6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις ως αργά στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Wanted» (2008) σκηνοθεσία Τιμούρ Μπεκμαμπέτωφ

Υποδεχτείτε ένα νέο υπερήρωα, τον 25χρονο Γουέσλι Γκίμπσον, ένα συνηθισμένο άνθρωπο, παρατηρητή της ζωής, που γίνεται ξαφνικά μέλος μιας μυστικής κοινωνίας και μεταμορφώνεται σε σκοτεινό εκδικητή! Αρχικά, τα πάντα στη ζωή του Γουέσλι Γκίμπσον ήταν μονότονα, άνευρα και ο ίδιος αποτελούσε την απόλυτη προσωποποίηση της αποτυχίας. Όταν όμως συναντά τη σέξι και δυναμική Φοξ, ο Γουέσλι ανακαλύπτει την αληθινή του ταυτότητα και, έπειτα από εντατική εκπαίδευση, γίνεται μέλος μιας περίεργης, μυστικής αδελφότητας δολοφόνων με αρχηγό τον Σλόαν. Γρήγορα όμως, αποδεικνύεται πως τα μέλη της αδελφότητας δεν είναι ακριβώς αυτό που φαίνονται. Έτσι, έχοντας αποκτήσει όλη την εξουσία, που πάντοτε επιθυμούσε, ο Γουέσλι θα μάθει πως το να ελέγχεις τη ζωή σου, είναι τελικά πολύ πιο δύσκολο από το να σκορπάς το θάνατο. Άλλωστε πάντα η τύχη ενός ανθρώπου καθορίζεται από τις επιλογές και τις πράξεις του.

Παίζουν: Μόργκαν Φρίμαν, Αντζελίνα Τζολί, Τζέιμς Μακ Αβόι, Τέρενς Σταμπ.

*Star, Παρασκευή 11/9, στις 21:00

«Δίδυμοι πύργοι» (2006) σκηνοθεσία Όλιβερ Στόουν

11 Σεπτεμβρίου 2001. Μετά την καθημερινή τους περίπολο στο Μανχάταν, ο αρχιφύλακας Τζον Μακ Λάφλιν και ο αστυνομικός Γουίλ Χιμένο πληροφορούνται πως ο ένας από τους Δίδυμους Πύργους στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου μόλις χτυπήθηκε από… αεροπλάνο! Αμέσως ο Μακ Λάφλιν αναθέτει στους αστυνομικούς του να βοηθήσουν στην εκκένωση του (ακόμη άθικτου) δεύτερου πύργου. Όταν καταφθάνουν στον τόπο της καταστροφής, οι σκηνές στις, των οποίες γίνονται αυτόπτες μάρτυρες, είναι εφιαλτικές: ένας άνθρωπος πηδά στο κενό προκειμένου να αποφύγει τις φλόγες ενώ άλλοι κείτονται αιμόφυρτοι στο έδαφος. Αψηφώντας τον κίνδυνο, ο Μακ Λάφλιν και τρεις άνδρες του, οι Χιμένο, Πετζούλο και Ροντρίγκεζ ανοίγουν δρόμο ανάμεσα στο πανικόβλητο πλήθος μεταξύ των Δίδυμων Πύργων για να βοηθήσουν στην εκκένωση τους. Τη στιγμή που ο Κρις Αμορόζο, συνάδελφός τους, τους πλησιάζει για να τους πληροφορήσει πως το Πεντάγωνο δέχτηκε κι αυτό ανάλογο πλήγμα, ένα ακόμη αεροπλάνο πέφτει πάνω στον δεύτερο πύργο! Καθώς ο Μακ Λάφλιν και οι άνδρες του μπαίνουν στον πρώτο πύργο, τα κτίρια αρχίζουν να σείονται. Κοιτώντας γύρω του, ο Μακ Λάφλιν συνειδητοποιεί πως, από στιγμή σε στιγμή, ο δεύτερος πύργος πρόκειται να καταρρεύσει και πως η μοναδική ελπίδα διάσωσής τους είναι το φρέαρ του πλησιέστερου ασανσέρ. 

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Μαρία Μπέλο, Μάικλ Πένα, Τζέι Χερνάντεζ, Μάγκι Γκίλενχαλ.

*Open, Παρασκευή 11/9, στις 21:00

«Χωρίς πυξίδα» (2014) σκηνοθεσία William H. Macy

Στο μουσικό αυτό δράμα του William Macy, o Sam είναι ένας άτυχος πατέρας που βιώνει τον αναπάντεχο χαμό του ταλαντούχου έφηβου γιού του. Βυθισμένος στη κατάθλιψη και τον αλκοολισμό, μια νύχτα σ ένα μπαρ αποφασίζει να ερμηνεύσει ένα τραγούδι του νεκρού του γιού, συμμετέχοντας στο τοπικό διαγωνισμό τραγουδιού! Θα κερδίσει όχι μόνο το κοινό, αλλά και το έπαθλο! Ο νεαρός Quentin που έχει συγκλονιστεί από τη μουσική του νεκρού γιού του Sam, θα τον ακολουθήσει ανεχόμενος τη δύστροπη συμπεριφορά του. Κερδίζοντας τον πόντο-πόντο, θα τον πείσει να φορμάρουνε μια μπάντα, τους RUDDERLESS. Η επιτυχία δεν αργεί να έρθει, ο Sam ξαναγεννιέται κι ο Quentin παίρνει τη θέση του χαμένου γιου!

Παίζουν: Miles Heizer(Josh), Aly Lovelace(Mary Beth), Billy Crudup(Sam), Casey Twenter(Casey).

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 11/9, στις 22:00

«Στο Βαθύ Γαλάζιο» (2017) σκηνοθεσία Βιμ Βέντερς

Η Ντανιέλ Φλάντερς και ο Τζέιμς Μορ είναι δύο άνθρωποι που συναντιούνται τυχαία σε ένα απομονωμένο και ειδυλλιακό ξενοδοχείο στη Νορμανδία. Και οι δύο προετοιμάζονται για μια επικίνδυνη αποστολή που έχουν αναλάβει. Ερωτεύονται σχεδόν παρά τη θέλησή τους, αλλά σύντομα αναγνωρίζουν ο ένας στον άλλο εκείνη τη μία και μοναδική αγάπη στη ζωή τους, εκείνη που θα τους σημαδέψει για πάντα. Όταν έρχεται η ώρα να αφήσουν το ειδύλλιό τους στη μέση για να προχωρήσουν στις αποστολές που έχουν αναλάβει, διαπιστώνουμε ότι ο Τζέιμς είναι πράκτορας που δουλεύει για τις μυστικές υπηρεσίες της Μεγάλης Βρετανίας. Στόχος του είναι να πάει στη Σομαλία υποδυόμενος έναν μηχανικό, προκειμένου να εντοπίσει και να εξαρθρώσει μια ομάδα τζιχαντιστών, πριν μέλη της χτυπήσουν την Ευρώπη με βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας. Η Ντανιέλ, από την άλλη, είναι μαθηματικός – βιολόγος, που εργάζεται σε μια αποστολή καταδύσεων βαθέων υδάτων, στο πλαίσιο μιας έρευνας που αναζητά την προέλευση της ζωής στον πλανήτη μας. Η αποστολή του Τζέιμς δεν πάει καλά. Πιάνεται όμηρος από τους τζιχαντιστές και δεν έχει τρόπο να επικοινωνήσει με την Ντανιέλ. Αλλά κι εκείνη πρέπει να κατέβει στον πυθμένα του ωκεανού με το κίτρινο υποβρύχιό της, χωρίς καν να ξέρει αν ο Τζέιμς είναι ακόμα ζωντανός.

Παίζουν: Αλίσια Βικάντερ, Τζέιμς ΜακΑβόι, Αλεξάντερ Σιντίκ.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 11/9, στις 23:00

«Η παραλία» (2000) σκηνοθεσία Ντάνυ Μπόιλ

Ο Ρίτσαρντ, ένας νεαρός Αμερικανός που στη διάρκεια των διακοπών του αναζητά την περιπέτεια και νέες εμπειρίες στην Μπανγκόκ, γνωρίζεται τυχαία με μια παρέα Γάλλων. Ένας από αυτούς θα του αποκαλύψει μέσα στις παραισθήσεις του λίγο πριν φύγει από τη ζωή την ύπαρξη ενός μυστικού παραδείσου, μιας κρυφής παραλίας αμόλυντης από τουρίστες, στον Κόλπο της Ταϊλάνδης. Σύντομα, ο Ρίτσαρντ θα βρεθεί με τον χάρτη αυτής της παραλίας στα χέρια του και θα πείσει τους υπόλοιπους της παρέας να ταξιδέψουν σε αυτό το ονειρικό μέρος για να βιώσουν μια εμπειρία διαφορετική. Όταν φτάσουν όμως εκεί, θα διαπιστώσουν ότι τα πράγματα δεν είναι όπως ακριβώς τα είχαν φανταστεί.

Παίζουν: Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Τίλντα Σουίντον, Βιρζινί Λεντουαγιάν, Γκιγιόμ Κανέ, Ρόμπερτ Καρλάιλ.

*Alpha, Παρασκευή 11/9, στις 23:30

«Υπόθεση Ψυχής» (2015) σκηνοθεσία Bénédicte Acolas

Η Σοφί Μαρσό συναντάει τον Ίνγκμαρ Μπέργκμαν. Η Βικτόρια, κόρη επισκόπου και σύζυγος ιερέα, μονολογεί και αποκαλύπτει τον εσωτερικό της κόσμο: τις χαρές και τους φόβους της, τα παιδικά της χρόνια, τη σχέση της με τον σύζυγό της που την απατά. Ταξιδεύει από τη μία ζωή στην άλλη, υποδυόμενη διάφορους ρόλους. Θυμάται, ονειρεύεται, φαντασιώνεται και παραλογίζεται, φέροντας ξανά στη ζωή πεθαμένα αγαπημένα της πρόσωπα: τον άντρα της, τη μητέρα της, τον πατέρα της, τις φίλες της. Αυτό το πορτρέτο μίας γυναίκας είναι ένας στοχασμός πάνω στη μνήμη, την επιθυμία, την ελευθερία.

Παίζουν: Sophie Marceau

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 11/9, στις 00:15