Η γούνα το επίκεντρο στο 4ο Summer School

Για 4η συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί το Summer School υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας και της Fur Europe,  σε Σιάτιστα και Καστοριά.

Πρόκειται για ένα Θερινό  σχολείο στο οποίο θα συμμετέχουν και φέτος 26 σπουδαστές-σχεδιαστές μόδας από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Από τις 23 Αυγούστου έως τη 1 Σεπτεμβρίου 2018 σχεδιαστές μόδας, οικονομολόγοι και δημοσιογράφοι από κάθε γωνιά του πλανήτη   θα έχουν την ευκαιρία  να διδαχτούν τα μυστικά της τέχνης της γούνας μέσα από σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν σε γουνοποιητικές επιχειρήσεις  όπου θα παρακολουθήσουν  θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα,  που θα λάβουν χώρα σε Καστοριά και Σιάτιστα.

Tο Θερινό Σχολείο είναι  αποτέλεσμα  πρότασης που είχε καταθέσει η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας στη Fur Europe και την International Fur Federationμε στόχο την ανάδειξη της περιοχής και της παράδοσής της, όπως υπογράμμισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτρης Κοσμίδης.

Ο κ. Κοσμίδης υπογράμμισε ότι θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές επισκέψεις σε εγκαταστάσεις οι οποίες σχετίζονται με τη γούνα, όπως είναι οι φάρμες, τα εργοστάσια παραγωγής τροφής, τα ξηραντήρια, τα βυρσοδεψία,  και τα εργαστήρια, ενώ οι συμμετέχοντες στο Summer School θα κατανοήσουν και θα γνωρίσουν από κοντά την  βιοτεχνία, τον  σχεδιασμό και την επιχειρηματικότητα όπου η γούνα πρωταγωνιστεί.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου