30 Καστοριανοί εργάζονταν στο εργοστάσιο των Γιαννιτσών που έκλεισε λόγω κορωνοϊού

Με λεωφορείο που ανήκει σε εταιρία με έδρα πόλη της Δυτικής Μακεδονίας (όχι την Καστοριά) και καστοριανό οδηγό, 30 περίπου άντρες και γυναίκες μεταφέρονταν καθημερινά στο εργοστάσιο κονσερβοποιίας των Γιαννιτσών το οποίο έκλεισε επειδή παρουσιάστηκε σε αυτό έξαρση μόλυνσης από την COVID – 19.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του oladeka πολλοί εργαζόμενοι προσελήφθησαν στο συγκεκριμένο εργοστάσιο μετά από συστάσεις γνωστού καστοριανού αγροτικού συνεταιρισμού.

Οι εργαζόμενοι δούλευαν επί οχταώρου και πολλοί έκαναν νυχτερινές υπερωρίες και άλλοι εργάζονταν ακόμη και τις αργίες.

Μετά το ξέσπασμα της διασποράς στο εργοστάσιο, πολλοί από τους καστοριανούς εργαζόμενους προχώρησαν σε εξέταση για κορονοϊό.

Μία γυναίκα που παρουσίασε πυρετό την περασμένη Παρασκευή, σήμερα έλαβε θετικό αποτέλεσμα. Πριν από λίγες μέρες όμως, θετική είχε βγει άλλη μία καστοριανή η οποία ανήκει επίσης στην ομάδα των 30 εργαζομένων που πηγαινοέρχονταν καθημερινά για ένα μήνα περίπου για εργασία στο εν λόγω εργοστάσιο των Γιαννιτσών. Οι εργαζόμενοι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες κατάγονται από διάφορα χωριά όπως Πορειά, Χιλιόδεντρο, αλλά και μέσα από την πόλη της Καστοριάς.

Ο σύζυγος μίας από αυτές δούλευε σε εργοστάσιο γούνας, το οποίο αυτές τις μέρες είχε επαναπροσλάβει 12 εργαζόμενους και σήμερα μετά από όλες αυτές τις πληροφορίες έκλεισε και πάλι την παραγωγή μέχρι να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των υπολοίπων τεστ.

Ο ίδιος άντρας, επικοινώνησε με υγειονομική μονάδα της Καστοριάς, από εκεί τον παρέπεμψαν στον ΕΟΔΥ όπου του είπαν σήμερα, να πάει για λήψη δείγματος την ερχόμενη Παρασκευή.

oladeka

Στο θέμα αναφέρθηκε και η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Φλώρινας Θωμαή Αδάμου: