6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Meg: Ο Κυρίαρχος του Βυθού» (2018) σκηνοθεσία Τζον Τέρτελταουμπ

Ένα βαθυσκάφος, που παίρνει μέρος σε ένα διεθνές πρόγραμμα υποθαλάσσιας παρατήρησης, δέχεται επίθεση από ένα τεράστιο πλάσμα, που θεωρούνταν εξαφανισμένο με αποτέλεσμα το σκάφος να βρίσκεται ακινητοποιημένο στο βάθος του Ειρηνικού, με όλο το πλήρωμά του παγιδευμένο. Με το χρόνο να πιέζει, ο εμπειρογνώμονας δύτης διάσωσης Τζόνας Τέιλορ, προσλαμβάνεται από έναν οραματιστή Κινέζο ωκεανογράφο, παρά τις αντιδράσεις της κόρης του, Σουγίν. Ο Τζόνας αναλαμβάνει αμέσως τη δύσκολη αποστολή του για να σώσει το πλήρωμα αλλά και τον ίδιο τον ωκεανό από την απειλή: έναν προϊστορικό καρχαρία, γνωστό ως Megalodon. Κανείς δεν φαντάζεται ότι πριν από πολλά χρόνια, ο Τζόνας είχε συναντήσει ξανά το ίδιο τρομακτικό πλάσμα. Τώρα, με τη βοήθεια της Σουγίν, πρέπει ν αντιμετωπίσει τους φόβους και να ρισκάρει τη ζωή του για να σώσει όλους τους παγιδευμένους στο βυθό.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Λι Μπίνγκμπινγκ, Ράιν Γουίλσον.

*Star, Πέμπτη 10/9, στις 21:00

«Sherlock Holmes 2: Το Παιχνίδι των Σκιών» (2011) σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι

Ο Σέρλοκ Χολμς, ο πιο εύστροφος και δαιμόνιος ντετέκτιβ πάνω στη Γη, ενώνει τις δυνάμεις του με τον πιστό του φίλο, Γουάτσον, για να αντιμετωπίσουν μια σειρά από εγκληματικές ενέργειες και οικονομικά σκάνδαλα, που έχουν αρχίσει να «χτυπούν» διάφορα σημεία του πλανήτη. Σύντομα, διαπιστώνουν ότι όλα αυτά τα φαινομενικά τυχαία συμβάντα είναι το πρελούδιο ενός μεγάλου τρομοκρατικού σχεδίου παγκόσμιας κλίμακας. Η υπόθεση μάλιστα γίνεται ακόμα πιο περίπλοκη, όταν ανακαλύψουν ότι πίσω από το μεγάλο σχέδιο κρύβεται μια παγκόσμια απειλή, που ακούει στο όνομα του καθηγητή Τζέιμς Μοριάρτι. Όμως, ο πανούργος καθηγητής – γνωστός και ως Μέγας Ναπολέων του εγκλήματος, είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί, αφού το σατανικό μυαλό του συναγωνίζεται επάξια το πολυμήχανο μυαλό του Σέρλοκ Χολμς.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Τζουντ Λο, Τζάρεντ Χάρις.

*Open, Πέμπτη 10/9, στις 21:00

«The Matador» (2005) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Σέπαρντ

Ακόμα και οι δολοφόνοι χρειάζονται ένα φίλο. Ένας επαγγελματίας εκτελεστής δολοφόνος και ένας οικογενειάρχης που εργάζεται ως στέλεχος σε μια εταιρεία, του οποίου ο γάμος και τα οικονομικά του βρίσκονται σε δεινή θέση, θα συναντηθούν σε ένα μπαρ του Μεξικό. Χωρίς ο δεύτερος να γνωρίζει με ποιον έχει να κάνει, θα αρχίσει να κυκλοφορεί μαζί του και γρήγορα θα βρεθεί μπλεγμένος σε μια δολοφονική ιστορία που θα ανατρέψει τις ζωές και των δύο για πάντα.

Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Χόουπ Ντέιβις, Άνταμ Σκοτ, Φίλιπ Μπέικερ Χωλ, Ντίλαν Μπέικερ, Γκρεγκ Κινίαρ, Αρλίν Μίλερ.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 10/9, στις 22:00

«Deadpool» (2016) σκηνοθεσία Τιμ Μίλερ

Ο Ουέιντ Ουίλσον είναι ένας πρώην πράκτορας των Ειδικών Δυνάμεων και νυν μισθοφόρος, ο οποίος, όταν μαθαίνει ότι πάσχει από ανίατη ασθένεια, ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια νέα ζωή μαζί με την κοπέλα του, Βανέσα. Μη έχοντας άλλες επιλογές, αποφασίζει να δοκιμάσει ένα μη-εγκεκριμένο πείραμα για να θεραπευθεί, όμως τα πράγματα δεν πάνε όπως περίμενε και το πείραμα τον αφήνει παραμορφωμένο, φυλακισμένο, αλλά και με την ικανότητα να θεραπεύεται πολύ γρήγορα! Παρόλο, που καταφέρνει να αποδράσει από το εργαστήριο-φυλακή, όπου έγινε το πείραμα, ο Ουέιντ δεν τολμά να προσεγγίσει και πάλι τη Βανέσα και απομένει χωρίς ίχνος της παλιάς του ζωής. Οπλισμένος με νέες ικανότητες και μία σκοτεινή, διεστραμμένη αίσθηση του χιούμορ, υιοθετεί το alter ego Deadpool και αποφασίζει να κυνηγήσει τον άνδρα, που κατέστρεψε τη ζωή του…

Παίζουν: Ράιαν Ρέινολντς, Μορένα Μπακαρίν, Εντ Σκρέιν, Τζίνα Καράνο.

*Star, Πέμπτη 10/9, στις 23:15

«Το τελευταίο μας τανγκο» (2015) σκηνοθεσία Γκέρμαν Κραλ

Κάρλος Κόπες & Μαρία Νιέβες, το πιο διάσημο ζευγάρι τάνγκο. Μαζί άλλαξαν για πάντα την ιστορία του. Το «Τελευταίο μας Τανγκό» είναι πάνω απ όλα μια ιστορία αγάπης. Η ιστορία αγάπης ανάμεσα στους δύο πιο διάσημους χορευτές στην ιστορία του τάνγκο. Και η ιστορία της απέραντης αγάπης τους για το τάνγκο. Η Μαρία Νιέβες (80) και ο Χουάν Κάρλος Κόπες (83) γνωρίστηκαν όταν ήταν 14 και 17 αντίστοιχα και χόρεψαν μαζί για περίπου πενήντα χρόνια. Σε αυτά τα χρόνια αγάπησαν και μίσησαν ο ένας τον άλλον και πέρασαν πολλούς επίπονους χωρισμούς, αλλά πάντα στο τέλος γύριζαν πίσω ο ένας στον άλλον. Τελικά, αυτός την άφησε για μια γυναίκα 20 χρόνια νεότερη του, με την οποία έκαναν δύο παιδιά. Τώρα, στη δύση της ζωής τους, ο Χουάν και η Mαρία θέλουν να μοιραστούν αυτήν την ιστορία αγάπης και μίσους. Στην ταινία, οι δυο τους λένε την ιστορία τους σε μια ομάδα νέων χορευτών και χορογράφων τάνγκο από το Μπούενος Άϊρες, οι οποίοι και μεταμορφώνουν τις πιο όμορφες, συγκινητικές και δραματικές στιγμές του ζευγαριού σε εκπληκτικές χορογραφίες. Αυτές οι πολύ όμορφες χορογραφίες συνοδεύουν τις συνεντεύξεις ψυχής των πρωταγωνιστών και τις στιγμές από το αρχείο τους και όλα μαζί συνθέτουν ένα αξέχαστο ταξίδι στην καρδιά του αργεντίνικου τάνγκο.

Παίζουν: Μαρία Νιέβες Ρέγο, Χουάν Κάρλος Κόπες Χουάν.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 10/9, στις 23:45

«9/11» (2017) σκηνοθεσία Μάρτιν Γουίγκι

Βασισμένη στα αληθινά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου που συγκλόνισαν ολόκληρο τον κόσμο, μια ομάδα πέντε ανθρώπων που βρέθηκαν παγιδευμένοι σε ένα ασανσέρ των Δίδυμων Πύργων του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου την τραγική ημέρα της τρομοκρατικής επίθεσης. Το ένστικτο της επιβίωσης θα τους οδηγήσει να συνεργαστούν μεταξύ τους σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια χωρίς να γνωρίζουν αν θα τα καταφέρουν και ενώ οι δικοί τους άνθρωποι ανυπομονούν εκεί έξω να τους ξαναπάρουν στην αγκαλιά τους.

Παίζουν: Τσάρλι Σιν, Τζίνα Γκέρσον, Λουί Γκουζμάν, Γούντι Χάρις, Όλγκα Φόντα, Ζακλίν Μπισέ, Γούπι Γκόλντμπεργκ.

*Alpha, Πέμπτη 10/9, στις 00:30