδι του θα γίνει «συνώνυμο» της περιπέτειας και του κινδύνου. Ο Οδυσσέας και οι σύντροφοί του θα περάσουν από τις χώρες των Κικόνων, των Λωτοφάγων, των Λαιστρυγόνων και θα έρθουν αντιμέτωποι με τον γιγαντόμορφο και ανθρωποφάγο Πολύφημο, θα παραμείνουν για έναν χρόνο στο νησί της Κίρκης ενώ ο ίδιος ο Οδυσσέας θα κατέβει στον Άδη και θα συνομιλήσει με τον Τειρεσία, που θα του δώσει οδηγίες για το μέλλον, συμβουλεύοντάς τον να μην πειράξει τα βόδια του Ήλιου. Οι περιπέτειες του Οδυσσέα όμως δεν έχουν ακόμη τελειώσει.

Παίζουν: Έρικ Ρόμπερτς, Αρμάν Ασάντε, Γκρέτα Σκάτσι, Ιζαμπέλα Ροσελίνι, Μπερναντέτ Πίτερς, Κρίστοφερ Λι Σκηνοθεσία: Αντρέι Κοντσαλόφσκι

*STAR, Σάββατο 29/8 στις 21:00

«Οι Εκδικητές» (2012) σε σκηνοθεσία Τζος Γουέντον

Ο Νικ Φιούρι είναι ο διευθυντής του διεθνούς οργανισμού S.H.I.E.L.D., που ως αποστολή του έχει την ασφάλεια του πλανήτη και την υπεράσπισή του από εξωτερικές επιθέσεις. Όταν ο σατανικός Λόκι και η φάλαγγα των εξωγήινων δυνάμεών του απειλήσουν ευθέως αυτήν την ασφάλεια, ο Νικ Φιούρι θα χρειαστεί την αφρόκρεμα της παγκόσμιας δύναμης ισχύος για να τον αποτρέψει. Πώς να συντονίσει όμως κανείς ένα τέτοιο σώμα υπερ-ηρώων, που ο καθένας πιστεύει ότι είναι ικανός για τα πάντα από μόνος του; Πώς να πείσει κανείς τον Iron Man να συνεργαστεί με τον Hulk ή τον Captain America με τη Μαύρη Χήρα, χωρίς να κινδυνέψει ο πλανήτης από την αλόγιστη και ανεξέλεγκτη δύναμή τους; Ταινία-ορόσημο στο σύμπαν των ταινιών φαντασίας, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία του κινηματογράφου οι ήρωες της Marvel συνυπάρχουν στην ίδια ταινία! Ό,τι ακολούθησε ήταν αναμενόμενο: η ταινία με το μεγαλύτερο εισπρακτικό άνοιγμα εβδομάδας όλων των εποχών, πέμπτη ταινία σε αριθμό εισπράξεων παγκοσμίως στις λίστα με τα μεγαλύτερα blockbusters (πάνω από 1,5 δις δολάρια), αλλά και πολλά άλλα ρεκόρ. Η ταινία ενθουσίασε κοινό και κριτικούς, ενώ διεκδίκησε πλήθος βραβείων, όπου μεταξύ άλλων κέρδισε το Όσκαρ® ειδικών εφέ.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Κρις Έβανς, Σκάρλετ Γιόχασνσον, Κρις Χέμσγουερθ, Μαρκ Ράφαλο, Τζέρεμι Ρένερ, Γκουίνεθ Πάλτροου, Τομ Χίντλστον, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Σάμιουελ Τζάκσον, Πολ Μπέτανι

*Alpha, Σάββατο 29/8 στις 21:45

«Λόγια και Εικόνες» (2013) σε σκηνοθεσία Φρεντ Σέπσι

Σε ένα επαρχιακό λύκειο που προετοιμάζει αμερικανόπαιδες για την ανώτατη εκπαίδευση, ο Τζακ Μάρκους διδάσκει λογοτεχνία. Λατρεύει τις λέξεις και τα λογοπαίγνια. Λατρεύει, όμως, και το πιοτό, γεγονός που του έχει δημιουργήσει προβλήματα στον εργασιακό του χώρο. Από την άλλη, η Ντίνα Ντελσάντο είναι μια γνωστή ιταλίδα εικαστική καλλιτέχνιδα που έρχεται να διδάξει στο σχολείο. Το πρόβλημά της είναι ότι πάσχει από ρευματοειδή αρθρίτιδα, γεγονός που δυσχεραίνει το ζωγραφικό της έργο, αλλά και την κάνει κάπως απότομη και αντικοινωνική. Κι ενώ αμφότεροι έχουν να αντιμετωπίσουν ο καθείς τα δικά του προβλήματα με τα επαγγελματικά τους, αρχίζει μεταξύ τους μια κόντρα για το αν οι λέξεις ή οι εικόνες έχουν τη μεγαλύτερη σημασία!

Παίζουν: Ζυλιέτ Μπινός, Κλάιβ Όουεν, Βαλερί Τιάν, Μπρους Ντέιβισον, Έιμι Μπρένεμαν, Έινταμ ΝτιΜάρκο

*ΕΡΤ3, Σάββατο 29/8 στις 22:00

«Η Απόδραση» (2014) σε σκηνοθεσία Τζο Λιντς

H Everly (Σάλμα Χάγιεκ) είναι μια πόρνη που μετά 4 φριχτά χρόνια στα χέρια της ιαπωνικής μαφίας αποφασίζει να προδώσει το αφεντικό της έναν αδίστακτο εγληματία του υποκόσμου. Ως αντίποινα και για να την εκδικηθεί εκείνος στέλνει μια σειρά δολοφόνων για να βγάλουν από τη μέση την ίδια και την οικογένειά της. Μια αποστολή που θα αποδειχθεί άκρως επικίνδυνη καθώς η Everly θα αγωνιστεί για τη ζωή της μέχρι θανάτου.

Παίζουν: Σάλμα Χάγιεκ, Χιρογιούκι Γουατανάμπε, Λάουρα Σεπέδα.

*Open, Σάββατο 29/8 στις 22:00

«Hitch: Ο Μέτρ του Ζευγαρώματος» (2005) σε σκηνοθεσία Άντι Τέναντ

Ένας διάσημος σύμβουλος ερωτικά άτολμων αντρών αναλαμβάνει την καθοδήγηση ενός αδέξιου λογιστή, ο οποίος έχει ερωτευτεί μια κοσμική Νεοϋορκέζα, ενώ ο ίδιος τα βρίσκει σκούρα με μια δημοσιογράφο.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Εύα Μέντες, Κέβιν Τζέιμς.

*Ant1, Σάββατο 29/8 στις 22:45

«Ο λάθος άνθρωπος» (2010) σε σκηνοθεσία Τομ Μακλάφλιν

Βασισμένη στην αληθινή ιστορία του Κάλβιν Ουίλς, ενός αφροαμερικανού που έμεινε για πάνω από 20 χρόνια στη φυλακή αφού κατηγορήθηκε ψευδώς ότι βίασε ένα 10χρονο κορίτσι. Η Τζάνετ, (Τζούλια Όρμομντ) είναι μια ανύπαντρη μητέρα και δικηγόρος, που ξεπερνώντας τις αρχικές της αμφιβολίες διεξάγει μια δραματική και θυελλώδη 22ετή μάχη με το σύστημα δικαιοσύνης και καταφέρνει όχι μόνο να τον αθωώσει, αλλά και να κερδίσει και μια σχέση ζωής με τον Κάλβιν.

Παίζουν: Μαχερσάλα Αλί, Τζούλια Όρμοντ, Λίσα Άριντελ Άντερσον, Μπρους ΜακΚίνον

*Mega, Σάββατο 29/8 στις 23:00

«Burlesque» (2010) σε σκηνοθεσία Steve Antin

Το όνειρο της νεαρής τραγουδίστριας Άλι (Κριστίνα Αγκιλέρα) είναι να κάνει καριέρα στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Μετακομίζει, λοιπόν, από την επαρχία στο Λος Άντζελες και πιάνει δουλειά ως σερβιτόρα στο Burlesque, ένα πολυτελές νυχτερινό κέντρο. Εκεί μαγεύεται από το λαμπερό κόσμο των σέξι χορευτών, της απογειωτικής μουσικής, αλλά και από την ίδια την εντυπωσιακή ιδιοκτήτρια του κλαμπ, την Τες (Σερ), η οποία αναζητά το νέο της αστέρι. Θα καταφέρει άραγε η Άλι να ανέβει στη σκηνή;

Παίζουν: Cher(Tess), Christina Aguilera(Ali), Eric Dane(Marcus), Cam Gigandet(Jack), Julianne Hough(Georgia), Alan Cumming(Alexis)

*Μακεδονία TV, Σάββατο 29/8 στις 23:00